TestUleFone Power 6

Billig telefon, diiiigert batteri

Men batteritiden avhenger av hvordan du bruker den.

Batteritiden er én av de viktigste egenskapene for mange mobilkjøpere. I dag varer telefoner flest i én til to dager fra du lader dem til de må lades på nytt.

Men enn om telefoner kunne vart lenger?

Det finnes noen telefoner med enorme batterier. Men som regel er disse mobilene... ekstra store i seg selv. Og ofte henger ikke designen med i svingene heller. Ulempene blir for store til at folk flest kjøper slike telefoner.

UleFone Power 6 prøver å være det perfekte kompromiss; det er en forholdsvis kompakt telefon som ikke skiller seg fra andre telefoner i design, samtidig som den har et digert batteri på hele 6.350 mAh.

Ser eksklusiv ut, men ...

Power 6 er såvidt tykkere enn telefoner flest. 9,95 millimeter er en millimeter eller to mer enn en Galaxy S10 Plus eller en P30 Pro. Men batteriet er altså rundt 50 prosent større enn i de to toppmodellene.

Her får du en telefon med blank bakside som likner på glass. Det er egentlig et plastmateriale som er brukt. Rundt seg har den en ramme i plast som er forkledt som metall. Heldigvis er fronten av telefonen faktisk i glass.

Vårt testeksemplar har metallisk blå bakside og ser faktisk ganske lekker ut. Men i løpet av et par uker i bruk har den firkantete kamerahumpen på baksiden mistet en god del av den blå lakken allerede.

Holdbarheten på materialene og lakken som er valgt ser ikke ut til å være så god som vi er vant til. Problem kan til en viss grad unngås om du bruker mobildekselet som følger med i esken.

Vår testmobil har allerede mistet en del lakk rundt kamerahumpen på baksiden. Det er ikke tillitvekkende etter relativt få dager i bruk.

Kjempelang batteritid mer forsiktig bruk ...

I vanlig og forsiktig bruk varer og varer og varer Power 6. Hvis din mobilbruk ofte går ut på å løfte mobilen opp av lomma for å sjekke om noe har skjedd og deretter gå gjennom de viktigste tjenestene dine i ti minutter før den legges tilbake, har du omtrent optimalt bruksmønster for Power 6.

Den bruker nesten ikke strøm når den bare ligger der og er tilkoblet. Dermed er det fullt mulig å få flere hele, lange dagers bruk ut av telefonen. Tre og fire dager i strekk virker helt gjennomførbart uten at du «sparer på batteriet».

... men litt skuffende med hardere bruk

Til å ha et batteri på hele 6350 mAh er UleFone Power 6 en forholdsvis slank telefon. Den er bare en drøy millimeter tykkere enn mobiler flest.

Men hvor lenge den varer og hvor imponerende den er avhenger veldig av hva du gjør med den. Jeg satte på en 24 timer lang video fra Youtube på Power 6 og tre andre telefoner. Alle fikk installert en batterilogger og alle fikk skrudd av strømsparefunksjoner slik at appene ikke skulle stoppe underveis. Lysstyrken i skjermen ble stilt inn etter øyemål til den var omtrent lik, og automatisk regulering ble skrudd av.

De andre telefonene er i en helt annen prisklasse. Øvelsen handler først og fremst om å se hvilke fordeler et batteri på denne størrelsen reelt gir - de andre telefonene er ikke direkte konkurrenter.

Galaxy S10 Plus har 4100 mAh stort batteri - altså 2250 mAh mindre enn batteritelefonen fra Kina. P30 Pro har ørllite grann større batteri med sitt som er 4200 mAh. Siste dyre gigant jeg lot spille evighetsvideoen var Galaxy Note 10 Plus, som har det største batteriet av de vanlige telefonene, med 4300 mAh.

