Tek.no

Test Her er ukens apper til mobil og nettbrett

Dette er ukens apper til mobil og nettbrett

Se hvilke apper vi anbefaler til Android, iOS og Windows Phone.

Kurt Lekanger, Tek.no
30 Nov 2014 06:00

Vivino

Vinkelneren

Vivino er på mange måter en fantastisk app, fordi du kan legge inn viner du liker i ditt eget, personlige bibliotek, og du har kunnet lete opp viner i en database som omfatter over 6 millioner viner. Topplistene i appen er de beste vinene under 100 kroner i Norge, og de beste over 100 kroner, to lister som oppdateres ukentlig. I tillegg får du servert en liste med anbefalte viner basert på dem du liker fra før.

Sommel-ier

I tidligere versjoner kunne du kun ta bilde av en etikett. I siste versjon til iPhone og Android får du valget mellom «label» og «wine list» når du skal ta bilde, altså kan du velge å ta bilde av hele vinlista før sommelieren får somla seg til bordet ditt for å prate høytflyvende om de ulike vinenes struktur, balanse, fyldighet, fruktighet, og om den har preg av loft, kjeller, bad eller Nidars lakrispiper fra sent 70-tall. Det er viktig at du holder mobilen på høykant og vinkelrett på menyen, men for oss fungerte det på første forsøk. Mens appen smatter og gurgler litt på vinkartet, spør den deg om hvor du er, og du kan velge mellom ulike restauranter i umiddelbar nærhet, alt etter som om du har gitt appen lov til å bruke plassering. Så skjer det magiske. Etter et halvt minutt kommer vinkartet tilbake fra Vivino, og hver enkelt vin er markert, med forslag om hvilken vin det siktes til under. Karakteren er angitt, med antall stjerner og hvor mange som har vurdert vinen. Du kan legge til prisen du betaler og stedet der du er, dersom du ikke har angitt det tidligere.

Appen finner de fleste vinene på vinkartene vi har prøvd, og de den ikke finner, kan du prøve å lete etter ved å skrive dem inn og søke. Eller bare ta en råsjangs og stole på kelneren!

PS: Vinkartfunksjonen fins foreløpig ikke i Windows Phone-appen.

Vivino

Format: iPhone, Android og Windows Phone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Windows Phone »
Last ned til Android »
Last ned til iPhone »

Les om flere nyttige og morsomme apper på de neste sidene »

Les også