Tek.no

Test Ring Video Doorbell 3

En smart ringeklokke det er vanskelig å ikke like

Ring gjør mye rett med Video Doorbell 3.

Niklas Plikk, Tek.no
Niklas Plikk
29 Aug 2020 06:00

Det begynner å bli stadig flere ting vi kan gjøre smarte i huset, enten det er smarte lys, smarte støvsugere eller smarte vannkraner.

Sist ut på testbenken vår er den smarte dørklokken fra Ring, helt enkelt kalt Video Doorbell 3.

Navnet beskriver hva det er snakk om. Ring Video Doorbell 3 er en ringeklokke, den tredje i rekken, som har et videokamera over selve knappen man bruker for å ringe på. Ring er eid av Amazon og har blitt et nært og kjært navn i USA, men her i Norge har de nok flydd under radaren til de fleste.

Med solid økonomisk backing og en ganske så omfattende produktportefølje bestående av alt fra overvåkningskameraer og hjemmesikkerhetsprodukter, er imidlertid Ring en aktør det er verdt å følge med på. Så la oss ta en titt på ringeklokken Video Doorbell 3, og se hva de har å by på.

Ring Video Doorbell 3
8.5
Meget bra

Ring Video Doorbell 3

annonse
Prisjakt
1690 NOK
Sjekk nå
NetonNet
1690 NOK
Kjøp nå
KjellAndCompany
1990 NOK
Kjøp nå
sitat"En smart og god ringeklokke som er lekende lett i bruk"

Fordeler

 • Krysse av
  Enkel installasjon og oppsett
 • Krysse av
  Fungerer med både batteri og strøm
 • Krysse av
  Oversiktig og funksjonsrik app
 • Krysse av
  Grei nok videokvalitet
 • Krysse av
  Responsiv og rask tilkobling
 • Krysse av
  Fungerer godt både alene og med minihøyttaleren Chime

Ting å tenke på

 • Bytt
  Litt stor
 • Bytt
  Noen konkurrenter har bedre oppgitt videooppløsning
 • Bytt
  Fungerer bare med visse smarthjemssystemer
 • Bytt
  Ingen advarsel hvis batteriet blir tatt ut
 • Bytt
  Noen funksjoner krever abonnement
 • Bytt
  Bare engelsk språk på appen

Enkel installasjon

Før vi faktisk kan prøve ut den nye ringeklokken, er vi nødt til å henge den opp på veggen ved siden av ytterdøren. Det følger med et overraskende solid utvalg av ulike verktøy og ting du trenger for dette i esken, slik som skruer, plugger og ulike festeplater som kan vinkle ringeklokken enten siden eller opp og ned. Det lå til og med et betongbor i pakken, i tilfelle du skal feste den i noe annet enn en trevegg. Hendig!

Det følger også med strømkabler, i tilfelle du vil koble den opp til strømnettet i huset ditt. Mange konkurrerende smarte ringeklokker, slik som Google Nest-ringeklokken eller Arlo video doorbell, fungerer bare hvis du kobler dem til strøm, noe som gjør dem mye vanskeligere å installere for de fleste. Stort sett har nemlig nyere hus i Norge trådløse, batteridrevne ringeklokker, mens kablede ringeklokker er vanlig i USA.

Batteriet lades med en medfølgende usb-kabel.
Niklas Plikk, Tek.no

Ring Video Doorbell 3 har støtte for batteridrift, og det er dét vi har testet den med hele testperioden.

Batteriet var ikke helt oppladet da vi pakket opp ringeklokken fra esken, men det var relativt kjapt gjort med en medfølgende USB-kabel. Så fort batteriet var ladet opp satte vi det i ringeklokken, lastet ned Ring-appen og gikk igjennom den sedvanlige installasjonsprosessen.

Det følger med et lite vater for å passe på at ringeklokken installeres rett.
Niklas Plikk, Tek.no

Å feste ringeklokken til veggen var enkelt. Vi skrudde av den gamle ringeklokken og hengte opp den nye klokken på omtrent akkurat samme plass. Appen går igjennom alt man trenger å vite steg for steg, for eksempel korrekt høyde for ringeklokken. Der fikk vi for eksempel vite at ringeklokken bør henge 122 centimeter over bakken for at den skal se mest mulig. Heldigvis var det akkurat den høyden den forrige ringeklokken vår hang på, noe som gjorde prosessen enda enklere.

Farvel, gamle venn. Du vil ikke bli savnet.
Niklas Plikk, Tek.no

Det følger med to forskjellige deksler i pakken – sølv eller svart. Vi endte opp med å gå for den svarte. Den festes helt enkelt med å klipse den på plass med et lite dytt, og kan også skrus fast fra undersiden for å gjøre det litt vanskeligere for hvem som helst å komme til batteriet.

