Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestPrada by LG 3.0

Prada-mobilen har superskjerm

Dette er mobilen for deg som liker å vise deg frem.

Design og brukervennlighet

Telefonen er forholdsvis tynn. (Foto: Kurt Lekanger)
Prada og LG har lagt mye arbeid i å gjøre plastdekselet på baksiden så likt Pradas Saffiano-skinn som mulig. (Foto: Kurt Lekanger)
Slik ser app-skjermen ut. Apper som ikke følger Pradas strikte svart/hvitt-regime plasseres i en egen gruppe helt nederst på siden.
Plasseringen av de norske tegnene på skjermtastaturet er ganske håpløs. Mellomromtasten blir for smal, og det er fort gjort å skrive Ø i stedet for mellomrom.
De medfølgende øreproppene er også designet av Prada. Vi fikk dessverre ikke testet disse.

Dette er tredje gang LG har laget en mobiltelefon for motemerket Prada. Den nye modellen gir en langt bedre brukeropplevelse sammenlignet med forgjengeren, og om ikke de tekniske spesifikasjonene er på høyde med de aller mest avanserte smartmobilene, er dette likevel en forholdsvis avansert mobiltelefon med tokjerneprosessor og støtte for nye teknologier som NFC (mer om dette på neste side).

Med en pris på rundt 4500- 5000 kroner, er dette ingen rimelig telefon – i hvert fall ikke i forhold til spesifikasjonene. Telefonen er nok dermed mest aktuell for dem som vektlegger design vel så mye som spesifikasjoner og pris når de skal kjøpe ny mobil.

Mobilen kommer med Android 2.3.7. Ifølge LG vil det komme en oppgradering til Android 4, Ice Cream Sandwich, "i nær fremtid".

Saffiano-mønster

Prada har designet mobiltelefonen fra innerst til ytterst, og bortsett fra en LG-logo som er diskret preget inn på bakdekselet og et par LG-spesifikke apper, er det lite som vitner om at dette er en LG-telefon. På baksiden av dekselet er det Prada-logoen som synes, mens LG-logoen knapt kan ses før du kommer tett på.

Med en tykkelse på 8,5 millimeter er dette en forholdsvis slank mobiltelefon. Ifølge LG skal deres "Floating Mass Technology" optisk forsterke det slanke inntrykket. I praksis er det vel snakk om hvordan materialvalg, avrundede kanter og andre designelementer får telefonen til å se tynnere ut enn den er. Telefonen er hovedsakelig svart, med en mørk metallramme rundt. Kantene på hver side er mykt avrundet, og plastdekselet på baksiden av telefonen har en ru overflate som skal ligne en spesiell type skinn, Saffiano, som ofte brukes av Prada.

Designerne skal ifølge LG ha mottatt prøver av Saffiano-skinnet fra Prada, og ha klart å lage en nøyaktig replika av skinnet ved hjelp av avansert laserteknologi og 3D-skannere. Vi synes plastdekselet bidrar til å gi telefonen et unikt utseende, samtidig som den ru overflaten gjør at telefonen ligger godt i hånden. Men hvorfor ikke bruke ekte Saffiano-skinn? Det ville virkelig gitt denne telefonen et eksklusivt utseende. Plast virker rett og slett billigere, uansett hvor mye man forsøker å få den til å ligne på noe annet.

Byggekvaliteten virker solid, og vi setter umiddelbart pris på detaljer som at det er brukt et metallskyvedeksel foran Micro-USB-inngangen, i stedet for de billige plastdekslene mange av konkurrentene benytter.

Nedenfor skjermen finner du de fire vanlige Android-menyknappene, i form av lysende berøringsknapper som forsvinner etter 2-3 sekunder, og lyser opp igjen så snart du berører knappefeltet. Knappene fungerer selv om de ikke lyser, og det kan være et problem før du lærer deg hvor de befinner seg. For eksempel risikerer du å trykke på Hjem-knappen i stedet for tilbakeknappen, fordi knappene ikke lyser opp før du har berørt dem. Det er heller ikke mulig å få knappene til å forbli aktive (lysende) lenger, noe som delvis kunne løst problemet.

