Tek.no

Test

Shrooms

Tara får skumle visjoner om den nære fremtid.
20 Okt 2008 18:00

Med et DVD-cover som prydes av tvetydige setninger som "Get ready to get wasted" og "Dare you take the trip?" oppstår det visse forventninger til hvordan denne filmen kommer til å se ut. Dessverre oppfylles de fleste bange anelser, og "Shrooms" blir i skuffende stor grad nok et ungdomsgrøss med lite nytt å by på.

Druidenes magiske sopper

En vennegjeng drar ut til de irske skoger med ett eneste mål - å bli høye på sopp. Det viser seg imidlertid at skogen de oppsøker ikke er en hvilken som helst skog, men tilholdsstedet for en rekke groteske handlinger langt tilbake i tid. Er farene fremdeles til stede? Etter hvert som gjengen når sitt mål om å bli steine begynner en rekke merkelige ting å skje, spørsmålet er om farene er reelle eller hallusinasjoner. Særlig får Tara skumle syn etter å ha spist en svært farlig sopp, som visstnok skal gi mange spesielle evner, blant dem evnen til å se glimt fra fremtiden. Raskt oppdager hun at tingene hun ser faktisk trer i kraft ikke lenge etterpå.

Tomme rollefigurer

Ren skildring av rollefigurer og deres indre liv er ikke det viktigste i den vanlige skrekkfilm, men skildringene i "Shrooms" er nesten fraværende. Faktisk er det ikke lett å skille personene fra hverandre i det hele tatt, og den minste sympati for noen av dem er ikke-eksisterende, i beste fall etterlates den i utkanten av skogen innen 10 minutter har gått.

Tamme virkemidler

Det var kanskje en litt vel fjern tanke, å sitte og håpe på noe som virkelig var visuelt slående, men med slikt som "Blair Witch on acid" stående på coveret, er det likevel lett for å begynne å forestille seg litt av hvert. Men når uttalelsene kommer fra blader med navn som "Loaded" er det kanskje best å være kritisk til kriteriene de benytter seg av.

Likevel ligger det utvilsomt en mulighet til å slå seg litt løs, la seg inspirere av Lynch, Bunuel, Gilliam, hvem som helst, bare ikke falle tilbake på det samme mølet lik hundrevis av andre filmer.

Samme hvor mye du løper, så tar soppene deg igjen!

Men den gang ei. Det er bare nok en ungdomsfilm som bruker de samme midlene om og om igjen, og forsøket på å gjenskape en "syretrip" er totalt mislykket. Uten at denne anmelderen kan påstå å være en autoritet på dette feltet. Det nærmeste man kommer er en snakkende ku, men forsøket er svært halvhjertet. Den ender opp med å være både lite skremmende og svært lite psykedelisk, og akkurat like tomt og hjerneløst som plotet og premisset indikerer.

Målet for filmskaperne er selvsagt å tjene penger, og dermed er det best å holde seg innen trygge rammer, og da forsøkes det aldri å "ta den helt ut". "Shrooms" ender da opp med å ikke tilfredsstille på noe nivå, og når både håndtverket og ideene mangler i kvalitet, er det ganske enkelt en mislykket film.

Konklusjon

"Shrooms" makter aldri å skape interesse, og er aldri i nærheten av å være skremmende eller inneha noen emosjonell verdi i det hele tatt. Rollefigurene er flate og uinteressante, og innen den noe overraskende slutten ankommer har vi for lengst sluttet å bry oss.

Ekstramateriale har denne utgivelsen ikke.

annonse

Les også