Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestZTE Tania

Styr unna denne Windows-mobilen

Får du plass til livet ditt på 4 GB? Det gjør ikke vi heller.

Design, skjerm og menyer

Form: Trykkskjerm
Størrelse: 12,86 x 6,78 x 1,07 cm
Vekt: 158 gram
Skjerm: TFT-LCD, 4,3 tommer, 480 x 800 piksler, kapasitiv
Snarveistaster: Volum opp og ned, hjem, tilbake, valg, av/på/skjermlås, kameratast
Inn-/utganger: Micro-USB, 3,5 mm minijack
Minnekortplass: Nei
Menysystem: Windows Phone 7.5 Mango
Firmware: 1600.3000.7720.10013
Pris: Fra 2500 kroner

Kort sagt:

– Gode menyer

– Stor
– Tung
– Dårlig skjerm
– Alltid skitten

Design

Skjerm

Brukervennlighet i menyer

Vi vet ikke helt hvorfor, men skjermen på ZTE Tania er alltid skitten.
Den detaljerte menyen gir deg full tilgang til alt du har av apper og innstillinger.
Til vanlig forholder du deg til den oversiktlige hovedskjermen.
Volumtast, av-/på-tast og kameratast er plassert langs siden av telefonen.

ZTE Tania er den første Windows-telefonen fra det kinesiske selskapet som kom inn i norske butikkhyller for et par år siden. ZTE er kjent for å fokusere beinhardt på pris, og Tania er intet unntak. Den selges i skrivende stund for rundt 2500 kroner, og skal ha mange av de samme egenskapene som langt dyrere konkurrenter.

Tania har en enkel design – ZTE har ikke gjort spesielt mange inngrep i den grunnleggende klossformen som moderne telefoner har. Foruten et bakdeksel i matt sort plast har telefonen en blanklakkert ramme rundt skjermen. Som vanlig er fronten en stor glassplate som dekker skjermen og har innebygde berøringsfølsomme snarveisfelter.

Dårlig skjerm

Tania har en skjerm på 4,3 tommer. Vi tipper at det er her ZTE har spart mange av pengene som gjør Tania så billig. Dette er nemlig den blasseste skjermen vi har sett i en smarttelefon på en god stund.

Noe av skylden for det dårlige bildet må muligens teknologien ta, siden det er snakk om en vanlig TFT LCD-skjerm her, i motsetning til AMOLED-skjermene vi ser i mer påkostede produkter. Likevel har vi sett mange LCD-skjermer med betydelig bedre bilde enn dette.

Oppløsningen i skjermen er den vi har blitt vant til de siste par årene, altså 800 x 480 piksler. Foreløpig støttes ikke mer av Windows Phone. Det oppleves som tilstrekkelig, selv om vi har begynt å se svært fine HD-kapable skjermer i størrelser under fem tommer.

Både innsynsvinkel og lysstyrke kunne vært bedre.

Blir fort møkkete

En annen ting vi legger merke til med skjermen er at den er forholdsvis enkel å sette riper i. På kun få dager i test har antallet fine striper i skjermen økt dramatisk.

Av en eller annen grunn tiltrekker også skjermen på Tania seg betydelig flere fingeravtrykk enn de fleste andre telefoner med berøringsskjerm. Det føles akkurat som om det er mer motstand i skjermen her enn vi er vant til ellers.

Vanligvis skal det ikke mer til enn litt pussing mot en bukse eller en genser for å ha ren skjerm – for å gjøre ren ZTE Tania må vi faktisk finne frem skjermrens for flatskjermer for å få den helt ren. Etter et øyeblikks bruk er den full av sjenerende fingeravtrykk og lommerusk igjen.

Tung og stor

ZTE Tania ligger ganske godt i hånden, men den er forholdsvis tung med sine 160 gram. Den er også noe større enn telefonene vi vanligvis støter på, selv om det ikke er snakk om noen dramatisk størrelsesforskjell. Nyere smarttelefoner og nettbrett har blitt slanket til godt under én centimeters tykkelse de siste par årene. Tania er nesten 11 millimeter tykk.

