Her er ukens utvalgte apper
I tillegg til nyttige og morsomme apper kan vi denne uken by på en skikkelig totalslakt.
Innhold
Ukens utvalgte apper
Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.
Her er ukens app-anbefalinger:
Ukens anbefalte:
Procraster
Format: iPhone
Pris: 7,-
En populær app i iTunes om dagen er appen Procraster. Ikke rart synes vi, verden er full av prokrastinerere. Altså folk som utsetter ting. Eller for å si det enda mer presist, de som surfer på Facebook når de vet at de egentlig har viktigere ting å hold på med. Ja, det er deg vi tenker på!
Neida, vi er ikke perfekte på området selv. Vi lager lange to-do-lister, som tidsvis bare blir lengre og lengre.
Så hvordan kan en app hjelpe deg med å få gjort oppgavene dine?
Les også om den ultimate huskelisten
Enkle mennesker
Denne appen baserer seg i bunn og grunn på at mennesker er enkle sjeler. Og det er vi jo, så vi har all grunn til å tro at denne appen fungerer bra.
Noen av oss klarer riktignok å jobbe mot langsiktige mål, men denne appen tar utgangspunkt i at de fleste av oss blir best motivert av kortsiktige mål.
Du skal derfor legge inn oppgavene dine her, og for hver sesjon du jobber med oppgaven i en bestemt tidsperiode, får du en belønning, som at du kan ta deg en kaffe, surfe på Facebook eller hva du måtte ønske.
Poenget er ikke nødvendigvis at du skal fullføre oppgaven, men at du skal jobbe med den i angitt tidsrom.
Appen spør deg også om hvorfor du sliter med å få gjort oppgavene, og har forskjellige motiverende utsagn som skal hjelpe deg i gang.
Vi synes appen fungerer enkelt og greit, og trenger du motivasjon for å få gjort det du skal så kan nok denne appen være midt i blinken.
Det eneste vi hadde å utsette på appen var dersom vi fullførte en oppgave på kortere tid enn det vi hadde satt av til å jobbe på den. Da fant vi ingen mulighet til å enkelt markere at oppgaven var utført, og at vi dermed kunne innkassere belønningen vår samt legge til dette i statistikken vår i appen.
På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!
Ukenummer
Ukens kuriøse:
Ukenummer
Format: iPhone
Pris: 7,-
En app som kun forteller deg hvilket ukenummer det er? Joda, det er kuriøst nok for oss.
Det som kanskje er virkelig kuriøst her er at det faktisk finnes flere apper for iPhone som gjør akkurat dette. Like merkelig er det at ingen har laget en tilsvarende norsk app for Android, i hvert fall ikke som vi klarte å finne.
Utnytter mulighetene
Det som er ekstra kjekt med denne appen er at den viser hvilket ukenummer det er på ikonet på hjem-skjermen. Først lurte vi på hvorfor det var 47 notifications til oss i denne appen, men vi skjønte fort at det var en lur måte å vise ukenummeret på.
Åpner du appen ser du ukens ukenummer, samt en visning av ukens datoer. Du kan selvsagt også bla deg frem og tilbake til andre uker.
Vi kunne godt tenkt oss en full kalendervisning også for enklere å for oversikt over hvilken uke det er på en gitt dato.
Nyttig? Ja. Kuriøst? Definitivt. Verdt 7 kroner? Vel.
Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!
HentMEG
Styr unna denne:
HentMEG
Format: iPhone og Android
Pris: 15.000.000,-
Smak litt på ordene "spontan samkjøring". Det høres både spontant og samkjørt ut, ikke sant?
Ok, så virker dette hverken spontant og samkjørt. Spesielt ikke når dette prosjektet startet i 2007, og utbyttet seks år og et to-sifret antall millioner senere kun er en app i beta-versjon. Hvis du lurer på hva HentMEG er, så er det altså en app fra Statens Vegvesen som skal gjøre det enklere å haike med noen på vei til jobb eller andre steder og dermed redusere antall biler på veiene.
Full fest
Ja noen må ha gnidd seg godt i hendene underveis her. Å svi av så mye tid og penger på noe vi kunne laget på noen uker i kodebunkersen vår, gjør at vi koster på oss noen morsomme kommentarer her.
Nå er det selvsagt ikke så enkelt som at vi bare kunne laget dette på et par uker. Først ville vi nok brukt noen år på å finne frem til slagordet "spontan samkjøring".
Les om en annen, misforstått, app.
Forøvrig, hvis VI hadde begynt med dette i 2007, hadde vi sannsynligvis laget en versjon av appen for Symbian også. Og det ville jo vært helt bortkastet. Så noe godt har en lang planleggingsfase for seg.
