Tek.no

Test

TV 2 Lyd Musikkbutikk

Ole Morten Knudsen
28 Nov 2007 14:55

Lyd Musikkbutikk er TV 2 sin satsning for musikkglade mennesker.

De sliter hardt med å gi deg en korrekt pris.

Ok utvalg

Utvalgsmessig er Lyd Musikkbutikk helt ok. De manglet noen av våre utvalgte søk, men har det meste på kommersiell musikk og er godt oppdaterte på ny musikk. De har maktet å gi deg et utvalg av låter i høykvalitets MP3-format, men det meste ligger fortsatt på deres server som WMA.

Både betaling og nedlastning går greit, men de møter også problemer med DRM-sikkerheten som igjen gjør ting ekstra komplisert for deg.

Brukervennlig, men med problemer

Siden er god og brukervennlig, men ikke helt god på skrivefeil. Sjekk derfor nøye hva bandet du ønsker heter, ellers er det godt mulig du ikke finner det frem.

Det er derimot meget uheldig at om du trykker på formatikonet for låtene, så legger de seg automatisk i handlekurven. Jeg hadde likt det bedre om jeg fikk opp rettighetsinformasjon. Denne er forøvrig satt til 5 nedlastninger og 5 overføringer per låt.

Men pass på at du ikke får med litt for mye når du til slutt gjør opp.

Skjult kostnad

Når du skal gjøre opp for deg kommer så det store aberet med TV 2 sin satsning. Det er greit at de har forskjellige priser på album og låter. Det at de derimot tar 1 prosent av kjøpsbeløpet og 2 kroner ekstra uansett per kjøp ved kredittkort er derimot for dårlig. Spesielt når dette ikke kommer frem før kjøpene er klare.

For meg tilsier dette at TV 2 får ingenting og at jeg heller kjøper varene annensteds.

annonse

Les også