Tek.no

Test

Test av HD-projektor: Sanyo PLV-Z700

Marius Røstad
5 Mar 2009 06:00

Test av HD-projektor: Sanyo PLV-Z700

Testresultater

Her har vi testens billigste projektor. Det oppstår imidlertid problemer hvis du er nødt til å betale i kvalitet det du sparer i rene kroner.

Flere artikler:

- Stortest av hjemmekinoprojektorer med HD
- Test av Panasonic PT-AE3000
- Test av Sony VPL-HW10
- Test av Viewsonic Precision Pro8100
- Test av Benq W5000
- Test av Epson EH-TW2800
- Test av Optoma HD800X LV
- Test av Sanyo PLV-Z700
- Velg riktig lerret
Design og teknologi
Nok en firkantet kasse. Jeg forstår ikke hvorfor det ikke legges mer vekt på design av disse produktene, de skal tross alt inn i folks hjem og jeg mener virkelig at det må kunne gå an å få det til bedre enn dette.
Det er kanskje urettferdig at dette blir nevnt i sammenheng med testens billigste, men det får stå som en samlekommentar for dem alle sammen. Sanyo får imidlertid plusspoeng for elektrisk linsedeksel. Dette liker vi. Fjernkontrollen kunn med fordel vært noe mer elegant.
Når dette er sagt er dette også en LCD-projektor som flere andre. Lysstyrken er på 1200 Ansi lumen og kontrasten er på 10000:1. det må også her bemerkes at denne er basert på dynamisk iris. Vi har også her støtte for 1080p/24 og det teller på den positive siden.
Oppsett
Projektoren er svært enkel å sette opp. Menyene er enkle å forstå og burde ikke by på vesentlige problemer. Projektoren er utstyrt med linseforskyvning og dermed kan du justere deg ut av en del monteringsproblemer uten å måtte ty til Keystone. Vi vil også her foreslå at du bruker litt lenger tid og får projektoren montert korrekt når du først er i gang. Dermed slipper du denne typen justeringer.
Projektoren er utstyrt med to HDMI-porter, noe som ser ut til å etablere seg som det antallet de fleste legger seg på. Av viktige andre vi skal nevne er doble komponenttilkoblinger og en VGA-port for datamaskinen din.
Når det gjelder vårt bilde på 100 tommer ender også denne opp på fire meter, der de fleste ligger. Dette ser også ut til å være standarden for de aller fleste, selv om noen ligger behagelig under firemetersmerket.
Bildekvalitet
Her finner vi det området der du betaler prisen for å spare noen kroner. Sammenlikner vi med Benq og Optoma som ikke er så mye dyrere er det ikke tvil om at de to nevnte kommer vesentlig bedre ut.
Det er spesielt på sortnivået det svikter litt for Sanyo. Det hele ender opp med å bli litt ullent og gråaktiv. Det er ikke det du vil oppleve når du har satt på en film med mange mørke partier. det blir riktignok noe bedre når vi aktiverer den dynamiske irisen, men bra blir det aldri.
Når det gjelder farger generelt er det noe bedre, men også her er det mye å gå på i forhold til både Benq og Optoma. Det blir liksom ikke de gnistrende fargene vi er blitt vant til fra flere av de andre projektorene. Når vi i tillegg nevner at og skarpheten mangler litt før det er helt bra, blir totalinntrykket ikke helt det vi hadde håpet på.
Til projektorens fordel skal det sies at den er meget stille.
Konklusjon
Vi er egentlig litt skuffet. Sanyo kommer ikke på noe tidspunkt opp på samme nivå som mange av de andre i testen. Poenget er imidlertid at du får det du betaler for og her svir det der det teller mest, på bildekvaliteten. Du vil tjene mye på å legge på noen kroner og kjøpe noe annet.
Internett: www.sanyonordic.com
Pris: Ca. 11 800 kroner

Les også