Batteriet skal vare imellom 6 og 12 måneder ved «vanlig» bruk. Hvis du har mye aktivitet foran døren og kameraet aktiveres ofte kan du altså trolig regne med kortere batteritid. Så fort batteriet nærmer seg tomt får du beskjed i appen, og du kan lade opp batteriet i løpet av et par timer med en micro-USB-kabel.

De følger med to deksler i pakken. Vi synes den svarte var penest.
Niklas Plikk, Tek.no

Kom raskt i gang

Det tok omtrent ti minutter å koble opp Ring Video Doorbell 3 til appen og henge den opp på veggen. Det er egentlig alt du trenger å gjøre, og etter et par trykk i appen er produktet klart til bruk.

Ved første oppstart kan du velge hvor langt unna du vil at den skal registrere bevegelse, og eventuelt hvilke soner den skal følge med på for bevegelse. Har du en dør pekende mot en travel gate vil du for eksempel passe på at den ikke varsler deg hver gang en bil kjører forbi. Man kan manuelt bestemme hvilke soner den skal følge med på, før den sender deg bevegelsesvarsel.

Jeg satte opp sensoren slik at den varslet meg om bevegelse bare på den nederste delen av synsfeltet til kameraet, fordi da vet jeg at noen faktisk er i nærheten av døren. Jeg har nemlig en litt uvanlig entré, hvor ytterdøren min peker ut mot en terrassetrapp, og man kan se både en sittegruppe og litt skog fra kameraet, men veldig lite av veien man må gå for å komme fram til døren. Så for å unngå at jeg får varsler hver gang man setter seg i sofagruppen ute, eller går i trappen, aktiverte jeg bare den nederste sonen på kameraet. Dette fungerte faktisk overraskende godt, og jeg opplevde bare én gang i løpet av testperioden at jeg fikk varsel av bevegelse som ikke var direkte knyttet til at noen ringte på. Da var det katten vår som trasket forbi døren.

God videokvalitet og rask respons

Når noen ringer på får du et varsel på mobilen. Trykker du på varselet kommer du rett inn i appen, og blir møtt av dette.
Niklas Plikk, Tek.no

I appen kan man skru på at man får varsel hver gang kameraet oppdager en bevegelse, eller bare når noen ringer på ringeklokken. De fleste vil nok ha på varsler når noen ringer på, men det er jo fint å kunne bruke ringeklokken til litt utvendig overvåkning også hvis man vil.

Vi satte naturligvis opp ringeklokken til å sende oss varsel når noen ringte på døren. Dette fungerer enten du er hjemme eller på tur, og trykker du på varselet kommer du rett inn til direktevideo fra ringeklokken. Høyttaleren på ringeklokken er automatisk aktivert så fort du åpner appen, men du må trykke på en mikrofonknapp hvis du vil kunne snakke med personen som står utenfor døren. Dette kan faktisk være litt ekstra nyttig i disse coronatider™️, hvor vi bør holde litt ekstra avstand. Du kan for eksempel be pakkebudet om å sette fra seg esken utenfor døren, enten du sitter inne og ikke kommer deg til døren, eller hvis du er ute et helt annet sted.

Video blir tatt opp i 1080p, og fremstår som lyssterk og skarp. Lyden begge veier fungerer helt greit, selv om det naturligvis ikke er snakk om verdens beste lydopplevelse. Det beste med det hele er hvor lite forsinkelse det er i både video og mikrofon, slik at det faktisk er mulig å kommunisere med personen utenfor døren uten problemer.

Vi la for øvrig merke til at ringeklokken «bare» har 160 graders vidvinkel, og siden den er batteridrevet er det teknisk sett mulig å snike seg inn fra siden, skru opp batteriluken og nappe ut batteriet. Man får ikke noe varsel i appen om at ringeklokken er deaktivert heller. Ikke en kjempestor fare for at dette vil skje, vil vi tro, men greit å vite.

Mange funksjoner

Appen er bare tilgjengelig på engelsk, til tross for at Ring-produktene har vært tilgjengelig i Norden en god stund.
Niklas Plikk, Tek.no

Det er en hel haug av forskjellige innstillinger du kan sette opp i appen. For eksempel kan du sette det opp slik at kameraet tar et bilde i timen, eller oftere, uansett om den registrerer noe bevegelse, slik at du skrolle igjennom hendelser som har skjedd foran huset ditt. Du kan også bestemme hvor lange videoklipp den skal lagre hver gang den registrerer noe – standard er 20 sekunder. Dette påvirker naturligvis batteritiden - jo lenger den er i bruk, jo fortere går batteriet ned.

Du kan også sette opp forskjellige modi basert på om du er hjemme eller på reise, for å spesifisere hva slags varsler du vil motta. Dette er nok mest nyttig om du har mange Ring-enheter, slik at alle utendørskameraene kan være litt ekstra obs hvis du er bortreist, men det er jo fint å kunne bruke bare ringeklokken til det også.