Menyene

Tania kjører Windows Phone-menyer fra Microsoft. Disse er svært raske og oversiktlige.

Utgangspunktet for menyene er et antall store ruter som gir deg tilgang på telefonens hovedfunksjoner. Der de fleste av konkurrentene legger til egne ruter på startskjermen med tilgang til egen programvare, har ZTE valgt å la Tania kjøre helt ren Windows Phone uten noen egne tillegg.

Hvis du ikke finner funksjonene du behøver på hovedskjermen kan du panorere til høyre for å finne en mer detaljert liste over det som er tilgjengelig. Ønsker du tilgang på disse tingene fra hovedskjermen kan du legge til snarveier som nye ruter på hovedskjermen.

Er du helt ny på Windows Phone er det greit å vite at menyene er forholdsvis enkle å lære seg. De likner ikke så mye hverken på Android- eller iOS-menyer, men ikonene er tydelige og oppbyggingen av menyene er logisk. Du finner med andre ord stort sett det du forventer å finne under bildene.

Microsofts Windows Phone har et fortrinn i forhold til enkelte konkurrerende menysystemer – nemlig at du kjenner en del av ikonene fra før om du har en Windows-basert PC. Både Office-logoen og Internet Explorer-logoen er i daglig bruk på veldig mange PC-er.

Panoreringen mellom skjermer fungerer kjapt og greit, og vi har ingen innsigelser på hastigheten til ZTE Tania i menyfunksjonene.

I esken

Utstyrspakken som følger med ZTE Tania er ganske lik den vi finner på de fleste andre telefoner. Et håndfrisett med ledning, en lader og en USB-kabel er det du får med. Du får altså ingenting ut over det nødvendige her, men det er også ganske sjelden du får noe mer enn du trenger fra konkurrentene.

Minnekort følger naturlig nok ikke med, ettersom ZTE Tania ikke har støtte for minnekort. Det kommer vi nærmere tilbake til på neste side.

  • ZTE Tania
  • Bakdeksel
  • Batteri (1400 mAh)
  • Håndfri
  • Lader med USB-utgang
  • USB-kabel (Micro-USB)

Teknologi og funksjoner

ZTE Tania bommer på to svært viktige områder; skjerm og lagringsplass.

Teknologi og funksjoner:

Mobilnett: GSM 850/900/1800/1900 MHz, HSPA 900/2100 MHz
Internetthastighet: UMTS (3G), HSDPA 14,4 Mbit, HSUPA 5,76 Mbps, GPRS / EDGE
Trådløs overføring: Bluetooth 2.1 A2DP
Henting av e-post: POP3, IMAP4, Exchange, Gmail
Oppgitt batteritid: Inntil 4 timer tale, inntil 8 døgn og 8 timer hviletid
SAR-verdi: 1,3 W/kg
Prosessor: Qualcomm MSM8255, 1GHz Scorpion
Grafikkbrikke: Adreno 205
Lagringsplass: 4 GB (rundt 3 GB tilgjengelig for bruker)
Minnekort: Ikke støttet
Arbeidsminne: 512 MB
Nettleser: Internet Explorer
E-postleser: HTML-støtte direkte, POP3, IMAP4, SMTP, Exchange, Office 365
Nyttefunksjoner: Datateller, vekkerklokke, notater, kalkulator, nettleser, Bing Maps
Synkronisering: Exchange Activesync, Google, Facebook, LinkedIn, Office 365

Kort sagt:

– God på e-post
– Rask nettleser
– Kontorpakke

– Lite lagringsplass
– Ikke støtte for minnekort
– Dårlig lydkvalitet under samtale

Funksjonalitet i operativsystemet

Teknologi

Ytelse

Nettleseren fungerer godt, men den er ikke blant de raskeste.
ZTE Tania gir deg omfattende Office-funksjonalitet med mulighet for lagring i skyen.
E-poststøtten fungerer godt, men det er ikke alltid like innlysende hvordan du skal sette opp innboksene dine.
Du kan synkronisere flere kalendere inn til Windows Phone-kalenderen.

