Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Silverstone Sugo SG07

Introduksjon

Det begynner å bli noen år siden SFF-kabinetter (Small Form Factor) tok verden med storm, men det er fremdeles et marked for små, portable maskiner. De er fine å ha med på LAN, kan brukes som HTPC, og passer fint som små arbeidsstasjoner.

Ulempen har stort sett vært den lille størrelsens begrensninger. Det er nemlig stort sett kun mini-ITX hovedkort som får plass i disse små vidunderne. Når det gjelder kraftig ytelse er det blitt stadig mer å finne på denne plattformen, og nå har Silverstone laget et SFF-kabinett som til og med har plass til et ATI Radeon 5970!

Med en strømforsyning på hele 600 W kan Silverstone Sugo SG07 til og med være aktuelt for hardbarka overklokkere. Den store vifta på 180 mm har som mål å gi nok frisk luft til hele kassa, og vi har tidligere skrevet om hvordan den fungerer, da vi besøkte Silverstone på Cebit i Hannover tidligere i år.

Spesifikasjoner -
Materialer Plast, stål og aluminium
Farger Sort og grå
Vifter 1 x 180 mm inkludert
Ekspansjonsspor 2 stykk, festet med tommelskruer
Støttede hovedkort Mini-ITX Mini-DTX
Eksterne tilkoblinger 2 x USB 2.0 Mikrofon og hodetelefon
Strømforsyning Følger med, 600 W(!)
Dimensjoner Høyde: 19,0 cm Bredde: 22,2 cm Dybde: 35 cm
Pris Fra 1700 kr

Med disse spesifikasjonene er det litt synd at testbenken vår for mini-ITX kun har en Atom-prosessor og integrert skjermkort. Det hadde vært veldig moro å sette kabinettet på en skikkelig ildprøve med en kraftig i5/7-prosessor og et Radeon 5970! Fokus i denne testen blir dermed på utseende, kvalitet og brukervennlighet.

Takk til Silverstone som sendte produktet til test.