Tek.no

Test

MSI Radeon HD 5870 Lightning

6 Apr 2010 15:09

Introduksjon

AMD har gjort det godt, det siste halvåret har de regjert skjermkortmarkedet, og med god margin. På et halvt år har det lagt et teppe over hele Directx 11-biten, med modeller helt fra det vifteløse Radeon HD 5450, til tokjerneren Radeon HD 5970.

En liten stund etter den store lanseringen kom produsentene med deres egne kort, modeller som ikke er nøyaktig like referansekortet. I mange tilfeller var det bare snakk om et bytte av kjøleløsningen, og i enkelte tilfeller har kjernefrekvensen fått seg en liten dytt. MSI har derimot gjør radikale, virkelig radikale endringer på deres Radeon HD 5870-kort.

La meg presentere dere for Radeon HD 5870 Lightning, en av de definitivt mer solide skjermkortene bygget på den komplette RV870-kjernen. Absolutt hele kortet har blitt bygget om. Det første man vil legge merke til er en betydelig kvassere kjøleløsning, som benytter to toppmonterte vifter. Videre er selve kortet blitt større, og fylt med kvalitetskomponenter. MSI gir også muligheten til utvidet strømtilgang, manuelle målepunkter og gullplatterte kontakter. For å toppe det hele har kjernefrekvensen fått en solid dytt

Bli med videre til neste side, så tar vi en nærmere kikk!

Takk til MSI som sendte kortet til test.

Les også