Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestDenon Heos 1 + Denon HomeCinema

Vi har testet både Denon Heos 1 og Denon HomeCinema

Vi liker spesielt godt den ene av dem.

Introduksjon, design og brukervennlighet »

Når vi skal høre på musikk hjemme tyr stadig flere til strømmeløsninger. Gjennom hjemmenettverket ditt kan du trådløst høre på musikken du liker best, via et anlegg som styres av en app på telefonen din.

Denon er en av produsentene som har slike anlegg, bedre kjent under navnet Heos. Vi har tidligere testet de fire første medlemmene av denne serien, og nå står to nye familiemedlemmer på testbenken.

De to befinner seg i hver sin ende av skalaen, hvor Heos 1 blir den minste i serien, mens Heos HomeCinema kommer inn som et lydplanke-alternativ.

Gjør seg best med batteripakke

Heos 1 blir en del mindre enn sin storebror Heos 3, selv med batteripakken på. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Heos 1 er en forholdsvis liten strømmehøyttaler som kan plasseres stående. I tillegg til at den er mindre, skiller den seg visuelt fra de andre brødrene ved at den ikke har stofftrekk utenpå høyttaleren.

På bildet til høyre kan du se størrelsesforskjellen mellom Heos 1 og storebror Heos 3. Dog er ikke Heos 1 riktig så høy, med mindre du kjøper batteripakken utenom. Denne høyttaleren kan nemlig brukes på batteridrift, og er med det ganske så plasseringsvennlig om du vil bruke enheten til flere ting.

I batteripakken får du med en pakning som gjør Heos 1 bedre rustet mot vær og vind. I tillegg viser noen små dioder hvor mye batteri du har igjen. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no
Heos 1 kan brukes ute. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Sammen med batteripakka følger det også med en pakning som lar deg beskytte inngangen bak på høyttaleren slik at den kan tas med ut. Det er også en knapp med fire dioder på batteripakken som forteller deg hvor mye kapasitet du har igjen. Det følger også med en liten dongel som tilfører Blåtann-støtte til høyttaleren. Vi spilte rundt seks timer med batteripakken på før vi måtte lade, noe som er i tråd med det produsenten oppgir.

Den blå dioden avslører at enheten er tilkoblet nettverket ditt. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Etter å ha testet Heos 1 over en periode må vi si at denne batteripakken nærmest er et «må ha», om du ikke skal plassere høyttaleren på et fast sted. Dog er batteripakken i overkant dyr etter vår mening, med en prislapp på 848 kroner, som jo nesten er halvparten av hva du betaler for selve høyttaleren.

Nokså anonym og stilren lydplanke

Ut av esken er det heller ingen tvil om at Heos HomeCinema tilhører Heos-familien. Selv om den har en annen utforming i form av en lydplanke, er det fortsatt klare likhetstrekk til serien forøvrig, hvor blant annet vinklene og stofftrekket er klare kjennetegn.

Også denne lydplanken har et veldig rent ytre, hvor kun tre par knapper på siden av planken, samt det ikoniske, blå lyset midt på planken bryter de rene overflatene. På bildet kan du se hvordan planken står seg sammen med en 65 tommer stor Samsung-TV.

Heos HomeCinema sammen med den 65 tommers TV. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Monteringen av Heos HomeCinema er enkel. Her trenger du kun to skruer, og avstanden du skal skru disse i veggen får du ved hjelp av en medfølende mal. Dog skal du være litt obs på at selve høyttaleren blir hengende noe lavere enn høyden på selve skruene – dersom du vil ha planken så nært selve TV-en som mulig.

Av innganger har du de mest vanlige å velge blant. Enten kan du velge å bruke en løsning med HDMI-kabler som viderefører signalet til TV-en via planken, ellers kan du overføre lyden via enten en digital optisk- eller koaksialkabel. Det er satt av plass bakpå enheten slik at du får skjult kontaktene og en del av ledningen når høyttaleren henges på veggen.

Appen ser lik ut som før, men har blitt langt mer stabil siden vi prøvde den sist. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Har mye til felles

De to nye modellene er altså begge en del av Heos-konseptet til Denon, og det betyr at de bruker det samme grensesnitt som de andre modellene. Appen du bruker til å styre enhetene med har fått en del oppgraderinger siden sist vi prøvde den, rent visuelt virker det meste som før, men det er tydelig gjort en del endringer for å øke stabiliteten.

Fortsatt må du installere høyttalerne ved å bruke en proprietær kabel som du kobler mellom telefonen og anlegget. Denne løsningen kan virke litt tungvint, men følger du instruksene på telefonen er selve prosessen raskt overstått. Dog er det viktig å huske hvor du legger denne kabelen dersom du skulle skifte ut nettverket ditt eller av andre grunner har behov for å koble til enheten på nytt.

Både den lille Heos 1 og lydplanken Heos HomeCinema har det samme blå lyset på fremsiden, og denne viser deg hvor vidt høyttaleren er tilkoblet nettverket eller ikke. Samtidig får du også opp en oversikt via appen som viser deg hvilke enheter du har til rådighet.

Via appen styrer du også enkelt hvilke høyttalere som spiller hva, og du kan velge å la flere høyttalere brukes sammen. Dette gjør du ved å trekke boksene med de ulike høyttaler-navnene over hverandre, mye på sammen måten som du lager en mappe med flere apper på telefonen din. Vil du splitte opp enhetene igjen trekker du bare en av høyttalerne ut av grupperingen.

Denon HEOS 1
7
Bra

Denon HEOS 1

sitat"Heos 1 er en liten sjarmør som gir deg mye krutt for pengene"

Fordeler

 • Krysse av
  Liten og lett plassere
 • Krysse av
  Gir flere muligheter med batteripakken
 • Krysse av
  God mellomtone og diskant
 • Krysse av
  Grei batteri-tid
 • Krysse av
  Tåler vannsprut
 • Krysse av
  Kan brukes sammen med blant annet lydplanken i Heos-serien

Ting å tenke på

 • Bytt
  Lite dypbass
 • Bytt
  Batteripakken er dyr
 • Bytt
  Bør ha batteripakken
Denon Heos HomeCinema
8
Meget bra
Anbefalt

Denon Heos HomeCinema

sitat"Denon Heos HomeCinema er en godt gjennomført planke »"

Fordeler

 • Krysse av
  Godt stereoperspektiv
 • Krysse av
  Fungerer godt til film
 • Krysse av
  Enkel og stilren
 • Krysse av
  Godt med bass
 • Krysse av
  Enkel å montere
 • Krysse av
  Kan enkelt brukes sammen med andre Heos-enheter

Ting å tenke på

 • Bytt
  Bassen krever tilpassing