Prada-menyer

Det er ikke bare det ytre Prada-designerne har blandet seg opp i når de har laget denne telefonen sammen med LG. Også brukergrensesnittet er designet så det skal matche resten av telefonen. Alle menyer, knapper og ikoner er i svart/hvitt, med unntak av enkelte av Google sine apper og apper du selv har installert.

Det er i hovedsak fargevalget som gjør at brukergrensesnittet ser veldig annerledes ut enn på alle andre Android-mobiler. Det gjør at du kjenner deg igjen, og det tar ikke lang tid å bli fortrolig med menyene.

Brukergrensesnittet er etter vår mening vellykket, men dessverre skjemmes det av et par småting. For det første er layouten til det norske skjermtastaturet ganske håpløs. Bokstaven Ø er plassert ved siden av mellomromtasten, noe som fører til at mellomromtasten blir veldig smal. Resultatet er at du ofte bommer og skriver Ø i stedet for mellomrom. En annen ting som er mer til irritasjon enn et egentlig problem, er feil i oversettelsen av menyene. Programmet "Image Editor" er for eksempel oversatt til "Bilde redaktør", og i LGs Smartworld-app som viser anbefalte apper er ordet "Free" – som i gratis – oversatt til "Ledig".

Lyssterk skjerm

LG har valgt å benytte en 4,3-tommers TFT LCD-skjerm som skal ha en lysstyrke på hele 800 nits. LG kaller skjermtypen for Nova Display, som er en skjermtype som også ble benyttet i Optimus Black. Lysstyrken er imidlertid 100 nits høyere, og når vi testet LG Optimus Black ved siden av Prada by LG 3.0 var skjermen litt annerledes. Optimus Black-skjermen hadde en litt varmere hvitbalanse, og innsynsvinkelen var også bedre fra alle kanter. Prada-mobilens skjerm har god bildekvalitet, men fargene endret seg noe når vi betraktet den fra enkelte av sidene.

LG hevder skjermen skal fungere fint utendørs i direkte sollys, men på denne tiden av året har det vært vanskelig å finne lysforhold som virkelig utfordrer Nova-skjermen. I dagslys på en delvis overskyet dag var det ingen problemer med å se innholdet på skjermen.

Vi sammenlignet lysstyrken mot både LG Optimus Black og Apple iPhone 4S ved hjelp av en lysmåler. Den nye Prada-mobilen viste seg å være litt mer lyssterk enn Optimus Black, men neppe så mye at du merker særlig forskjell i praksis. I forhold til iPhone er imidlertid forskjellen ganske stor i Prada-mobilens favør.

Skjermen har en ganske standard oppløsning på 480 x 800 punkter, og med en størrelse på 4,3 tommer har telefonen med andre ord en punkttetthet som ikke er spesielt mye å skryte av. I en såpass kostbar telefon kunne vi ønsket oss en skjerm med høyere oppløsning. Men bildekvaliteten er god, og vi tror de fleste vil være godt fornøyd med denne skjermen. Det bør også nevnes at skjermen er laget i såkalt Gorilla Glass, som antagelig er den hardeste og mest ripesikre skjermtypen på markedet.

Vi fikk vårt testeksemplar levert uten eske, og har dermed ikke fått testet øreproppene som skal følge med. Det skal imidlertid komme et sett med matchende Prada-ørepropper.

Teknologi og funksjoner

Teknologi og funksjoner:

Mobilnett: GSM 850/900/1800/1900 MHz, HSPA 900/1900/2100 MHz
Internetthastighet: UMTS (3G), HSDPA 21 Mbit/s, HSUPA 5,76 Mbit/s, GPRS / EDGE
Trådløs overføring: Bluetooth 3.0+HS med A2DP, 802.11b/g/n (2,4 og 5 GHz), NFC
Henting av e-post: POP3, IMAP4, Exchange, Gmail
Oppgitt batteritid: 1540 mAh, 300 min tale (3G), 330 timer standby (3G)
SAR-verdi: 0,564 W/kg når den holdes mot øret, 0,762 W/kg når den bæres på kroppen
Prosessor: OMAP4430 1 GHz, tokjerne
Grafikkprosessor: PowerVR SGX540
Lagringsplass: 8 GB
Minnekort: Ja, ikke medf.
Nettleser: WebKit
E-postleser: HTML-støtte direkte, POP3, IMAP4, SMTP
Nyttefunksjoner: Polaris Office, kalkulator, vekkeklokke, taleopptaker, Google Maps, Car Mode, backup-program, nettleser.
Synkronisering: Exchange Activesync, Google