UleFone Power 6 har altså rundt 50 prosent større batteri enn samtlige av de dyre telefonene jeg testet mot. Alle telefonene varte svært, svært lenge med Youtube-videoen av en grønnhåret mann som tegner PewDiePie.

Samtlige konkurrenter varte vesentlig lenger enn Power 6. Det viser at batteristørrelsen ikke nødvendigvis sier alt om hvor lenge en mobil varer på en lading.

Det kommer an på andre faktorer også, som hvor tungt du belaster den, hva slags type bruk du har og på ting i telefonen telefonen. Nye og eldre Android-versjoner, LCD- og AMOLED-skjermer og strømeffektivitet i ulike prosessorer kan utgjøre stor forskjell.

Skjermen er grei nok og forholdsvis lyssterk hvis du skrur den på full guffe.

Jevnere resultat i ytelsestest

Jeg kjørte også batteritesten i Geekbench på de fire telefonene. Denne gir en poengsum basert på hvor tungt mobilen jobber og hvor lenge den holder ut. Telefonen serveres en konstant arbeidslast og hindres fra å slukke skjermen. Testen er kjørt fra fullt til flatt batteri, og den er kjørt to ganger per telefon.

De tre dyre telefonene fikk tigangeren i poengsum av antall minutter de holdt det gående. Det gjorde ikke Power 6. Forskjellen ser ut til å være at toppmodellene har kjørt med omtrent 100 prosent arbeidslast i hele perioden, mens Power 6 har nektet å gå over 85 prosent mens den har holdt på.

Det er likevel overraskende store forskjeller her, som igjen kan tyde på optimaliseringer for arbeidsoppgavene vi gir telefonene.

De to Samsungene kommer noenlunde likt ut, og varer et sted rundt seks timer hver. Men Huaweien, som har omtrent samme batteristørrelse og ellers kommer nokså likt ut på prosessorytelse med de to Samsungene, gjør det markant bedre enn dem. I første runde gjør den det faktisk også bedre enn Power 6.

De fire telefonene kjører tre ulike prosessorserier og -fabrikat. De har forskjellig antall prosessorer for kunstig intelligens, forskjellig antall grafikkprosessorer og ulike typer og generasjoner vanlige prosessorkjerner.

Det er vanskelig å bli helt klok på hvorfor Huawei stikker så til de grader fra de tre andre telefonene i denne testen, men i én av de to gjennomkjøringene hver telefon fikk satte jeg Galaxy Note 10 Plus og Huawei P30 Pro til å kjøre i høy-ytelsesmodus, mens jeg lot S10 Plus og Power 6 kjøre som vanlig.

Huaweien tapte rundt 1000 Geekbench-poeng på denne gjennomgangen. Begge Samsungene gikk ned med omtrent 150 poeng, i det som ser ut til å være mer en feilmargin enn en effekt av at Noten kjørte i høytytende modus. Her er det altså kun Huawei som straffes av at vi fjerner fartssperrene. Power 6 tygget seg frem til en poengsum som matchet den første gjennomgangen.

I oversikten under ser du resultatene fra de to Geekbench-gjennomgangene og videotesten. Batteristørrelse i mAh er med, og det samme er antall minutter Geekbench-kjøringen varte. Det er kun for Power 6 tallet ikke er en tidel av den endelige poengsummen.

Så hvor lenge varer egentlig Power 6-batteriet?

Det er svært vanskelig å teste batteritid på en måte som gir mening for vanlig bruk. Telefonene er optimale for ulike ting. Video er ofte ett av satsingsområdene, som gjør at mange mobiler knapt bruker strøm i det hele tatt på å vise video, mens tilsvarende tung regnematerie på andre områder kan tømme batteriet fort.

I praksis varer Power 6 rundt tre døgn mellom hver lading. Men det er når jeg ikke sitter foran telefonen fryktelig lenge av gangen, og med Spotify og nettleseren som hovedaktiviteter. For mange som jakter en telefon i denne prisklassen er kanskje dette den bruken som er mest typisk.

