TestXiaomi Mi Mix 2S

Mi Mix 2S er knallgod, men ordinær

Hvor ble det av konseptmobilfaktene?

Xiaomis Mi Mix-telefoner startet trenden med heldekkende mobilskjermer. Men hvordan i alle dager følger man opp en av telefon bygget i sin helhet i keramikk, med skjerm som dekker omtrent hele forsiden?

Svaret er visst at ... det gjør man tilsynelatende ikke.

Mix 2S er nå på plass til test, og her er det lite som minner om Mi Mix. Originalen ble kjent som en «konsepttelefon du kan kjøpe». To oppdateringer senere er det lite som ikke er ordinært med Mix-serien.

Kanskje har den gjort sin nytte nå som både Apple og Samsung har hentet sitt fra designretningen?

Originale Xiaomi Mi Mix var helt spesiell av flere årsaker. Les testen og se hvorfor den fikk fart på resten av mobilindustrien »

Keramikkmodellen som aldri kom

Fjorårets Mix 2 utsatte spørsmålet. Keramisk bakdeksel, javel, men kun standardaluminium langs kantene. Det er ikke like imponerende som originale Mix der alt var keramisk. En helkeramisk spesialutgave var på vei, ble det sagt.

Samtidig; originale Mi Mix var dyr å produsere, og i den grad andre mobilprodusenter har tuklet med keramiske deksler er det vel omtrent bare svindyre Apple Watch i Edition-utgave man kan nevne.

Spesialutgaven har ikke kommet, og telefonen ser langt mer ordinær ut enn før. Også på andre områder er Mix en langt mindre spennende serie i dag enn da den først kom på høsten 2016. Vi kan kort og greit konkludere med at Mix-serien er godt ute av konseptland i 2018.

Mix 2S

Det er få særegenheter igjen i Mix-familien, men at den piezoelektriske høyttaleren som slo gjennom skjermen på originalen er byttet ut med en mer tradisjonell høyttaler er en fordel.

Ser du til spesifikasjonene på Mix 2S er det meste ordinært. Den har fått en mer fornuftig skjermstørrelse på 6 tommer mot originalens 6,4-tommer. Men med det ble også det enorme 4400 mAh store batteriet til et langt mer «fornuftig» 3400 mAh batteri som varer kortere.

Det som har blitt værende er selve stilen på telefonen. Her er skjermen så godt som rammeløs på tre av fire sider. Under har den en litt tykkere ramme der også frontkameraet er plassert. At du må snu Mix 2S opp ned for å ta selfier på enklest måte er én av svært få særheter som er igjen i pakken.

Av nyheter i S-modellen mot den vanlige Mix 2-varianten er oppdatert systembrikke og maskinvare, et vesentlig oppgradert kamera og trådløs lading.

Sistnevnte er kun den trege (7,5W) varianten, men til gjengjeld behandler telefonen løsningen ganske smart. Hvis du legger den på en ladeplate uten å helt treffe slik at den lader, gir telefonen deg beskjed om å flytte den så ladingen kan fortsette. En ganske ålreit påminner, så man ikke legger telefonen fra seg og risikerer at den ikke gjør noe som helst.

Kjapp og god

Baksiden er blank og laget i et keramisk materiale. Langs sidene har keramikken måttet vike for aluminium - et valg som gjør Mix 2S litt kjedeligere, men også litt tryggere ved fall.

Maskinvaren i Xiaomi Mix 2S gjør den rask og god å bruke, og programvaren er også meget god. Men telefonen skiller seg litt fra de du vanligvis finner i norske mobilhyller. For det første er det litt ulikt hvilke språkpakker telefonen kommer med - noen steder får du den med norske menyer, mens andre steder snakker den primært engelsk. Om dette er viktig får være opp til deg, men for en relativt ung og teknologiinteressert målgruppe som kanskje er den som er mest interessert i Xiaomi-produkter burde det ikke være noe stort problem.

Xiaomi-telefoner selges i en del norske butikker etter hvert, men vær obs på at modeller du kjøper i utlandet ikke nødvendigvis er internasjonale varianter med Google-støtte. Kinesiske modeller krever en del mer jobb å sette opp og er kun å anbefale for avanserte brukere.

Ytelsesmålingene vi har gjort viser at Mix 2S skårer det samme i Geekbench som Snapdragon 845-telefoner flest, altså rundt 9000 poeng. I 3D Mark skårer den noe lavere enn forventet, med 3300 poeng i Sling Shot Extreme, men det er fortsatt en sum godt inne i toppmodelland.

Xiaomis MIUI-menyer er kjappe å bruke og enkle å finne frem i. Det er også noen smarte løsninger her som andre kunne lært av, eksempelvis varslingen om at man bare nesten har truffet ladeplaten ved trådløs lading.
Kameraappen har enkelte trivelige funksjoner, men den nyttigste er den optiske zoomen. Enkelte ting, så som tilt shift-funksjonen, virker tilsynelatende bare ved å gjøre alt utenfor en sirkel uklart. Effekten blir dermed ikke som annonsert i det hele tatt.

En annen særhet som Mix 2S er forholdsvis alene om i Norge er at den i utgangspunktet bare har menyer på hjemmeskjermene. Noen appskuff av typen vi er vant til fra andre Android-ting er det ikke her. Du kan eventuelt bytte såkalt launcher ved å installere et alternativ fra Google Play, men det er litt mer avansert enn å bare velge om du vil ha hjemmeskjermer eller appskuff i menyene, slik du gjør på Huaweis og LGs produkter.