Kort sagt:

– Kraftig maskinvare, kraftig grafikk
– NFC
– Gode kontorprogrammer

– Litt lav skjermoppløsning

NFC-funksjonen er foreløpig mer en kuriositet enn noe du kan bruke til så veldig mye nyttig, men det er positivt at LG legger ved en app som lar deg teste ut enkle ting som å overføre visittkort eller notater.
Coverflow-funksjonen i nettleseren gir en fin oversikt over alle nettsidene du har oppe.
Polaris Office lar deg vise, opprette og redigere dokumenter i Microsofts Office-formater, i tillegg til PDF-er.
Det medfølgende backup-programmet gjør det enkelt å sikkerhetskopiere apper, bokmerker, kontakter og annen informasjon på mobilen.

Prada by LG 3.0 er forholdsvis godt utstyrt, selv om det finnes mer avanserte mobiltelefoner i denne prisklassen. Den har en OMAP4430-brikke fra Texas Instruments med to Cortex A9-kjerner, men de er ikke klokket høyere enn 1 GHz. Men sammen med en ganske kraftig grafikkbrikke, oppleves telefonen som mer enn rask nok.

Telefonen støtter "Turbo 3G" (HSDPA) opptil 21 Mbps, og den har støtte for Bluetooth 3.0 + HS, som står for "High Speed". Det betyr at telefonen kan ta i bruk WLAN for å øke dataoverføringshastigheten mer enn hva som er mulig via Bluetooth 2.x. Bluetooth 3.0 er også mer strømgjerrig enn tidligere versjoner.

Det er støtte for alle aktuelle standarder for trådløst nettverk (WLAN), 802.11b, g og n. Det er også positivt at telefonen støtter WLAN på både 2,4- og 5 GHz-frekvensbåndene. Mange har i dag trådløse rutere som opererer i begge frekvensområdene, og da er det praktisk å kunne koble seg til 5 GHz-båndet, som er langt mindre "overfylt" enn 2,4 GHz-båndet.

Batteriet er et ganske standard batteri på 1540 mAh. I testperioden opplevde vi at batterilevetiden var omtrent som du kan forvente av en smarttelefon i dag. Det betyr at du må lade hver natt hvis du bruker telefonen mye til nettsurfing, apper, eller lignende, mens den holder koken et par dager hvis du kun ringer med den.

Telefonen har 8 GB internminne, som kan utvides med et MicroSD-kort på opptil 32 GB. Minnekort følger ikke med.

God nettleser

Vi benyttet telefonen daglig under pendling på en strekning med sterkt varierende mobildekning, og mobiltelefonen taklet dette ganske godt. Vi hadde også en iPhone 4S med oss på de samme turene, og dekningen var nesten gjennomgående bedre på Prada-mobilen enn på iPhone 4S. På enkelte strekninger mistet vi signalet på iPhone, mens Prada-mobilen fortsatt hadde grei dekning. Det er selvfølgelig noen feilkilder, som at telefonene kan være koblet til ulike basestasjoner, men gjennomgående hadde vi mindre problemer med at vi mistet dekningen på Prada-mobilen enn på iPhone 4S.

Telefonen oppførte seg eksemplarisk under surfing på nettet, og nettleseren gjør en god jobb. På tunge nettsider hender det at det "lugger" litt, som for eksempel fullversjonen av VG-nettsiden med Flash. Nettleseren har for øvrig en ganske fancy "cover flow"-visning av alle nettsidene du har åpne for øyeblikket.

Enklere trådløst med NFC

NFC – Near Field Communication – er en ny teknologi som gjør det mulig å overføre informasjon mellom to enheter som holdes tett opp mot hverandre. Teknologien vil blant annet bli brukt i fremtidige betalingsløsninger hvor du kan bruke mobiltelefonen som lommebok, men den kan allerede i dag brukes til for eksempel å overføre et visittkort fra en telefon til en annen. Vi har allerede sett teknologien i blant annet Samsung Galaxy Nexus.

