Test

Knøttsmå MP3-spillere

Konklusjon

Om du skal ha deg en MP3-spiller som ikke tar opp mye plass i lomma og ikke er til bry, bør du ta en titt på de knøttsmå spillerne som finnes der ute.

Mini-MP3-spillere er perfekte å ha med seg for eksempel på trening eller på bussen til og fra skole eller jobb. Om du ønsker deg en MP3-spiller men ikke vil bruke mye penger, kan slike spillere være et veldig bra valg.

En mini-MP3-spiller skal ha god lyd, være enkel å bruke og være billig. I tillegg er det viktig at den har god batterilevetid, slik at du slipper å måtte bekymre deg for å lade den hver dag.

Vi har testet de tre minste MP3-spillerne fra tre av de største MP3-spillerprodusentene, Apple, Creative og Sandisk. Felles for alle spillerne er at de er billige, enkle å bruke og tar svært liten plass i lomma. Ulempen alle deler er at de ikke har plass til særlig mye musikk.

Det er ingen av MP3-spillerne vi har testet som skiller seg veldig ut i negativ retning. Alle sammen har sine fordeler.

Sandisk Sansa Clip har god lyd, mange funksjoner og ser bra ut.

Testvinneren: Sandisk Sansa Clip

Vi syns imidlertid at Sandisk Sansa Clip er den aller beste av de små MP3-spillerne. Denne spilleren har en skjerm som gjør at du kan søke deg frem til musikken din på en enkel måte.

Clip krever ingen spesiell programvare på PC-en din for å overføre musikk, og den bruker en vanlig USB-kabel for tilkobling til PC. Dette gjør det veldig enkelt å overføre musikk og å lade.

Spilleren har brukervennlige menyer, og fungerer i bunn og grunn som en typsik større MP3-spiller, bare at den er i miniformat. Clip har ikke allverdens menyvalg, noe som egentlig er en fordel på slike små MP3-spillere.

Vi syns også at Clip har den desidert beste lyden av de tre spillerne. Her får du lydkvalitet som kan matche og overgå dyrere spillere, og den er rett og slett morsom å høre på. Kjøper du en Clip bør du imidlertid snarest investere i et annet hodesett, da ørepluggene som følger med ikke har spesielt god lyd.

Når Clip på toppen av det hele har diktafon, en hyggelig pris, og tilbys i utgaver med 1 til 4 GB lagringsplass (250 - 1000 sanger) og med og uten FM-radio, er dette et svært bra valg for deg som vil ha en liten MP3-spiller som er vel så god som "vanlige" spillere.

Ipod Shuffle er også et godt kjøp, men har en del mangler.
Zen Stone kommer i mange varianter, og kan være det beste og billigste kjøpet for mange.

Gode alternativer

Ipod Shuffle er et bra alternativ, men vi misliker at den ikke har en standardkabel for overføring av musikk og lading. Videre har vi lite sans for at du må bruke spesiell programvare for å overføre musikk, og vi savner en skjerm. Ipod Shuffle er dessuten testens dyreste spiller.

På den positive siden er Shuffle liten og pen, og veldig enkel å bruke. Akkurat disse grunnene er nok for mange gode nok til likevel å kjøpe denne spilleren.

Les også:
Egen test av Ipod Shuffle »

Zen Stone er testens joker. Den kommer i en rekke forskjellige utgaver med og uten skjerm, med og uten høyttaler og med og uten radio og diktafon. Stone tilbyr god lyd, og det er enkelt å overføre musikk og å lade spilleren.

Stone er dessuten testens billigste spiller, så om du er på jakt etter en billig og liten MP3-spiller med eller uten skjerm, kan dette være et godt valg. Du bør være oppmerksom på at ørepluggene som følger med både er ubehagelige i øret, og gir testens absolutt dårligste lyd.

Les også:
Egen test av Zen Stone med høyttaler »
Egen test av Zen Stone Plus »

På neste side kan du lese hele samletesten av de tre spillerne »