Test

Silverstone Sugo SG07

Introduksjon

Det begynner å bli noen år siden SFF-kabinetter (Small Form Factor) tok verden med storm, men det er fremdeles et marked for små, portable maskiner. De er fine å ha med på LAN, kan brukes som HTPC, og passer fint som små arbeidsstasjoner.

Ulempen har stort sett vært den lille størrelsens begrensninger. Det er nemlig stort sett kun mini-ITX hovedkort som får plass i disse små vidunderne. Når det gjelder kraftig ytelse er det blitt stadig mer å finne på denne plattformen, og nå har Silverstone laget et SFF-kabinett som til og med har plass til et ATI Radeon 5970!

Med en strømforsyning på hele 600 W kan Silverstone Sugo SG07 til og med være aktuelt for hardbarka overklokkere. Den store vifta på 180 mm har som mål å gi nok frisk luft til hele kassa, og vi har tidligere skrevet om hvordan den fungerer, da vi besøkte Silverstone på Cebit i Hannover tidligere i år.

Spesifikasjoner -
Materialer Plast, stål og aluminium
Farger Sort og grå
Vifter 1 x 180 mm inkludert
Ekspansjonsspor 2 stykk, festet med tommelskruer
Støttede hovedkort Mini-ITX Mini-DTX
Eksterne tilkoblinger 2 x USB 2.0 Mikrofon og hodetelefon
Strømforsyning Følger med, 600 W(!)
Dimensjoner Høyde: 19,0 cm Bredde: 22,2 cm Dybde: 35 cm
Pris Fra 1700 kr

Med disse spesifikasjonene er det litt synd at testbenken vår for mini-ITX kun har en Atom-prosessor og integrert skjermkort. Det hadde vært veldig moro å sette kabinettet på en skikkelig ildprøve med en kraftig i5/7-prosessor og et Radeon 5970! Fokus i denne testen blir dermed på utseende, kvalitet og brukervennlighet.

Takk til Silverstone som sendte produktet til test.