TestFractal Design Define R4

Alle gode ting er... fire?

Fractal Design gir seg ikke, Define R4 er enda litt bedre på alle måter.

Introduksjon

Hvorfor fikse noe som ikke er ødelagt? Vel, for å forbedre det selvsagt! Det er nok nettopp en slik mentalitet svenskene bak Fractal Design må ha hatt da de bestemte seg for å lage enda en utgave av det veldig populære kabinettet Fractal Design Define. Vi kan nå telle helt til fire versjoner av dette produktet.

Fractal Design mener selv at Define R4, som dette kabinettet heter, er det aller ypperste du kan finne av støydempede kabinetter. Det er inkludert helt nye stillegående vifter med hastighetskontroll, og brukervennligheten har økt på flere hold. Den minimalistiske stilen vi tidligere har falt pladask for er også beholdt.

Vi legger merke til at spesifikasjonene til Fractal Design Define R4 er temmelig like forgjengeren. Faktisk er det lite som ved første øyekast har endret seg. Men når vi ser litt nærmere på de fysiske målene kan vi se at Define R4 har vokst litt siden forrige utgave.

Med noen centimeter ekstra i høyde og bredde, skal det være litt mer plass til å gjemme unna kabler enn i Fractal Design Define R3. Noen få centimeter høres kanskje ikke så mye ut, men det er faktisk nok til å avgjøre om du må kjempe og svette for å få igjen høyre sidedør, eller bare elegant sette den på plass. Define R4 er altså litt større enn Define R3, men er fremdeles langt mindre enn Fractal Design Define XL som vi tidligere har testet.

Spesifikasjoner -
Materialer Plast og stål
Farger Black Pearl Titanium Grey Arctic White
Vifter 2 x 140 mm inkludert 5 x 120 mm eller 140 mm ikke inkludert
Ekspansjonsspor 7 + 1 (vertikal), festet med tommelskruer
Støttede hovedkort ATX micro-ATX mini-ITX
Eksterne tilkoblinger 2 x USB 2.0 2 x USB 3.0 Mikrofon og hodetelefon
Strømforsyning Plass til én, nederst i kabinettet
Dimensjoner Høyde: 46,4 cm Bredde: 23,2 cm Dybde: 52,3 cm
Pris Fra 795 kr

Takk til Fractal Design som sendte produktet til test.