Tek.no

Test App-guiden: Topp 3

De beste reise-appene

Skal du ut og reise bør du ta med disse appene på tur.

iStockPhoto
15 Mar 2013 12:01

Fordi du som regel har med deg mobilen din når du drar på ferie uansett, kan det være kjekt å vite om appene som gjør reisen eller oppholdet enklere, smidigere, morsommere eller mer praktisk.

Vi har kjøpt og lastet ned flere titalls apper til Android, Windows Phone og iOS, og har sammen med reiselivsekspert Torild Moland fra Magasinet Reiselyst plukket ut en "Topp 3" over de aller beste reiseappene. Denne gangen var det utrolig vanskelig, ettersom det finnes veldig mange gode reise-apper som dekker svært ulike behov. Her er imidlertid pallen:

3. plass: Tripit

Med TripIt kan du organisere reisen din på en fantastisk måte. I appen samler du bekreftelser på flybiletter, hotellbooking, møter og annet slik at du har alt tilgjengelig i lomma. Et veldig godt system for deg som foretrekker å reise papirløst.

Med Tripit kan du videresende booking-mailer direkte til "plans@tripit.com", og da legges alt inn automatisk i oversikten for din reise hvis du bruker samme e-postadresse som du har registrert deg med.

Dette fungerer for eksempel slik: Når SAS eller Norwegian (eller flyselskapet du reiser med) sender deg bekreftelse på e-post om at billettene dine er bestilt, trykker du "videresend" til Tripit-adressen. Når du åpner appen ligger den samme informasjonen inne, slik som avreisetid, bookingnummer, flight-nummer, flytype, hvor lang tid reisen vil ta, hvor langt du reiser i kilometer og hvem du eventuelt reiser sammen med på samme billett. Tilsvarende info plottes inn ved blant annet hotell- eller restaurantbestillinger.

Systemet er dog ikke 100% kompatibelt med alt, så det hender at du må legge inn enkelte bookinger manuelt. Likevel fungerer Tripit utmerket til å samle all slik info papirløst på mobilen din.

Last ned Tripit: iOS / Android / Windows Phone (gratis, betalingsversjon 7-23 kroner)

2. plass: Translingo

Flere apper har forsøkt seg på muntlige oversettelser fra ett språk til et annet, og samtlige har vel egentlig ikke lykkes helt ennå. Det gjelder også iPhone-appen Translingo, men ut fra hva vi kan forvente av denne typen apper, synes vi denne er best i klassen.

For det første får du støtte for veldig mange språk. På noen språk, deriblant norsk, kan du snakke på norsk inn i mikrofonen og få oversatt det du sier til for eksempel spansk eller thai. For det andre støttes også mindre kjente språk skriftlig, selv om de ikke har talestøtte. For det tredje kan du ta bilder av menyer og skilt og oversette på den måten. Dette fungerer imidlertid veldig dårlig. Dessuten synes vi det burde vært mulig å oversette skriftlig, slik du kan med for eksempel Google Translate, også på de språkene som har støtte for tale.

På en måte kan det virke urettferdig at Translingo havner på 2. plass i denne kåringen, når flere av funksjonene bare virker sånn halvveis. Vi synes derimot at å kunne gjøre seg forstått, i alle fall delvis, når man er ute og reiser er utrolig spennende. Tenk å kunne kommunisere og bli kjent med noen som verken snakker norsk eller engelsk, eller andre språk vi lærer på skolen? Translingo gjør jobben hakket bedre enn de andre tilsvarende appene vi har testet, men det var særlig støtte for mange forskjellige språk som gjorde utslaget. Prisen på appen er heller ikke avskrekkende.

Kjøp Translingo: iOS (7 kroner)

1. plass (delt): TripAdvisor og Stay.com

Den kjente appen TripAdvisor er til stor hjelp for veldig mange reisende verden over. Tjenesten går ut på at reisende skal vurdere alt fra hoteller til restauranter, severdigheter og opplevelser, samt at du kan finne billige flyreiser via appen. Denne appen fungerer utrolig bra til å finne spennende steder å besøke når du er på tur, enten du vil finne på noe der og da, eller du sitter og planlegger reisen på forhånd. Brukervurderingene kan være veldig nyttige for å få et inntrykk av hvor bra eller dårlig en restaurant eller et hotell er.

TripAdvisor har også en god app (City Guides) som lagrer dine favorittsteder i en grei oversikt. Vi synes derimot at norske Stay.com har en enda bedre løsning, og da særlig et mye, mye bedre offline-kart. Som turist i en storby vil du enkelt få med deg alle de viktigste severdighetene i din egenproduserte reiseguide, samt at du også kan hente inn tips fra Facebook-vennene dine eller legge inn egne punkter som også dukker opp på kartet. Det er også kjekt å se hvor på kartet hotellet ditt ligger de første dagene.

Stay.com mangler helt klart flere viktige severdigheter og skjulte perler i de fleste byer, og er sånn sett milevis unna TripAdvisor. Sistnevnte får god hjelp fra millioner av brukere. Likevel har de som nevnt et bedre offline-kart og et mer brukervennlig og lekkert grensesnitt. Til sammen er imidlertid den originale TripAdvisor-appen og Stay.com gull verdt. Så bra at vi plasserer dem på en delt 1. plass. For å få maks ut av appene krever det imidlertid at du gjør et solid stykke planlegging før du reiser.

Last ned TripAdvisor: iOS / Android / Windows Phone (gratis)

Last ned Stay.com: iOS / Android

Se også:

Hvilke apper bruker DU mest på reise? Kommenter i forumet nederst!

Les også
Andersson ADT 1.0: Et nettbrett som kombinerer billig med bra
Les også
Instant Heart Rate Pro by Azumio: Sjekk formen med denne appen
Les også
Calorie Counter by FatSecret: Få kontroll på kaloriene
Les også
Foodspotting: Finn ut hvilken restaurant som har favoritt-retten
annonse

Les også