Det følger med en app som lar deg utføre ulike operasjoner ved hjelp av NFC. Du kan blant annet overføre "visittkortet" til en av kontaktene i adresseboken, dele en adresse til en nettside eller et notat. Du kan også overføre en avtale fra avtalekalenderen din til en annen telefon, eller sende et telefonnummer fra din telefon til en annen.

Vi testet om NFC fungerte mot en Samsung Galaxy Nexus. Denne hadde ingen app for å utføre NFC-funksjoner, men vi kunne likevel problemfritt sende kontakter fra adresseboken, kalenderoppføringer og notater ved å velge hva vi ville overføre fra NFC-appen på Prada-mobilen og deretter holde ryggen til de to mobilene mot hverandre. Det fine med NFC er at det ikke er noen godkjenningsprosedyrer, som med Bluetooth. Overføringen fungerer automatisk når telefonene holdes helt inntil hverandre.

Foreløpig er nytteverdien av NFC forholdsvis begrenset, men det at teknologien er integrert på mobilen gjør den i hvert fall forberedt på det som kommer av mer nyttige løsninger i fremtiden.

God Kontorprogrammer

Telefonen kommer med det du trenger av programmer, enten du skal bruke den til jobb eller underholdning. E-postklienten støtter flere e-postkontoer, men skal du bruke Gmail er du nødt til å sette opp Gmail via IMAP. Når du legger inn Google-kontoen din på standardmåten dukker Gmail-e-posten din opp kun i den dedikerte Gmail-appen. Dette er i og for seg et vanlig "problem" på mange Android-mobiler.

Kalenderappen viser kalendere fra både Exchange og flere Google-kalendere, alle i ulike farger. LG har lagt til widgeter på startskjermene som viser blant annet kalenderen, snarveier til favorittkontaktene i adresseboken, samt en widget som viser oppdateringer fra Facebook og Twitter.

Kontorprogrampakken Polaris Office følger med, og den lar deg opprette og redigere dokumenter i Microsofts Office-formater. Vi testet blant annet åpning og redigering av ulike Office-dokumenter vi mottok via e-post, og dette fungerte helt smertefritt. Det at du får mulighet til redigering av dokumentene også, uten å måtte betale ekstra, er et stort pluss.

Det følger med et backupprogram som på en rask og enkel måte lar deg sikkerhetskopiere apper, bokmerker, kalenderen, ringeloggen, kontaktene, meldingene og systeminnstillingene på mobilen. Innholdet sikkerhetskopieres til MicroSD-kortet du har satt inn. Du kan enten kjøre manuell sikkerhetskopi, eller sette opp automatisk sikkerhetskopiering til faste tider – for eksempel daglig eller ukentlig.

Av andre apper nevner vi DeskHome- og Car Home-appene. Deskhome-appen viser klokke, kalender eller bildegalleri, og er ment brukt når du har telefonen plassert i en dokkingstasjon som kan kjøpes som tilbehør senere. Fra DeskHome-appen kan du også starte avspilling av musikk som kan spille samtidig med bildegalleriet.

God ytelse

Som vanlig kjørte vi også noen programmer for å måle ytelsen til telefonen. Ytelsestestene bekrefter det vi opplevde under daglig bruk, nemlig at dette er en rask telefon – men at den ikke kan måle seg med de aller kraftigste telefonene på markedet. Vi opplevde av og til av brukergrensesnittet hakket litt, men i det store og hele oppførte telefonen seg eksemplarisk.

Quadrant måler telefonens generelle ytelse. Prada by LG 3.0 gjør det ganske godt, men klarer ikke å hevde seg helt i toppen.

NenaMark 2 måler først og fremst grafikkytelse. Takket være en kraftig PowerVR SGX540-grafikkbrikke henger Prada-mobilen med helt i toppen blant de raskeste Android-mobilene på markedet.

Rightware BrowserMark måler nettleserytelsen. Her ligger Prada-mobilen omtrent midt på treet.