Hvis du legger inn et tungt spill eller begynner å holde maskinvaren opptatt med lange økter i strekk - blir batteritiden stadig nærmere det vi er vant til fra «vanlige telefoner».

Det følger med hurtiglader i esken, sånn at du kan lade den fort opp igjen når den går tom. Her er det forøvrig vanlig USB-C som er i bruk, og ikke gammeldags Micro-USB, som fortsatt eksisterer i enkelte rimelige telefoner. Det du imidlertid ikke får er trådløs lading - men så måtte du også hatt ganske god tid på deg for å fullade en Power 6 uten kabel.

Jeg aner ikke hvordan WiFi kan forlenge anrop. I stedet er det tale over WiFi de mener, eller VoWiFi som det egentlig heter.

Rask men litt dårlig oversatt

Det er veldig lite ekstra dilldall med i menyene på Power 6. Foruten de grafiske tilpasningene stammer det meste av programvare fra Google.

UleFone Power 6 koster bare rundt 2.000 kroner. Det plasserer den i den rimeligste delen av mobilutvalget. Så det er fort gjort å tenke at den ikke er noe særlig god å bruke.

Men den er faktisk påfallende kvikk og fin i bruk. Det er Android 9 som ligger i bånn, med UleFones egne tilpasninger oppå. Disse tilpasningene er som regel helt greie og enkle å forstå, men noen steder er det tydelig at norsk kanskje ikke var øverste prioritet da disse menyene ble utviklet.

Det er veldig lite skrot i menyene, og det meste av innhold her er levert av Google. Det er først og fremst en ikonpakke og strukturen i innstillingsmenyene som er laget av UleFone.

For eksempel foreslår den at du kan «Forlenge anrop med Wi-Fi». Samtalene blir neppe lenger av å koble til det trådløse nettet. I stedet er det snakk om Wi-Fi-tale som sender anropene via trådløsnettet ditt i stedet for mobilnettet.

Ytelsestestene ser slik ut i oversikten sammen med noen andre viktige budsjettmobiler:

Grei nok skjerm, men ...

Skjermen er 6,3-tommer stor og har full-HD-oppløsning. I prisklassen snakker vi nærmest selvfølgelig om en LCD-skjerm og ikke en (AM)OLED-variant. Den er forholdsvis lyssterk og fin, men i noen tilfeller virker den ørlite grann blass. Det er stort sett ikke noe du legger merke til hvis du ikke setter den ved siden av en bedre modell.

Frontkameraet er plassert i en liten dråpeformet utskjæring i skjermen øverst. Dette er den vanligste designløsningen akkurat nå. Blant de billigste mobilene er det kun Motorolas som har hull i skjermen, på linje med Samsungs toppmodeller. Du må litt opp i pris for å få reelt heldekkende skjerm med mekanisk frontkamera. Dette er altså designen du bør forvente i en telefon rundt 2000 kroner.

Det er ingen former for sveipestyring i denne telefonen. Det betyr at bunnen av skjermen tas opp av den vante knapperaden.

Et skår i gleden er likevel at du ikke vil få glede av HD-strømmevideo fra tjenester som Netflix eller Amazon Prime. I likhet med en del andre rimelige kinesiske mobiler mangler denne telefonen støtte for den beste innholdskrypteringen som mange tjenester krever. Du kan naturligvis se på Netflix her, men kvaliteten vil bli dårligere enn i en telefon som støtter Widevines beste sikkerhetsnivå.

Det må selvfølgelig nevnes at Youtube ikke krever slik støtte i det hele tatt, og at det finnes flere strømmetjenester på markedet som bruker andre løsninger enn Widevine, så avhengig av hvilken tjeneste du bruker kan det hende du får like god kvalitet som du ellers er vant til.

Stereolyd får du for øvrig ikke her, men du får tross alt en vanlig hodetelefonkontakt, så du klarer deg uten overgang eller trådløse hodetelefoner.