Det som derimot ikke går med Ring Video Doorbell 3 er å koble den til hvilket som helst smarthjemsystem. For eksempel klarte vi ikke å koble den til erkekonkurrentens Google Home Hub, hvor det rett og slett ikke er mulig å koble til noe som helst Ring-utstyr. Det samme gjelder Apple HomeKit. Men hos den litt mer teknologiagnostiske Samsung Smartthings Hub gikk det derimot an å koble til ringeklokken! Der kan man for eksempel sette den opp sammen med smartlys, slik at en lampe kan lyse litt annerledes hvis noen ringer på. Eller at et utendørslys skrur seg på hvis ringeklokken merker noe bevegelse.

Merk at Ring, som så mange andre slike aktører, har en abonnementsløsning for videoopptaksfunksjonene. Den fungerer helt fint uten abonnement, men hvis du for eksempel vil kunne se videoopptak i ettertid, og ikke bare i sanntid, vil du måtte betale for Ring Protect. Dette koster enten 3 dollar i måneden (26 kroner) eller 30 dollar i året (260 kroner). Kjekt å ha, men definitivt ikke nødvendig, spør du oss.

Du får fort varsel på mobilen hvis ringeklokken registrerer bevegelse.
Niklas Plikk, Tek.no

Personvern og sikkerhet

Amazon har fått mye rettferdig kritikk i USA, blant annet for å ikke ha hatt støtte for tostegsverifisering i appen, og for å oppfordre brukerne sine til å dele video fra Ring-produktene til politiet via appen Neighbors.

Her i Europa har vi imidlertid såpass solide lover og regler for behandling av persondata, at de samme utfordringene ikke er gjeldende her. Men vi kan i hvert fall bekrefte at tostegsverifisering er på plass i appen, og aktivert som standard.

Ringeklokke uten ringelyd?

Chime gir deg den tradisjonelle ringeklokkeopplevelsen.
Niklas Plikk, Tek.no

I tillegg til ringeklokken fikk vi også tilsendt Ring Chime, som rett og slett er en liten høyttaler du kan koble rett til en stikkontakt. Med denne kan du få en litt mer tradisjonell ringeklokke-opplevelse, og ikke bare varsel på mobilen. Chime fungerer faktisk også som en signalforsterker for ringeklokken, noe som gir den ekstra god dekning i huset.

Installasjonen består bare av å sette den i en stikkontakt, og du parer dem sammen i appen. Du kan velge om den skal lage lyd når noen ringer på, eller hver gang den ser en bevegelse. Du kan justere både lydvolum og ringetone, men det er egentlig alt.

Lyden var definitivt høy nok, men vi kunne «bare» velge mellom 16 forskjellige toner. For en nettilkoblet dings hadde vi nesten forventet at man kunne velge litt flere toner, eller i det minste laste ned flere fra nettet. Enten for en litt humoristisk tone man kan smile litt av, eller noe litt nyttig, som at Chimen sier ifra hva den faktisk ser.

Konklusjon

Niklas Plikk, Tek.no

Ring Video Doorbell 3 byr på det meste vi hadde forventet av en smart ringeklokke. Den var rask å installere og sette opp, og appen er enkel og logisk lagt opp. Videokvaliteten er solid, selv om den «bare» har 1080p, og den var overraskende god til å bare varsle oss om bevegelse rett foran døren, og ikke alt annet rundt omkring.

Den er også rask til å respondere, og enten man får beskjed via en tilkoblet Chime eller på mobilen, fungerte det veldig smidig å kommunisere med personen utenfor døren.

Vi hadde selvfølgelig ønsket oss at Ring ikke prøver å pushe på oss et abonnement for å låse opp alle funksjoner, men heldigvis fungerer den fint også uten å bruke en eneste ekstra krone etter innkjøpet. Vi synes også det burde dukket opp et slags varsel hvis noen plutselig skrur opp ringeklokken og tar med seg batteriet, men det gjør det ikke. Kanskje noe for en fremtidig programvareoppdatering?

Ring Video Doorbell 3
8.5
Meget bra

Ring Video Doorbell 3

annonse
Prisjakt
1690 NOK
Sjekk nå
NetonNet
1690 NOK
Kjøp nå
KjellAndCompany
1990 NOK
Kjøp nå
sitat"En smart og god ringeklokke som er lekende lett i bruk"

Fordeler

 • Krysse av
  Enkel installasjon og oppsett
 • Krysse av
  Fungerer med både batteri og strøm
 • Krysse av
  Oversiktig og funksjonsrik app
 • Krysse av
  Grei nok videokvalitet
 • Krysse av
  Responsiv og rask tilkobling
 • Krysse av
  Fungerer godt både alene og med minihøyttaleren Chime

Ting å tenke på

 • Bytt
  Litt stor
 • Bytt
  Noen konkurrenter har bedre oppgitt videooppløsning
 • Bytt
  Fungerer bare med visse smarthjemssystemer
 • Bytt
  Ingen advarsel hvis batteriet blir tatt ut
 • Bytt
  Noen funksjoner krever abonnement
 • Bytt
  Bare engelsk språk på appen
annonse

Les også