Tek.no

Test

Nokia 7260

1 Des 2004 17:15

Design og kvalitet

Nokia lanserte tidligere i høst tre modeller i en ny designserie fra selskapet. Blant modellene finner vi 7260 - en liten sjarmør i Art Deco-utsnitt, som skal få motebevisste til å gå av hengslene.

Ved første øyekast virker telefonen svært luksuriøs, til tross for at den befinner seg i det øvre lavpris-segmentet. Følelsen av glitter og glamour er nesten til å ta og føle på, og telefonen har et kvalitetspreg utenom det vanlige. Det er kanskje litt forunderlig at kombinasjonen av glossy plastikk og spenstige linjer gir et såpass luksuriøst førsteinntrykk, men vi må ærlig innrømme at her var det i grunn kjærlighet ved første blikk.

Ved en nærmere iaktagelse har telefonen en volumknapp på venstre side, infrarød-port på høyre, og kameralinse på baksiden. Det skal nevnes at denne linsen er ganske så ubeskyttet og ikke spesielt nedsenket, så man må være observant på ikke å ha nøklene i samme lomme som telefonen.

Ellers er det verdt å kommentere telefonens kontruksjon, som er det nærmeste man kommer perfekt. Vi merket ikke en eneste knirkelyd under hele testperioden, noe som er svært uvanlig. Dette gir et utmerket helhetsinntrykk de fleste nok vil sette pris på.

Kurant størrelse
7260 er slett ikke er noen stor mobil. Dimensjonene måler 10,5 cm i høyden, 4,5 cm i bredden og 1,8 cm i dybden, som er noe lengre og bredere enn Sony Ericssons T610. Denne størrelsen er absolutt kurant for de fleste, og burde passe de fleste bukselommer såvel som damevesker.

Vekten er på 92 gram, som burde gjøre 7260 til en lett byrde for de fleste. Vi merket også at vekten var jevnt fordelt utover telefonen.

Ufølsomt tastesett
Det store designmessige minuset med 7260 er uten tvil tastesettet. Dette er nemlig såpass nedsenket i telefonen at man ofte bommer på tastene eller har problemer med å trykke dem inn. Tekster man mye, kan dette raskt bli et irritasjonsmoment.

Vi er heller ikke helt fornøyd med størrelsen på tastene. Nå er det jo klart at 7260 sikkert ikke er tiltenkt de av oss med tallerkenstore byggmakker-never, men i sammenheng med at tastene ligger langt nedi telefonen hadde ihvertfall undertegnede problemer med å treffe tastene til tider.

Det som kommer bra ut er overraskende nok plasseringen av tastene. Nokia har alltid vært glad i å eksperimentere med tasteoppsettet på telefonene sine, noe som gjerne forbrukerne har fått svi for. Dette er imidlertid ikke tilfelle på 7260, og vi syntes at Nokia for en gangs skyld har klart å skape et tasteoppsett som ikke bare ser stilig ut, men som også til en viss grad er brukervennlig.

Kommandoknappene forøvrig er helt greie. De øverste menytastene er uthevet, noe som kompenserer for den lille størrelsen.

Nokia er ikke akkurat kjent for sine vidunderlige styrepinner, noe som for eksempel Nokia 6810 er et godt eksempel på. På 7260 har selskapet derimot truffet blink, og har konstruert en styrepinne som både er behagelig å bruke, og som i tillegg er lett tilgjengelig. Styrepinnen er ellers fem-veis.

Når det kommer til helhetsinntrykket vårt er det ingen overdrivelse å si at 7260 hevder seg sterkt. Telefonen er kontruksjonsmessig svært gjennomført og totalt blottet for enhver form for knirking eller preg av billige materialer. Desverre klarer ikke telefonen helt å overbevise oss på tastefronten, ettersom tastene er harde og ufølsomme.

Les også