Fingerleseren på baksiden er ekstremt følsom for skitne eller fettete fingre. Det skal veldig lite fysisk aktivitet til før den nekter å gjenkjenne fingeren, mens andre telefoner låser opp uten problemer. Du har også ansiktsgjenkjenning på telefonen, og det hjelper - men heller ikke den er like treffsikker som i andre telefoner.

Markedets dårligste fingerleser?

Fingerleseren bor på baksiden av telefonen. Der er den plassert høyt oppe midt på ryggen, rett under kamerahumpen. Telefonen er så billig at fingerleser bygget inn i skjermen er utenfor rekkevidde. Vanligvis gjør ikke det så mye. En god tradisjonell fingerleser er fortsatt vesentlig bedre enn selv de beste skjermplasserte fingerleserne har blitt.

Problemet i UleFone Power 6s tilfelle er bare at denne fingerleseren antakeligvis er den dårligste jeg har prøvd av noe slag. Den bruker lang tid på å låse opp telefonen og den leser svært ofte feil. Jeg må stadig taste kode for å slippe inn, fordi jeg har forsøkt fingeren fem ganger uten å lykkes.

Det er ansiktsgjenkjenning i denne telefonen, men også her er suksessraten litt variabel.

Kameraet på baksiden av Power 6 er som i billige telefoner flest; ikke allverden. På sitt beste kan det gi gode resultat, men det feiler såpass ofte at du bør sjekke bildene med en gang og eventuelt ta et nytt hvis det blir uskarpt.

Middels gode kamera

Kamera er bare unntaksvis bra i denne prisklassen. Xiaomi har noen veldig gode kameramobiler til rundt 2.000 krone, og det har Motorola også. Nokias telefoner tar helt greie bilder. Derfra er det i grunnen nedoverbakke.

Så når jeg sier at Power 6 er en ganske dårlig kameramobil må det tas med at konkurransen ikke er sterk. Bildekvaliteten ligger omtrent der jeg forventer til prisen.

Bildene er ikke særlig detaljerte. De er ofte blasse og det er mye støy i dem. Den sliter litt med å eksponere i noen tilfeller, og bevegelser er den ikke noe glad i. Men noen ganger glimter den til til tross for sine svakheter og får til et godt bilde både i vanskelige lysforhold og med bevegelser.

Det antyder at den kjipe bildekvaliteten handler mer om programvare enn om maskinvaren. At telefonen noen ganger bruker lang tid på å ta bildet og andre ganger knipser det umiddelbart understreker at det nok er mye som kan henges på programvaren her.

Uansett er ikke dette en prestisjemobil som vil få mange oppdateringer i året. Så det er lite trolig at Power 6 vil bli oppdatert så kameraet kan leve opp til sitt fulle potensial. Slik det står i dag er kameraet her dårligere enn Xiaomi Mi A2, Redmi Note 7 og samtlige nyere Moto G-modeller på og rundt en prislapp på 2.000 kroner. Skal du fotografere bør du altså velge bort Power 6 til fordel for én av de nevnte.

Power 6 har usedvanlig flott design til å være en billig telefon med et stort batteri. Men slitestyrken er så som så, og avhengig av hvordan du bruker den er det ikke sikkert batteriet er så mye bedre enn i de beste konkurrentene.

Alt i alt: knall batteritid, pris og design

Det er vanskelig å lovprise UleFone Power 6. Til det er det gjort litt for mange kompromisser her, og for mange av dem er merkbare. Så som lakken som faller av kameratuten etter få dagers bruk, og den svake kameraytelsen. Begge deler kan unngås hvis du velger andre modeller i prisklassen.

Mye plast i konstruksjonen og at den er litt tyngre og tykkere enn mobiler hører også med på listen over ting det er mulig å unngå.

