TestVi tester ytelsen i Crysis 3

Se hvor mye Crysis 3 krever av maskinen din

Til gjengjeld er det en visuell perle.

Innledning

Det har gått nærmere tjue år siden hendelsene i Crysis 2, og nå må supersoldaten Prophet virkelig redde verden. På de to år siden Crysis 2 kom på markedet, har gjengen i Crytek jobbet hardt med å forlenge grensene for hva vi kan forvente rent visuelt. Resultatet er storspillet Crysis 3.

Vi har testet ytelsen i spillet på tre maskiner, der hver maskin bruker henholdsvis tre og fire ulike skjermkort i tur og orden. To av maskinene er relativt vanlige, selv om maskinene er i forskjellige prisklasser. En er en rimelig AMD-basert maskin der prosessoren koster rundt 900 kroner og den andre er en dyrere Intel-basert maskin der prosessoren koster godt over 2000 kroner. I tillegg har vi en skikkelig verstingmaskin. En full oversikt over maskinene kommer på de neste sidene.

Se våre andre spilltester:
Ytelsestesting av Battlefield 3
Ytelsestesting av The Elder Scrolls: Skyrim
Ytelsestesting av Call of Duty: Modern Warfare 3
Ytelsestesting av Syndicate
Ytelsestesting av Diablo III
Ytelsestesting av Call of Duty: Black Ops II

– Vekk din indre sadist

Kollega Espen Jansen i Gamer.no har akkurat gjort seg ferdig med sin anmeldelse av spillet, og bedømmer det til godt.

– Crysis 3 er et moderne skytespill, som ved siden av Cryteks sedvanlig fabelaktige grafikk har en del andre finesser som utvilsomt skiller det fra røkla, sier Jansen.

– Jeg har lyst til å ta knekken på fjorten fiender innenfor et område uten å bli oppdaget – jeg lengter etter å leke med byttet mitt før jeg spiser det. Da er det bare så altfor synd at Crysis 3 som oftest ikke lar deg gjøre noe av dette.

Hele anmeldelsen av Crysis 3 kan du lese på Gamer.no

Slik har vi testet

Den rimelige AMD-maskinen blir testet med skjermkort opp til rundt 2000 kroner. Grafikknivåene vi tester på er på lav, medium og høy.

Intel-maskinen blir testet med skjermkort fra rundt 2000 kroner og opp. Her går vi rett til grafikknivå medium, og legger til en ekstra høy innstilling på toppen.

Det er også på sin plass å nevne at Crysis 3 hører inn under AMDs Gaming Evolved-konsept. Dette innebærer at AMD har hatt en finger med under utviklingen av spillet, og at spillet da naturlig nok vil kunne kjøre litt ekstra godt på AMD-baserte skjermkort.

For moro skyld har vi også tatt ytelsestestingen helt ut, og sjekker ut ytelsen med et skikkelig verstingoppsett med blant annet tre stykk Nvidia GeForce GTX Titan.

Bli med over på neste side, så titter vi på bildekvaliteten »