Det er sjelden vi støter på smarttelefoner som ikke har teknologiene på stell om dagen. De fleste telefoner har de viktigste punktene som lagringsplass, trådløst nett og Super-3G dekket. ZTE svikter imidlertid på ett av disse punktene.

Microsofts operativsystem har begrenset støtte for minnekortbruk. Likevel har de fysiske inngangene for minnekort latt vente på seg i europeiske modeller med Windows Phone. ZTE Tania har ikke minnekortplass.

De fleste Windows Phone-telefoner løser langt på vei problemet med manglende minnekortplass ved å tilby tilstrekkelige mengder lagringsplass – 8 GB og oppover. ZTE har gitt Tania fattige 4 GB lagringsplass.

Det betyr at du må være svært forsiktig med å overføre bilder og musikk, eller synkronisere spillelistene dine i Spotify eller Wimp. Her er det knapt alburom i utgangspunktet, og du kan ikke utvide lagringsplassen. Dette punktet alene vil nok gjøre ZTE Tania uaktuell for svært mange.

Gode kontorfunksjoner

ZTE Tania er god på kontorfunksjoner. Du får nemlig Microsofts mobile Office-applikasjoner med på kjøpet her, og det betyr at tekstbehandling, regneark og presentasjoner enkelt kan behandles på telefonen.

Brukervennlighet er satt i høysetet her, så du får ikke så mange valg underveis – kun det viktigste.

Vi savner fra tid til annen enkelte funksjoner vi kjenner fra alternative Office-pakker for mobil. I Quick Office kan du for eksempel velge skrifttype når du redigerer tekst, og det uten at appen blir særlig mye vanskeligere å bruke.

De fleste mobiler kommer imidlertid med langt mer begrenset kontorfunksjonalitet. Apper for lesing av Office-dokumenter og PDF-dokumenter er standard på de fleste smartmobiler, men skal du forfatte dokumenter selv må du som regel betale for moroa.

Notatappen One Note kommer i tillegg til de vanlige dokumentbehandlerne. Her kan du lagre en blanding av ulike typer innhold i samme dokument.

Se for deg at du sitter på forelesning tidlig på morgenen, og sliter med å følge med på det som blir sagt. Start One Note. Skru på taleopptak. Underveis i forelesningen dukker det kanskje opp noe interessant på lerretet eller tavlen. Velg fotofunksjonen i One Note, og vips har du fått med det også.

På mobilen går du glipp av en av One Notes store styrker. På PC kan du nemlig gjøre taleopptak mens du jobber med dokumentet. Det går ikke i mobilversjonen. Det betyr at du må stoppe taleopptaket for å ta bilde av tavlen under forelesningen.

Uansett er One Note et bedre alternativ enn de fleste andre notatapplikasjonene på markedet.

På tvers av hele Office-menyen kan du hente og lagre filene dine i Microsofts skytjeneste Sky Drive.

God e-poststøtte

ZTE Tania og Windows Phone støtter et stort utvalg e-postleverandører. Her får du inn alt du måtte ha av e-post, enten den stammer fra Googles Gmail – eller Microsofts motstykke Hotmail. I tillegg støttes vanlig POP- og IMAP-basert e-post, og selvsagt Microsofts egne proffløsninger Exchange og Office 365.

En ting som er litt uvanlig med e-postinnstillingene i Windows Phone er at avanserte alternativ er lagt helt utenfor veiviseren. Det betyr at hvis du vil velge alle innstillingene selv, kan du ikke velge kontotype først – da må du starte med valget Avansert Oppsett.

Om veiviseren som er under de vanlige valgene ikke får til å sette opp e-posten din får du legge inn flere detaljer selv, men ved flere forsøk fikk vi ikke dette til å fungere så godt.

Visningen av e-post er upåklagelig. Her fungerer HTML-formatert e-post uten problemer, og det er kjapt og enkelt å bla i mellom meldingene i innboksen.

Skriving av nye meldinger fungerer også fint.

