TestSynge-apps på iPhone

Vi tester I Am T-Pain, LaDiDa og Songify

Hvem som helst kan synge rent med disse.

Deltagerne

Nå som det er sommer og sol ute, er det godt for både kropp og sjel med litt kald drikke, god mat, og ikke minst musikk. Men hva med litt egenkomponert musikk, laget av små mobilapplikasjoner? Vi har latt telefonen stå for sommerunderholdningen vår, og tester tre auto-tune-applikasjoner fra Apples App Store, som alle lover å kunne forvandle hvem som helst til en sangstjerne.

Auto-tune-fenomenet har blitt gigantisk, og videoer som disse to har blitt kjempesuksesser:

Nå begynner også Apples App Store å bli fylt av applikasjoner som lar deg gjøre noe av det samme, og vi har tatt en nærmere titt.

Hvilke applikasjoner er med i testen?

Så hvilke applikasjoner skulle vi ha med i testen vår? I utgangspunktet hadde vi egentlig bare tenkt å ta for oss én auto-tune-applikasjon, nemlig Songify. Vi bestemte oss imidlertid raskt for å inkludere flere applikasjoner i testen, så vi kunne ha et bredere grunnlag for å komme med en konklusjon. Vi endte opp med å velge ut tre applikasjoner, basert på ulike kriterier.

1. Først ut var applikasjonen I Am T-Pain. Slik vi ser det var rapperen T-Pains applikasjon den første applikasjonen med auto-tune-funksjon som fikk noen særlig suksess. Med tanke på at han opptrer i alle slags musikkvideoer med sin auto-tunede stemme, var dette også den første auto-tune-applikasjonen folk flest fikk øynene opp for. Den har vært ute på App Store en god stund nå, så det kan bli spennende hvordan den klarer seg opp mot de nyere innslagene.

2. Det andre valget vårt falt på LaDiDa, som ifølge listene på App Store er den mest populære auto-tuneapplikasjonen tilgjengelig.

3. Og til slutt ble det altså Songify. Det ble imidlertid klart at denne applikasjonen stilte i en litt annen kategori enn de to andre, da denne er ment for å ta opp snakking, mens de andre er lagd for å ta opp synging. De lager imidlertid alle auto-tune-sanger.

Bli med til neste side, så tester vi og finner ut av hvilken applikasjon som er den beste auto-tune-applikasjonen.