Multimedia

Designet gjør at telefonen ser enda tynnere ut enn den er. (Pressefoto)

Multimedia:

Mediefunksjoner: Tilfeldig avspilling, gjentagelse, spillelister
Medieformater: MP3, AAC, AAC+, eAAC+, EC3, DTS, WAV, WMA, MPEG4, H263 , H264, DivX, WMV
FM-Radio: Ja
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: Micro-USB, minijack 3,5 mm
Javastøtte: Ja, via tredjepart
Spill og underholdning: YouTube, Social+-widget for Facebook/Twitter, Nyhetsleser
Kameraoppløsning: 8 megapiksler
Autofokus:Ja
Zoom: Ja, digital
Blits eller fotolys: Ja, LED-lampe
Videopptak: 1080p HD
Annet: Ansiktsgjenkjenning, hvitbalanse, autofokus, scenevalg

Kort sagt:

– God formatstøtte
– FM-radio
– DLNA-app for trådløs overføring av innhold
– Filming i full HD

– Kameraet kunne vært bedre i dårlig lys

Du kan vise videoer enten direkte fra galleri-appen som viser både bilder og videoer, eller fra en dedikert videoavspiller. Telefonen har svært god formatstøtte.
Med DLNA-appen SmartShare kan du sende musikk, bilder og video mellom telefonen og andre enheter, eller direkte mellom to andre enheter som står i det samme nettverket. På bildet tester vi å sende musikk og video fra en nettverksdisk til en TV.

Prada by LG 3.0 er en telefon som egner seg både til jobb og underholdning.

Siden vi fikk vårt testeksemplar levert uten øreproppene som egentlig skal følge med, har vi naturlig nok ikke fått testet lydkvaliteten med disse. Vi testet imidlertid musikkspilleren med andre ørepropper av god kvalitet, og vi opplevde lydkvaliteten som forholdsvis god. Vi kunne spille forholdsvis høyt, og telefonen klarte å gjengi den dypeste bassen samtidig som diskanten var klar og fin.

Musikkspilleren er ganske god, og lar deg blant annet opprette spillelister. Når du lytter til musikk kan du velge å lagre hele listen over sangene som spilles nå som en spilleliste. Det er enkelt å redigere spillelistene, for eksempel legge til flere sanger, endre rekkefølgen eller slette sanger.

Vi nevner også at telefonen har FM-radio – og det er noe i hvert fall noen av oss setter pris på. Har du ikke fastpris på datatrafikk kan du spare mye penger på å bruke den innebygde FM-radio i stedet for å streame.

Takler de fleste videoformater

I tillegg til at videofiler kan spilles av via den vanlige bildegalleri-appen, er det også en egen videoavspiller. Denne er enkel og grei, og gjør jobben den skal gjøre på en god måte.

Vi testet med et ganske stort utvalg videofiler i ulike formater, og videoavspilleren spilte av samtlige formater uten problemer – inkludert DivX, Xvid og MP4-filer med både Mpeg4- og h.264-komprimert innhold.

Det er støtte for DLNA – slik at du kan overføre bilder, video og musikk trådløst til for eksempel en TV. Med DLNA-appen Smartshare kan du enkelt velge hvilken enhet du vil sende innholdet fra og hvor du vil vise det. Har du en nettverksdisk som støtter DLNA kan du for eksempel bruke mobiltelefonen til å sende musikk eller video fra nettverksdisken over til telefonen, eller til en annen DLNA-kompatibel enhet i nettverket. Mange nye TV-er er utstyrt med DLNA.

Ok kamera

Kameraet på baksiden av telefonen har autofokus og en oppløsning på 8 megapiksler. Det er utstyrt med ett LED-lys. I tillegg til stillbilder støtter kameraet videoopptak i 1080p med 30 bilder i sekundet, det vil si det som kalles full-HD.

Telefonen er utstyrt med en dedikert kameraknapp, som har en litt uvanlig plassering. I stedet for å plassere den på siden av telefonen, som er mest vanlig, befinner knappen seg på toppen – ved siden av USB-kontakten. Vi synes det fungerte greit med denne plasseringen, men irriterte oss mer over at knappen aktiverer frontkameraet på mobilen i stedet for hovedkameraet. Dermed må du trykke en skjermknapp for å skifte kamera før du får tatt bilde.

Bildene vi tok ble helt greie, men kameraet sliter litt i dårlig lys. Men da vi testet detaljgjengivelsen til kameraet på et såkalt sinekart i god belysning, kom kameraet ganske godt ut av det. Er du ute etter en virkelig god kameramobil, bør du imidlertid velge en annen mobil.

Her er noen bilder vi har tatt med mobilen:

Utsnitt av et hovedkort, tatt i identisk belysning. Bildet til høyre er tatt med Prada-mobilen, mens bildet til venstre er tatt med en Samsung Galaxy S II.

