Til hovedinnhold

Gaming

TestAnmeldelse: Gotham City Impostors (PS3)

Slipp galskapen løs i Gotham City

En annerledes vri på førstepersons skytespill.

[Gamer.no]: Gotham City Impostors er kort sagt et nedlastbart førsteperson skytespill som i hovedsak spilles over nett. Den litt merkelige vrien er at du spiller som en psykiatrisk pasient kledd ut som enten Batman eller Jokeren. Målet ditt er å utrydde det andre laget, og dette kan du gjøre med et variert arsenal av både våpen, dingser og tilleggsutstyr.

Inn i galskapen

Det hele begynner med en valgfri opplæringsmodus hvor noen karer utkledd som Batman gir deg en morsom liten innføring i noe av det spillet har å by på. Om du har spilt en del førstepersons skytespill er nok denne innledningen noe overflødig, da selve spillmekanikkene har mange likheter med andre slike spill.

Når du er klar til å hoppe inn i galskapen har du tre ulike modi å velge mellom; «Team deathmatch», «Fumigation» og «Psych warfare». Målet i «Team deathmatch» ligger i navnet. Her skal du og laget ditt komme opp i en poengsum av 50 før tida er ute. Det gjøres ved å eliminere spillere fra det andre laget. «Fumigation» handler om å kapre og holde stand på tre ulike områder som har hver sin gassmaskin. Når ett lag har klart å kapre alle tre vil maskinene slippe løs et gassangrep og spillet er over. «Psych warfare» handler om å fange et batteri og feste det til en propagandamaskin for å sette det andre laget ut av spill i en periode. Det laget som klarer å få fart på propagandamaskina flest ganger vinner runda.

Et friskt pust

Gotham City Impostors er et morsomt og annerledes førstepersons skytespill med gode ambisjoner og mye å by på. For meg som ikke er spesielt god i skytespill fra før var dette forfriskende avslappende og enkelt å sette seg inn i, sammenlignet med storebrødrene i sjangeren.

Det er absolutt likhetstrekk mellom dette og andre lignende spill i sjangeren i form av kontroller og de ulike modiene i spillet. Likevel mener jeg spillet har en helt egen sjarm, og variasjonen du får i spillet gjør at det skiller seg ut i mylderet. Dessverre har de litt å jobbe med når det gjelder lobbysystemet, men jeg har tro på at de får orden på dette ganske snart.

Jeg hadde veldig mye moro og tror Gotham City Impostors kan være et bra kjøp om man har gått litt lei tradisjonelle førstepersons skytespill og trenger noe som vekker interessen igjen. Spillet har også gode og enkle spillmekanikker, slik at hvem som helst lett kan sette seg inn i det.

Gotham City Impostors er i salg digitalt via Xbox Live Arcade, PlayStation Network (testet) og digitale spillbutikker.

Dom PS3: 7/10 GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Gotham City Impostors på Gamer.no »

annonse