Siden du kan sette opp alle kontoene dine fra samme sted, hadde det vært greit om også kontoene var samlet. Det er de ikke. Hver konto får sin store blokk på startskjermen, og i utgangspunktet må du bytte mellom dem for å lese alle meldingene dine.

Etter at du har satt opp e-posten din kan du velge å koble sammen et utvalg e-postkontoer til én innboks. Det blir likevel ikke like oversiktlig som på andre plattformer, siden du ikke får se hvilken konto e-posten har kommet til. I de fleste andre løsninger for felles innboks brukes fargekoding for å vise hvilken konto meldingen hører til.

Det er verd å nevne at det vi klager over her egentlig er bagateller i den store sammenhengen. Du kan sette opp kontoene dine omtrent slik du liker å ha dem, men fremgangsmåten er ikke alltid like åpenbar.

Så fort oppsettet er ferdig er Windows Phone nesten upåklagelig til e-postbruk.

Nettleseren

Siden menysystemet kommer fra Microsoft, heter naturligvis nettleseren som følger med Internet Explorer. Vi synes den fungerer svært godt. Sider lastes og vises svært raskt, og panorering og zooming skjer uten forsinkelser eller hakking.

Nettleseren i ZTE Tania støtter ikke aktivt innhold laget med Adobes Flash-format eller Microsofts egen Silverlight. Det vi har sett av slik støtte på andre telefoner har imidlertid ført til store tregheter i nettleseren på selv svært kraftige telefoner. Dermed trekker vi ikke for denne mangelen lenger.

Nettleseren i ZTE Tania fungerer greit, men den er ikke like rask som de beste.
WP Bench er en generell ytelsestest for Windows Phone-telefoner. Det er ikke voldsomt mye ytelse som skiller Tania fra toppmodellen HTC Titan.

Basisfunksjonene

Tekstmeldinger går kjapt og greit unna på ZTE Tania. Fulltastaturet fungerer godt, og fra tid til annen får du hjelp av en ordliste som er akkurat passelig aktiv.

Ringing fungerer også helt fint, men lydkvaliteten er ofte litt ullen, og du får ikke skrudd opp volumet særlig høyt. Det betyr at Tania er et dårlig valg for deg med nedsatt hørsel, eller dersom du skal bruke telefonen i støyete omgivelser.

Multimedia

Selv om ZTE Tania har støtte for Xbox Live er ikke dette noen spesielt god spilltelefon.

Multimedia:

Mediefunksjoner:Tilfeldig avspilling, gjentagelse,forhåndssatte lydutjevnerinnstillinger, lydeffekter, spillelister, Motocast (lydstrømming fra hjemme-PC)
Medieformater:MP3, eAAC+, WAV, MP4, H.264, H.263, Divx, Xvid, Mpeg4 (Konverteres i Zune)
FM-Radio: Ja, RDS
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: Micro-USB, minijack 3,5 mm

Spill og underholdning:


Kameraoppløsning: 5 megapiksler
Autofokus:Ja
Zoom:Ja, digital
Blits eller fotolys:Ja, LED-lampe
Videopptak: HD (720p)
Annet: Autofokus, bildeeffekter

Kort sagt:

– Håndfrisettet er av grei kvalitet
– Kan kjøre de fleste spill

– Tungvint overføring med Zune
– Ikke plass til mediefiler
– Dårlig kamera
– Dårlig skjerm gir dårlig filmopplevelse

Underholdning

Kamera

Kameraet i ZTE Tania er ikke noe særlig å skryte av.
ZTE Tania har god lyd i hodetelefonutgangen, men du får ikke lagret særlig mye musikk på den.

Vi kan like gjerne si det med en gang. Vi ønsker Zune dit peppern gror. Microsofts programvare for styring av video og musikk er bare i veien for et operativsystem som ellers er ekstremt brukervennlig.

Det som er enda mer irriterende enn å måtte forholde seg til programvare, er å måtte forholde seg til programvare som nekter å la deg styre innstillingene.

Når vi skal overføre video til Tania må vi altså bare godta at Zune koder om videosnuttene våre, og vi må vente den evigheten det tar på at den blir ferdig. I mellomtiden er PC-en knapt nyttig til noe som helst, fordi Zune selvsagt tar høy prioritet blant de kjørende programmene.

