Tek.no

Test

Sony Ericsson MBW-150 Classic Edition

15 Nov 2007 12:00

Da Sony Ericsson viste frem nytt tilbehør i sommer, stod blant annet tre nye Bluetooth-klokker på menyen: MBW-150 Executive, Music og Classic Edition.

Disse klokkene styrer musikken på Walkman-telefonen din, viser hvem som ringer, og gir beskjed om innkommende tekst- og bildemeldinger. Du kan også slå av ringelyden eller avvise et anrop dersom mobilen begynner å lage lyder når det passer dårlig.

Føles som en vanlig klokke

Vi har fått tak i et eksemplar av den rimeligste versjonen: MBW-150 Classic Edition, som med sine 77 gram ikke er tyngre enn at den føles akkurat som en helt vanlig klokke, og det er ikke noe problem å ha den rundt håndleddet. Med en reim av sort skinn og en ramme av børstet stål ser den også pen ut.

Klokken er merket som vanntett ned til 30 meter.

Generelt er klokken mye mer diskré enn fjorårets modeller, og både ligner og føles mer som enn vanlig klokke. Det eneste som tyder på at det er mer enn urverk i sving her, er en liten OLED-skjerm nederst i klokken. Denne skjermen viser ikoner for de forskjellige funksjonene, samt anrops-ID ved innkommende anrop.

Lett å forstå

Det er veldig enkelt å gjøre MBW-150 klar til bruk. For å koble deg opp mot en mobiltelefon setter du enkelt og greit klokken i paringsmodus, og legger den til i "mine enheter" på mobiltelefonen.

Dersom du får spørsmål om å slå inn en kode på mobiltelefonen er denne "0000". Når klokken er paret med mobilen er den klar til bruk.

Vi testet MBW-150 sammen med Sony Ericsson W660i, som er en av produsentens nyere musikkmodeller.

Joda, den ER nyttig

Vi fant raskt ut at det er mer praktisk enn man skulle tro å kunne skifte sang uten å ta opp mobilen. Dersom du for eksempel er på joggetur, er det mye greiere å stille volumet eller skifte sang direkte på håndleddet enn å dra opp mobilen og begynne å fikle. Det er en grunn til at det selges håndleddsholdere til de aller fleste musikkspillere.

Klokken er kanskje enda mer nyttig for de som bruker telefonen til å spille av musikk på anlegget hjemme i stua, ettersom du kan sitte i sofaen og styre musikken mens telefonen ligger på stereobenken.

OLED-skjermen viser dessverre ikke navnet på musikksporene som spilles i Classic-versjonen av klokken, så du må bla deg frem og tilbake til du hører låten du er ute etter. Vil du vise navnet på låtene må du gå for Music-versjonen av klokken.

Dersom du får et anrop mens du hører på musikk, dempes lyden, og navnet eller nummeret til den som ringer kommer opp på skjermen. Ved å trykke inn den ene knappen på klokken slår du av ringelyden, og trykker du to ganger avvises anropet. Dessverre er det ikke mulig å svare på samtalen med klokken. Du er pent nødt til å dra frem telefonen fra lomma eller bruke en egen håndfri.

Hvis du mottar en tekstmelding, vibrerer klokken, og et ikon vises på skjermen. Du kan ikke lese meldingen eller se hvem som har sendt den uten å fiske opp mobiltelefonen.

En funksjon vi fikk sansen for er at klokken vibrerer dersom du beveger deg utenfor Bluetooth-rekkevidden, som er på ti meter. På den måten blir det vanskelig å gå fra mobiltelefonen

Husk å lade!

MBW-150 har i likhet med forgjengerne ikke fått to separate batterier, så du risikerer at urverket stopper dersom batteriet går tom for strøm. Bluetooth-funksjonen slår seg av etter 3-4 dager uten lading, og det som er igjen av strøm brukes til å holde klokkeviserne i sving i ytterligere 7 dager. Du bør altså følge med på batterimåleren og lade klokken ofte nok til at den ikke går tom for strøm.

Konklusjon

MBW-150 Classic Edition er utvilsomt et produkt mange vil finne interessant. Klokken er lett å sette opp, og har mange sterke sider. Å styre musikken direkte fra håndleddet er i mange situasjoner mer praktisk enn å dra telefonen opp fra lommen. Det er også greit å kunne slå av ringelyden i en fart dersom telefonen ringer når det ikke passer.

I tillegg vil nok mange sette pris på at klokken vibrerer dersom du går mer enn ti meter bort fra telefonen, slik at du ikke trenger å være redd for å miste den.

Det er imidlertid også mye som kunne vært gjort bedre. Vi hadde satt stor pris på å kunne besvare anrop via klokken, og å lese tekstmeldinger burde heller ikke være så altfor mye å be om. At Bluetooth-funksjonen ikke holder lenger enn noen dager uten lading, og at klokken ikke har separat batteri for urverket, gjør i tillegg at du må ta med deg laderen dersom du skal ut å reise.

Prisen på MBW-150 Classic ligger på 2200 kroner, noe som er rimelig stivt. Det finnes imidlertid nok av vanlige klokker som koster både like mye og mer enn dette. Det faktum at klokken er både pen og diskré, samtidig som den er ikke er ubehagelig å ha på armen, gjør dette til et godt kjøp for de med behov for å fjernstyre mobilen fra håndleddet.

På Sony Ericssons hjemmesider finner du en liste over telefoner som kan brukes sammen med MBW-150 Classic Edition.

Dersom du liker konseptet kan du også ta en titt på de to andre versjonene av MBW-150. Executive Edition veier over dobbelt så mye, ser mer eksklusiv og koster en god slump mer penger. Music Edition har utvidet støtte for musikkavspilling, og viser blant annet navnet på låtene som spilles direkte på skjermen.

Les også
Se Sony Ericssons nye klokker
Les også
Bluetooth-klokka har blitt bedre
Les også
Windows-mobilen har fått en kompis
annonse