Forøvrig synes vi at alle apper som koster mer enn 10 millioner burde finnes ikke bare for iPhone og Android, men også for Windows Phone, Blackberry og gjerne MS-DOS for de som ikke helt har kastet seg på smarttelefonbølgen.
Nå tenker du sikkert at vi skal avrunde det hele med å si at appen egentlig ser ganske fin ut og fungerer teknisk helt utmerket.
Det skal jeg love deg at vi ikke skal gjøre.
Etter å ha registrert deg (på en registringsside i appen med en overivrig og utydelig, men helt sikkert gjennomarbeidet input-validator) er det første du vil gjøre å prøve å finne noen du spontant kan samkjøre med (joda, vi er ironiske).
Da kan du irritere deg over at funksjonaliteten for å finne steder i nærheten ikke virker og foreslår steder som stort sett ligger helt andre steder. Eller at når du trykker på "Mest brukt" for å finne vanlige steder du kan bli sluppet av på gir null treff, sikkert fordi appen ikke blir brukt. Eller at vi ikke fikk brukt kartfunksjonen til å velge et sted. Eller at brukergrensesnittet er så lite intuitivt at vi ikke skjønner annet enn at de interaksjonsdesignerne som helt sikkert har brukt hundrevis av timer på denne appen må ha blitt overkjørt av forståsegpåere fra oppdragsgiveren.
Når vi møtes av en dato- og tidsvelger som ikke lagrer valget vårt før på tredje forsøk, og ikke minst presenterer oss for tidspunkter i AM/PM-format, så gir vi oss ende over. Eller for å sitere vår fjortis-nevø: Er det mulig, LOL & WTF?
Ingen overraskelse at det knapt er noen som har lastet ned appen, og at de som har tatt seg bryet med å gi den en vurdering gir den bunnkarakter.
Dyreste app noensinne?
Vi er heller ikke overrasket om dette er en av de dyreste appene per nedlasting noen sinne. Det kan faktisk se ut som det bare er noen hundre som har lastet ned appen. Det gir en pris per bruker på noen ti-talls tusen kroner. Hvis du laster ned HentMEG kan du med andre ord le rått av de som har betalt tusenvis av kroner for en diamantapp, de blir nærmest for fattigfranser å regne sammenlignet med de eksklusive brukerne av HentMEG.
Jeg tror faktisk vi følger rådet HentMEG selv ga på sine nettsider for et halvt år siden og som tydeligvis fortsatt gjelder: Systemet er nettopp lansert, og det er derfor få brukere som er registrert. I begynnelsen kan det derfor lønne seg å avtale med en nabo eller kollega om å samkjøre.
Det er som vi skulle sagt det selv. Hiv denne appen i søpla og avtal heller å kjøre med noen du kjenner (vi er jo veldig positive til konseptet – færre biler på veiene og flere folk i hver bil). Eventuelt last ned en av appene for dette som faktisk fungerer.
Last ned til iPhone »
Last ned til Android »
Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill
Ukens mobilspill
Ukens mobilspill:
Shadowrun Returns
Format: Android, iOS
Pris: Kr 61-70 kroner
Shadowrun Returns ble folkefinansiert gjennom Kickstarter, og så for første gang lyset i utgivelsestunnelen på PC for cirka tre måneder siden. Nå har det funnet veien til nettbrett og mobilverdenen, og gjør et godt inntrykk.
Dette er en rollespill med masse dialog og dialogvalg du som spiller må ta. I starten velger du kjønn, klasse og rase. Her finnes alt fra stutte dverger, via smekre alver til stygge troll. Alt sammen kastet inn i en «cyberpunk»-inspirert verden.
Kontrollene i spillet er gode, ved et enkelt trykk bestemmer du hvor din figur skal bevege seg. Alt du kan manipulere av ting i spillet vises tydelig, og et trykk vil sende deg i den retningen. Kampene i spillet er turbaserte, og du har alt fra magiske evner til sverdkjemping å velge mellom. Utover i spillet samler du en gjeng, der hvert enkelt medlem har sine styrker og svakheter.
Det eneste jeg har å utsette på et ellers veldig bra spill er at det føles veldig lineært til tider. Selv om verdenen er åpen, gis du i bunn og grunn lite valg til hva og hvordan du vil løse ting du møter på.
Til tross for dette er Shadowrun Returns et meget solid rollespill, med en interessant historie og utfordrende kamper.
Last ned til Android »
Last ned til iOS »
Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni kule spill til mobilen din »