Hastighetstrøbbel opplever du aldri med Mix 2S. Her flyter menyene raskt og godt. Det er i og for seg ikke annet å forvente når den er utstyrt både med siste tilgjengelige programvare og maskinvare.

Ellers kan det nevnes at den har super batteritid, lader raskt og ellers er god å bruke til de grunnleggende tingene også. Som i forgjengeren er det en normal talehøyttaler over skjermen fremfor den eksotiske løsningen som var i originalutgaven. Det har gjort lyden bedre i de to siste enn i den første.

Middels kamera

Bildene fra Mix 2S ser bra ut på mobilskjermen, men oftere enn vi liker er de ørlite grann uskarpe, og det er ikke alltid så mange detaljer i bildene.

Kameraet skal ha blitt bedre enn før. Og har blitt litt bedre enn før, men det mangler fortsatt en del på detaljgjengivelse. Spesielt gjelder det når det du sikter på inneholder mye av den samme fargen, være det seg grått eller grønt eller noe annet. Bildene ser skarpe ut, men ved full størrelse er det ikke alltid så mange detaljer der.

Og det virker også ofte litt som om Mix 2S surfer helt på kanten av lukkertider som er tilrådelige når du holder telefonen. Det er ganske lett å få bevegelsesuskarpheter i bildene.

På den positive siden skal det sies at kameraappen er svært kjapp, og at Mix 2S leverer ganske gode bilder også når mørket faller på. Så selv om kvaliteten ikke alltid er på topp i godt dagslys synker den ikke som en en stein når skumringen kommer.

Sammenliknet med andre telefoner i sin prisklasse slår uansett ikke Mix 2S eksempelvis Samsung Galaxy S8, som titt og ofte er å finne til under 6000 kroner.

Fortsatt ålreit, men stadig mer ordinær

Xiaomi Mix 2S er en knallbra telefon å bruke. Den ser bra ut og den har funksjoner som ikke alltid er vanlige i telefonene du kan kjøpe i vanlige fysiske butikker. Men du er nødt til å godta et litt middels kamera med tanke på prisen, og avhengig av hvor du kjøper den kan det hende den ikke snakker norsk rett ut av esken.

Hvis du vil ha en telefon få andre har, er det lite i veien for å velge Mix 2S, men selv om modellen ikke er å se overalt, ser du likevel inspirasjonen fra første Mix i de fleste nyere telefoner rundt deg, og også i Mix 2S. Her har altså en del av det som åpenbart var unikt for serien blitt borte, mens konkurrentene har spist seg grundig inn på resten av Mix-territoriet.

Det er mange mobilprodusenter som prøver å vippe de etablerte toppmodellene av pallen for tiden. En annen aktør er OnePlus med deres nye flaggskip OnePlus 6 - les testen her »

Alternativer til Mix 2S

Gå kamerabananas

Huawei P20 Pro Dual SIM

Huawei P20 Pro er årets beste kameratelefon - i hvert fall om stillbildene er viktigst. Her får du en mobil du kan ta flere sekunders bildeeksponeringer med uten å måtte finne frem stativet. Den er knallgod i mørket og med en rimelig velfungerende 3-5x zoom er den også god om du står et stykke unna det du fotograferer. Telefonen er ellers vanntett og har et digert batteri som bare varer og varer. Men den koster betydelig mer enn startprisen på Mix 2S.

Enkel, rimelig og lynkjapp

Nokia 7 Plus Dual SIM 64GB

Godt kamera, god brukeropplevelse og god byggekvalitet. Nokia-telefonen briljerer på de viktigste tingene. Siden den er del av Android One-programmet vet du at den vil få oppdateringer noenlunde raskt når Google slipper dem. Som Mix 2S er heller ikke Nokia-telefonen vanntett, men til rundt 1500 kroner mindre for samme type brukeropplevelse er den et bedre kjøp.

Bedre kamera fra Samsung

Samsung Galaxy S8

fra 11076.56:-

Galaxy S8 var den beste telefonen du kunne kjøpe mesteparten av fjoråret. Og den er fortsatt et særdeles godt valg. Prisene hopper litt opp og ned for tiden, men den har vært tilgjengelig ned i 5000 kroner, og da får du en særdeles god skjerm, bra kamera og en vanntett telefon for pengene. Brukeropplevelsen er litt kjappere på Mix 2S.

Xiaomi Mi Mix 2s 256GB
8.5
Meget bra

Xiaomi Mi Mix 2s 256GB

sitat"Mix 2S byr på knall brukeropplevelse til en grei pris, men kameraet kunne vært kvassere"

Fordeler

 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Svært rask brukeropplevelse
 • Krysse av
  Kompakt med tanke på skjermstørrelse
 • Krysse av
  Deksel følger med
 • Krysse av
  Mange innstillingsmuligheter

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke plass for minnekort - velg rett størrelse
 • Bytt
  Ikke vanntett
 • Bytt
  Lite særpreg igjen i Mix-serien
 • Bytt
  Kameraet kunne vært noen knepp bedre
annonse
Xiaomi Mi Mix 2S 256GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
annonse