Test

Nokia BH-703

Overflaten er blank, og detaljene er i kromfarge. (Alle foto: Einar Eriksen)
Med i pakken får du øreputer i forskjellige størrelser.

Nokia BH-703 er Nokias nyeste designhåndfri. Håndfrien har en berøringssensitiv overflate, slik at du kan stille volumet bare ved å dra fingeren opp eller ned over håndfrien.

Håndfrien er sort med en blank overflate. I tillegg finner du detaljer i kromfarge.

Håndfrien er ikke blant de minste på markedet, men den er heller ikke stor. Den ser nokså diskrét ut på øret, og veier bare 11,2 gram, eller 12,5 gram med ørebøyle.

Behagelig på øret

Du kan selv velge om du vil ha bøylen på håndfrien. Vi synes ikke kroken gjør hodesettet noe mer ubehagelig på øret, og beholdt den derfor på som en ekstra sikkerhet mot at den skulle falle av.

Vi opplevde imidlertid at håndfrien sitter bra i øret også uten denne, og du vi kunne riste ganske hardt på hodet før håndfrien falt ut.

Samtidig er håndfrien behagelig på øret, og du kan fint ha den på øret en time eller to før du blir sliten i øret.

Salgspakken inneholder også en snor som kan brukes til å feste håndfrien rundt nakken.

Med i salgspakken får du øreputer i tre forskjellige størrelser, slik at det passer til forskjellige ørestørrelser. I pakken følger det også med en snor for å henge håndfrien rundt nakken. Denne er laget som et klips som du presser håndfrien inn på, og dermed er det lett å løsne håndfrien fra denne når du skal ha den i øret.

Én tast og berøringsfølsom overflate

BH-703 har kun én tast. For å slå på håndfrien holder du inne denne tasten noen sekunder, og det samme gjør du for å slå den av. For å motta samtaler trykker du bare en gang på knappen. Når du skal koble mobilen til håndfrien holder du bare inne tasten ekstra lenge når du slår den på.

Volumjusteringen skjer som nevnt ved at du drar fingeren opp eller ned over håndfrien. Dette er praktisk siden du slipper å lete etter tastene. På en annen side er det litt upraktisk dersom du har på deg hansker, ettersom overflaten bare reagerer på fingrene dine og ikke på gjenstander. Har du hansker, må du ta disse av deg for å justere volumet, eller bruke volumtastene på mobilen din.

Et lys på toppen av håndfrien lar deg se om du har mye strøm igjen, ved at det blinker blått når det er strøm nok og rødt når det er tomt. Videre lyser det rødt når det lader og grønt når det er ferdigladet.

Den berøringsfølsomme overflaten gjør at du slipper å lete etter volumtastene.

Praktisk i bruk

En ting som gjør BH-703 blant de mest praktiske håndfriene vi har brukt, er at det automatisk slår seg av etter det har mistet tilkoblingen med telefonen. Dersom du forlater håndfrien i bilen, slipper du dermed at håndfrien tømmer batteriet til neste gang du setter deg i bilen.

For å koble håndfrien til igjen, er det bare å slå den på ved å holde inne tasten på fremsiden. Da kobler den seg automatisk til telefonen.

Tips: Sett mobilen til å automatisk godta håndfrien i Bluetooth-instillingene, så slipper du å trykke ja til dette hver gang du slår på håndfrien. På nyere Nokia-telefoner skjer dette automatisk.

Batterilevetiden er oppgitt til 6,7 døgn i hvilemodus. Hvilemodus vil si når håndfrien er tilkoblet mobilen uten at du har en samtale i gang. Under samtale holder håndfrien ut i 6 timer.

Ladekontakten er i Micro-USB-standarden.

God lyd, men høy pris

Lydkvaliteten i BH-703 er også god. Du hører motparten godt, og motparten hører deg bra. Støyfiltreringen gjør jobben, og du kan fint gå nær biltrafikk og snakke i håndfrien.

Vi vil imidlertid sette fingeren på én ting: Lyden er kanskje ikke høy nok for alle. I støyende omgivelser opplevde vi å måtte flytte samtalen over til telefonen for å høre motparten bedre. Vi savner også et vindfilter, som ville gjort det lettere å føre samtaler når det blåser.

Til disse ulempene synes vi prisen på hodesettet er hakket for høyt. Du får det i butikken for 500 kroner og oppover.

Selv om lyden er god i håndfrien, blir den likevel enda bedre dersom du snakker rett i mobiltelefonen. Slik er det med alle Bluetooth-håndfrier, og det skyldes overføringsteknologien.

Konklusjon

BH-703 er en stilfullt håndfri med god design og en berøringsfølsom overflate for å stille volumet. Håndfrien er også behagelig å ha på øret, og det følger med en praktisk snor for å henge den rundt nakken.

I tillegg er håndfrien god å bruke, og lydkvaliteten er helt i toppsjiktet. Det eneste vi ønsker oss er litt kraftigere lyd og et vindfilter..

Prisen på 500 kroner er dog litt stiv. Dette skyldes muligens at overflaten er berøringsfølsom.

Alt i alt er BH-703 likevel en god håndfri. Dersom du liker utseendet og er klar over svakhetene er dette et godt kjøp.

Vil du ha et hodesett med skikkelig god støyfjerning, bør du se på Cellpoint NX6000. Dersom du vil ha en håndfri som tåler mer påkjenning, anbefaler vi Plantronics Explorer 370 som tåler å brukes i skikkelig høstvær.

Les også
Samsung Wep 750
Les også
Jabra SP700
Les også
Se Sony Ericssons nye klokker
Les også
Snakk til hårtørreren
Les også
Håndfri som tåler det meste
Les også
Tilbehørsdryss fra Sony Ericsson
Les også
Håndfri som skriker Star Wars
Les også
Dette har militær støydemping
Les også
Her er håndfrien uten mikrofon
annonse