Konklusjon

Prada og LG har lagt mye arbeid i å gjøre plastdekselet på baksiden så likt Pradas Saffiano-skinn som mulig. (Foto: Kurt Lekanger)

Konklusjon

+ Pen design
+ Godt utstyrt
+ Ganske rask
+ Lyssterk skjerm

- Dårlig skjermtastatur
- Et par irriterende oversetterfeil

LG har samarbeidet med motemerket Prada, som har fått mer eller mindre frie tøyler til å designe ikke bare det ytre – men også hvordan hele brukeropplevelsen skal være. Resultatet er svært vellykket, mener vi.

I motsetning til tidligere Prada-modeller fra LG, er telefonen med navnet Prada by LG 3.0 en smarttelefon som er på høyde med mange av de beste ikke bare når det gjelder design, men også på spesifikasjoner og ytelse. Det finnes riktignok enda kraftigere mobiltelefoner på markedet, og telefoner med enda bedre kamera – men alt i alt er dette en mobiltelefon med gode spesifikasjoner.

Lekker design

Med en pris på 4500-5000 kroner er det ingen billig telefon, og dermed er nok telefonen mest aktuell for deg som vektlegger design vel så mye som spesifikasjoner og pris.

Vi tror telefonen vil falle i smak både hos designbevisste kvinner og menn. Telefonen er hovedsakelig i svart, og baksiden er laget i svart plast med en tekstur som skal ligne en spesiell type skinn, Saffiano, som ofte brukes av Prada. Rammen rundt telefonen er laget i metall, og selve telefonen er utformet slik at den virker enda tynnere enn den faktisk er. Telefonen ligger godt i hånden, den virker solid, og den har en del praktiske detaljer – som metallskyvedeksel foran USB-porten.

Menyer, knapper og ikoner er i svart/hvitt, så det skal stå i stil med resten av telefonen. Brukergrensesnittet er både tiltalende og lett å bruke, men skjemmes dessverre av et par oversetterfeil.

Skjerm som duger i solen

Skjermen på Prada by LG 3.0 er i ripesikkert såkalt Gorilla Glass. Det som er mest spesielt med den er imidlertid at den er en av de aller mest lyssterke skjermene på markedet, og dermed fungerer ganske godt også ute i solen. Vi kunne riktignok ønsket oss enda høyere oppløsning, men alt i alt er dette en god skjerm.

Telefonen støtter de fleste relevante teknologier, og den har en tokjerneprosessor som gir god ytelse – selv om den ikke er fullt på høyde med de aller raskeste mobiltelefonene.

Til jobb og moro

Telefonen egner seg til både jobb og underholdning. Den klarte å spille av samtlige videoformater vi testet, den har en god musikkspiller, innebygget FM-radio og støtte for trådløs overføring av film, musikk og bilder til andre enheter.

Samtidig har telefonen det du trenger i jobben, som en god e-postklient, god kalender, og programmet Polaris Office som lar deg opprette, redigere og vise PDF-er og dokumenter i Microsoft Office-format.

Alternativer

Er du ikke spesielt opptatt av den litt jålete signaleffekten som Prada-logoen gir, finnes det mange gode alternativer hos konkurrentene.

Inntil Samsung lanserer sitt nye Galaxy S III-flaggskip senere denne våren, er Samsung Galaxy S II ett av de beste alternativene. Den tar bedre bilder enn Prada-mobilen og er også noe kraftigere. Et annet Samsung-alternativ er Galaxy Nexus, som er en fantastisk telefon med Android 4.0 og suveren skjerm. Men telefonen er først og fremst laget for utviklere, og mange vil derfor synes en del av menyvalgene er unødvendig kompliserte.

Apples iPhone 4S er også et godt alternativ, hvis du ikke har noe imot å gå ned i skjermstørrelse. Den har veldig god ytelse, et kamera som tar gode bilder selv i dårlig lys, og ikke minst ett imponerende utvalg av virkelig gode kvalitetsapper.

Andre gode alternativer er HTC Sensation XE, som er rask og godt utstyrt, eller Windows-mobilen HTC Titan – hvis du ikke har noe imot at skjermen er hele 4,7 tommer stor.

annonse