Voddler

Introduksjon

Tjenesten Spotify var en av de store nyhetene i 2008, en tjeneste som kunne tilby streamet musikk, gratis. Senere har flere konkurrenter dukket opp, blant annet den norske tjenesten Wimp.

Det var egentlig bare tidsspørsmål før en lignende tjeneste for film skulle dukke opp. Vi har testet Voddler.

Hva er Voddler?

Dette er en svensk tjeneste som tilbyr streamet visning av filmer. Filmene kan ikke lastes ned. Brukeren installert et eget program, Voddler Client, som brukes til visning av filmene.

Ifølge Wikipedia skal Voddler ha fått en avtale med selskaper som Noble Entertainment, Scanbox Entertainment, Non-Stop Entertainment, Film-Factory, Paramount Pictures og The Walt Disney Company, noe som inkluderer selskapet som Touchstone Pictures, Miramax Films og Dreamworks Studios. Det foregår nå forhandlinger med blant annet Sony Pictures Television, Screen Gems, Columbia Pictures Television, TriStar Television, Columbia TriStar Television og Metro-Goldwyn-Mayer. Dermed er det, enn så lenge, store hull i Voddler når det gjelder filmutvalg. Likevel må vi huske på at dette er en betaversjon, slik at utvalget som ligger der er ment som en illustrasjon på hvordan ting vil være ved lansering.