Men omtrent alle andre telefoner du kan se på går i flokk. De har de samme kompromissene og de fokuserer på de samme tingene. De prøver å ta rotta på dyrere toppmodeller, og noen av dem kommer langt i det, så som Motorolas nyere modeller og noen av Nokia og Xiaomis varianter.

Men ingen av dem prøver å være det UleFone Power 6 er. En telefon som bare varer og varer. Det avhenger litt av hvordan du bruker den hvor mye lenger den varer enn de beste vanlige telefonene. Men en vanlig bruker kan oppnå tre-fire dagers praktisk bruk med en Power 6.

Når en Huawei med 50 prosent mindre batteri kommer «ubehagelig» tett på i batteritid ved noen brukstyper er det viktig å ta med at den koster fire ganger så mye og har langt mer avansert maskinvare som kan utføre tunge jobber og samtidig spare strøm. Det får du ikke i andre telefoner til 2.000 kroner.

UleFone Power 6 er altså omtrent alene i sitt felt, og holder sin viktigste lovnad.

Alternativer til UleFone Power 6

En litt flottere budsjettmobil

Motorola One Vision

Motorola har svart belte i gode kompromisser. Til rett under 3000 kroner får du denne telefonen som på mange måter både føles og ser ut som en telefon til dobbel pris.Den har heldekkende og flott skjerm, med utskjæring til et helt ålreit frontkamera. Den er sikret mot uvær, men ikke helt vanntett - akkurat det folk flest trenger. Den har supre kamera på baksiden og glassdesignen er både slitesterk og flott.I likhet med Mi A2 får du ren Android rett fra Google, så du slipper å tenke på om telefonen blir oppdatert av Motorola. Mye telefon for pengene, men rundt 1000 kroner dyrere enn Power 6 - og igjen, batteritiden holder til en drøy dags bruk.

Bedre på alt unntatt batteri

Xiaomi Mi A2 64GB

For folk flest er Xiaomi Mi A2 er fortsatt vårt klare valg i prisklassen rundt eller under 2000 kroner. Samtidig er det med en viss bismak vi anbefaler en telefon der batteritiden antakeligvis er den dårligste enkeltegenskapen som alternativ til Power 6.Den har utmerket ytelse, er velbygget og har gode materialer. Kameraene tar flotte bilder som du skal relativt høyt opp i prisklassene for å matche. Ren Android rett fra Google gjør at oppdateringer kommer hyppig og uten endringer fra Xiaomi.Dette er rett og slett en særdeles god telefon til (nesten) gi-bort-pris. Hvis du kan leve med en helt middels batteritid som holder en drøy dags bruk om gangen.

En flott kineser

Xiaomi Redmi Note 7 (4GB RAM) 64GB

Redmi Note 7 har ett av de største batteriene i prisklassen rundt 2000 kroner. Med sine 4000 mAh varer den i et par dager på hver lading, uten å bli fullt så ekstrem som UleFone Power 6.Her får du flott ytelse, en ålreit skjerm og kamera som gjør jobben. Du får også en relativt pen glassdesign som er slitesterk i bruk.Du får ikke den rene Androiden som Motorola og Xiaomi Mi A2 byr på - i stedet får du Xiaomis eget Android-skall.MIUI-systemet fungerer imidlertid helt utmerket det også, selv om oppdateringene kanskje blir noe færre med en Note 7 enn med Mi A2.

UleFone Power 6
8
Meget bra

UleFone Power 6

sitat"UleFone Power 6 holder det den lover, men den har også merkbare kompromisser."

Fordeler

 • Krysse av
  Svært lang batteritid
 • Krysse av
  Ser ut som en vanlig telefon
 • Krysse av
  Lav pris
 • Krysse av
  Helt ok skjerm
 • Krysse av
  Grei ytelse

Ting å tenke på

 • Bytt
  Lakken flasser etter få dager
 • Bytt
  Middels kamera i sin prisklasse
annonse
UleFone Power 6I samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
annonse