Tek.no

Test

Sony Ericsson W660i

Sony Ericsson W660i har egne Walkman-taster.
Marius Valle
23 Aug 2007 13:01

Design, skjerm og menyer

Sony Ericsson W660i er nok en Walkman-telefon med 3G. Telefonen er tradisjonen tro nesten like mye mp3-spiller som mobiltelefon, og leveres med alt utstyret du trenger for å ta i bruk musikkfunksjonene.

Vi snakker ikke om noen spesielt stor telefon. W660i er en telefon på omtrent samme størrelse som selskapets egne W610i, Motorola Krzr K1, og Nokia 3110 Classic. W660i glir med andre ord lett ned i lomma, og med en vekt på i underkant av 100 gram kjennes den heller ikke tung der den ligger.

Telefonen er laget i plast, og området rundt skjermen er blankt. Byggemessig føles ikke W660i billig, men den gir ikke noen utpreget eksklusiv følelse heller. Mye av grunnen til dette er at batteridekselet knirker, og at tastene lager litt kneppelyder.

Tastene er ellers passe store, og gode å bruke. Menytastene er godt adskilt fra hverandre, og vi har sjeldent opplevd å trykke feil. For vår del er tastene litt for harde, men det er muligens en smakssak.

Tastesettet er i bunn og grunn det samme som du finner på W610i, men siden tastene på W660i er mer tradisjonelle er de også mer behagelige å bruke.

Alt i alt er W660i godt bygget, med noen få irritasjonsmomenter som egentlig er ganske enkle å overse.

Menyen kan vises på forskjellige måter. Enten uten Flash (til venstre) eller i varianter med Flash.
Tekstmeldingsfunksjonen fungerer bra.
W660i sammenlinget med Nokia 5700 og Sony Ericsson W850i.
Walkman-merket lever ingen tvil: Dette er en musikkmobil.

Lavoppløst, men ikke uskarpt

Sony Ericsson har utstyrt W660i med en skjerm som har 176 x 220 pikslers oppløsning. Det er en stund siden dette var det beste du fikk tak i, uten at det betyr at skjermen er dårlig.

Vi setter pris på at skjermen er lyssterk og skarp. Den egner seg greit til bilder, spill og nettlesing, men det er klart at høyere oppløsning ville vært å foretrekke. Da ville bilder vært skarpere og mer detaljrike, og du kunne sett større utsnitt av nettsider. Skjermen fungerer imidlertid greit i sollys.

Om du er glad i å surfe på nettet og kikke på bilder og video med mobilen, finnes det mange musikktelefoner med bedre skjerm enn W660i - for eksempel Nokia 5700 og Sony Ericsson W880i.

Gode gamle

W660i byr ikke på noen overraskelser på menyfronten. Og der er kanskje like greit. Sony Ericssons menyer fungerer bra, og denne telefonen er intet unntak.

Menyene er enkle å forstå seg på, de er raske i responsen, og de ser dessuten pene ut. Og om du vil endre på utseendet til hovedmenyen kan dette gjøres ganske radikalt. Telefonen støtter såkalte Flash-menyer, noe som for eksempel gjør det mulig å vise menyen som en rekke med ikoner eller med ekstra animasjoner og lyseffekter. Valget er ditt.

Smart hurtigtast

W660i har også en egen hurtigtast som lar deg hente frem en liste med snarveier. Denne listen kan du endre på selv, slik at du kan starte for eksempel spill med et par tastetrykk. Telefonen har også en egen snarvei til Walkman-funksjonen (mp3-spilleren). Denne tasten brukes også til å legge musikkspilleren i bakgrunnen, slik at du for eksempel kan lese SMS samtidig som du hører på musikk.

Du kan også installere ekstra programmer (Java), og ha flere åpne samtidig. Telefonen har en enkel form for fleroppgavekjøring,noe som gjør det mulig å kjøre for eksempel MSN Messenger på telefonen samtidig som du gjør andre ting.

God til SMS

Å skrive tekstmeldinger er også svært enkelt. Systemet fungerer ikke helt som hos konkurrentene, og kan være uvant for Nokia- og Samsung-brukere. I stedet for å veksle mellom ord med en tast, henter telefonen opp en liste med ord du blar i.

Vi liker også at telefonen (i likhet med de fleste Sony Ericsson-telefoner) viser hvem du har fått melding fra, og de første ordene i meldingen når den tikker inn.

Alt i alt er det ikke så mye å klage på. Sony Ericssons menysystem er muligens markedets beste, men skjermen kunne alltids vært bedre.

Les også