Test

LG KG800 "Chocolate"

Design og kvalitet

Spesifikasjoner:Størrelse: 9,5 x 4,8 x 1,5 cm Vekt: 83 gram Form: Nedskyvbart tastaturSkjerm: ukjent tommer Trykkfølsom: Menytaster, piltasterSnarveistaster: Volum, mp3-spiller/kameraKamera: Ja, skjult bak skjerm Uttak: Proprietær LG-port Eksternt antenneuttak: Nei

Etter vel tre år på det norske markedet har den koreanske mobilprodusenten LG enda ikke helt fått grepet om norske mobilbrukere. Hva det skyldes skal vi ikke legge oss opp i, men om det skyldes mangel på nytenkning så kan KG800, best kjent som "Chocolate", være akkurat det friske pustet som skal til.

Navnevalget "Chocolate" er ikke tilfeldig fra LGs side. Innpakningen som Chocolate kommer i minner om en eske med Fazermints eller After Eight, og selve telefonen minner om et flak med tynn, mørk sjokolade.

Etter å ha solgt i bøtter og spann i hjemlandet, er det nå europeere som skal fristes med litt sjokolade.

Kvalitetsmessig overlegen
Chocolate har nedskyvbart tastatur og skiller seg lite ut rent formmessig fra andre telefoner med samme fasong. Det mest merkverdige er at telefonen er svært tynn. Med sin tykkelse på minimale 1,5 cm er Chocolate uten tvil en av de mest lommevennlige telefonene fra LG vi har sett til nå.

Vekten på 83 gram er også noe du raskt biter deg merke i. Mens andre telefoner blir mer eksklusive jo mer pilen på vektskålen viser, henter Chocolate mye av sitt eksklusive inntrykk i den lave vekten. Tanken som slår inn når du løfter telefonen blir bare; "Skal jeg snakke i denne eller spise den?".

Ser du på materialvalg og byggekvalitet så er det tydelig at LGs ingeniører har gjort et grundig stykke arbeide her også. Chocolate er ikledd gjennomsiktig plastikk som dekker en ellers glanset sort overflate. Rundt menytasten og telefonen ellers har koreanerne valgt å bruke sølvaktig metall. Og knirkelyder? Nei, når knirker et sjokoladeflak?

Noe av det stiligste av alt, vekt og høyde til tross, er at de øverste tastene er trykkfølsomme. Du trykker altså verken inn menytastene eller piltastene, i stedet aktiverer du dem ved å legge fingeren lett oppå. Fordelene og ulempene er omtrent i likt antall. Det er lettere å trykke feil, men det gir samtidig en veldig eksklusiv følelse. Og når begynte moteløven å bry seg om det praktiske?

Så snart tastene har vært inaktive en stund, skrus lyset av og tastene blir usynlige. Det samme gjelder skjermen i front, som forvandles til en beksvart overflate med et speil i midten. Om ikke Chocolate egner seg for den forfengelige, så vet ikke vi.

Gode taster
Talltastene til Chocolate er, takk gud, av den vanlige sorten, der du fysisk trykker ned tastene når du skriver. Noe annet ville vært det rene mareritt for brukeren. Tastene er store, lette å trykke ned, og ligger bra plassert i forhold til hverandre.

Utenom talltastene og menytastene finnes det knapper for justering av volum på siden av telefonen sammen med en snarveistast til mp3-spilleren/kameraet.

For å oppsummere tastebiten så kan det altså sies at de trykkfølsomme tastene på oversiden av telefonen er veldig stilige, men ikke spesielt praktiske. Talltastene er derimot av den vanlige sorten, og egner seg bra til å skrive meldinger med.


(Klikk for større bilde)

Alt i alt så kan det i grunn sies at Chocolate egner seg ypperlig for moteløver og andre designkåte mobilbrukere. De trykkfølsomme tastene er et godt eksempel. De er langt mer upraktiske enn vanlige taster, men er synsmessig griselekre. Den tynne størrelsen og lave vekten har heller ingen store praktiske fordeler, men appellerer sterkt til de med oppfatning av at mobiltelefonen er mer et smykke enn en bruksgjenstand.