Tek.no

Test

APC USB Mobillader

Øystein W Høie
10 Aug 2002 07:06

Av og til det dukker det opp fascinerende produkter du aldri har kommet på at du trengte, før de plutselig er blitt uvurderlige hjelpemidler i hverdagen. Vi har fått låne en fascinerende liten sak av NetConnection, nemlig en USB-basert universal-lader for mobiltelefoner. Laderen er produsert av APC, og kom i en liten pose sammen med tre forskjellige plugger. Disse gjør det mulig for laderen å virke sammen med alle nyere Ericsson, Sony Ericsson, Nokia (ikke 8310) og Siemens-telefoner på markedet.

Det geniale med å bruke USB-pluggen er at man har mulighet til å bruke laderen overalt, ettersom USB-standarden er en standard som brukes i både stasjonære og bærbare PCer verden over. En annen ting som vi liker med laderen er den lille størrelsen, som skyldes at du slipper å bruke adapter ved bruk av USB-porten. Kabelen er ikke mer enn en meter lang, noe som gjør at den er lett å ha liggende i lomma eller å pakke ned i sekken. Dette kan også gjøre den litt mindre fleksibel i bruk, men er nok noe de fleste kan leve med.

Det at laderen støtter de fleste mobiltelefonene på markedet gjør også at den er veldig praktisk for de som bruker mange forskjellige merker - og dermed, mange forskjellige ladere. Installasjonen er heller ikke avskremmende på noe vis - du plugger bare i USB-kabelen i den første og beste USB-porten du ser. Så starter ladingen, akkurat som om man skulle brukt en vanlig lader.

Vi var spente på om USB-laderen leverte strøm til telefonen like raskt som en ordinær lader, og valgte å bruke en Ericsson T39 for å sjekke om dette stemte. Begge laderene brukte nøyaktig 2 timer og 42 minutter på denne oppladingen, og er med andre ord likeverdige når det kommer til ytelse.

Les også