TestTelme2 T2BC

Bruk Bluetooth-headsetet på TV-en din

Denne dingsen lar deg skru opp TV-lyden uten å forstyrre noen.

Har du skaffet deg bluetooth-headsett til mobilen din? Mange har gjort det, og er du en av dem som har valgt en løsning med A2DP-profil, så kan du også høre TV-lyden i ørepluggene.

For å få dette til, trenger du en overgang som henter lyden fra TV-en og strømmer den over Bluetooth.

Norsk oppfinnelse

T2BC fra norske Telme2 gjør nettopp dette. Ved å feste senderen bak på TV-en , kan du strømme lyden ut til Bluetooth-headsettet ditt. Det spiller ingen rolle om du har en enkel Bluetooth-øreplugg eller skikkelige øreklokker, så lenge de har støtte for A2DP. Men brukeropplevelsen blir selvsagt best med stereoklokker på ørene.

T2BC er en forkortelse for TOSLINK to Bluetooth Converter. Du må med andre ord mate senderen med et lydsignal fra TV-en. I dette tilfellet må kilden være et fiberoptisk signal (TOSLINK), og en kabel for overføring av signalet følger med når du kjøper T2BC.

Inngang for TOSLINK, utgang for 3,5 mm audio. Støm hentes fra USB.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Strøm henter T2BC fra en USB-utgang på TV-en. Det betyr at hele enheten kan plasseres på baksiden av TV-en (borrelås følger med), slik at den ikke blir synlig.

Enkel å koble opp

Når du skal bruke T2BC skrur du bare på TV-en, og T2BC går øyeblikkelig inn i søkemodus. OM du nå slår på Bluetooth-headsettet og gjør det søkbart (vanligvis holder du bare på-knappen inne til det begynner å blinke). T2BC vil finne øreklokkene og koble seg på disse.

Dermed er du klar for trådløs TV-lyd.

Ikke perfekt

Men systemet har sine svakheter. Lyden blir litt forsinket, slik at lyd og bilde blir marginalt forskjøvet. På noen TV-er kan du justere dette manuelt. En annen svakhet er at T2BC går i paringsmodus med det samme du slår på TV-en. Ulempen med dette er at du ikke kan pare én gang, for så å bli husket. Prosedyren med paring er enkel, men må utføres hver gang. Det hadde vært en fordel om enheten fikk en tast du måtte trykke på for å sette den i paringsmodus, og at den ellers ville huske og finne tidligere parede enheter.

T2BC festes bak på TV-en med en borrelås.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

En annen svakhet er det ikke er andre kildeinnganger på konverteren. Her ville det vært ganske enkelt å legge til en standard 3,5 mm inngang, så du også kunne koble til andre lydkilder eller TV-er uten TOSLINK. Versjonen vi har testet har 3,5 mm utgang, uten at vi ser den store nytten i dette. Skal vi bruke kablet utgang kan vi like gjerne ta lyden direkte fra TV-en.

Grei lyd

Lydkvaliteten blir ikke så ille, selv om det nok hadde vært en fordel om T2BC også støttet aptX, for tapsfri lydoverføring. Men det hjelper bare om også hodesettet ditt er aptX-kompatibelt. Lydkvaliteten vil uansett også bero på hvilke hodetelefoner du bruker.

Linken koster 365 kroner i nettbutikken til Telme2. Det er slett ingen høy pris for en liten dings som gjemmer seg bak TV-en din og sender lyd til mobilheadsettet.

Les også
Telme2 BT Headset med TOSLINK-adapter: Mobilhodesett med TV-lyd
Les også
Pebble-klokken er rett rundt hjørnet
Les også
Solcelleladere for mobiler og nettbrett: Lader overraskende fort
Les også
Livescribe Echo: James Bond ville elsket denne pennen
Les også
Blåtannplugg til iPhone-dock
annonse