Det er vanskelig å vite når omkodingen til Zune slår inn, og det er ikke spesielt lett å holde oversikten over hvor langt den har kommet heller.

Vi har lett rundt i innstillingene uten å finne et eneste sted vi kan skru av omkodingen for video.

Når videoen først er overført fungerer den greit. Fordi alt har vært innom Zunes omkoding kan du også være sikker på at filer du ser i videospilleren kommer til å virke på Tania. De tar også mindre plass etter å ha blitt kodet om. Det er litt viktig når du har så lite plass å rutte med som du har her.

Videovisning på ZTE Tania mister dessuten mye av futten på grunn av den blasse skjermen. Likevel fungerer det helt greit, så fort du har fått overført filene dine.

Musikk

Hodetelefonene som følger med telefoner er sjelden noe å skryte av til musikk. Håndfrisettet som følger med Tania ser ved første øyekast ut til å være dårlig og billig plastikk det også.

Utseendet lyver imidlertid litt. Lyden i dette håndfrisettet er helt grei, selv om det ikke er på høyde med de aller beste medfølgende hodetelefonene. Dersom du ikke er veldig kresen kan du klare deg uten ekstra hodetelefoner en liten stund med ZTE Tania.

Velger du å koble til et par ekstra hodetelefoner er det greit å vite at ZTE Tania også driver store klokker helt greit. Lyden er ikke den aller beste, men den er sannsynligvis god nok for de fleste.

For å finne musikken din må du lete under Zune-logoen. Her skjuler det seg en helt grei musikkspiller som er enkel og oversiktlig i bruk.

Musikkspilleren lar deg sortere musikken på artist, låt eller album. Du kan lage dine egne spillelister, og du kan sette på tilfeldig avspilling eller gjentakelse. Du kan også merke låter som favoritter ved å trykke på et hjerte.

Kort sagt gir Tania deg de fleste av mulighetene du kjenner fra andre mobile musikkspillere. Det er likevel mye tomrom på den store skjermen. Dette tomrommet kunne vært fylt med mer informasjon, eller så kunne knappene som alt er der vært noe større.

Spill

ZTE Tania fungerer helt greit til de fleste spill. Den er imidlertid ikke blant de aller raskeste telefonene. Det betyr at enkelte spill kan by på problemer, men vi støtte ikke på noen slike i løpet av testperioden.

Også her påvirkes imidlertid opplevelsen noe både av den dårlige skjermen og av lagringsplassen. De råeste spillene får du rett og slett ikke plass til så mange av.

Kamera og videoopptak

ZTE Tania kan ta stillbilder med en oppløsning på 5 megapiksler. I tillegg kan den filme høyoppløst video i oppløsningen 720p – altså 1280 x 720 piksler.

Oppløsningene sier imidlertid ikke alt. Vi synes ikke stillbildene fra ZTE Tania er særlig detaljerte. Bildene er uklare og blasse i de fleste situasjoner, og det skal svært mye lys til for at bildene skal bli brukbare.

Det skal sies at de fleste mobilkamera sliter i dårlig belysning. Innendørsbildene vi får ut av ZTE Tania er likevel blant de dårligste vi har sett på en stund.

Du bør heller ikke sette din lit til videoopptakene fra Tania. Antallet piksler i filene du overfører fra Tania er det eneste som tyder på at telefonen kan filme i HD.

Akkurat som stillbildene blir videoen fra Tania blass og grå i de fleste tilfeller. Videoflyten blir dessuten svært hakkete og ujevn når du panorerer med kameraet, et problem vi kjenner fra mange av de tidligste HD-kameraene.

Konklusjon

På papiret kunne ZTE Tania vært en god idé. En rimelig smarttelefon for de som ikke krever det aller heftigste. En telefon som veier litt mer og er litt større, mot at prisen kryper ned mot halvparten av toppmodellene.

ZTE lykkes ikke med gjennomføringen. Dette er en av de svakeste nye smartmobilene vi har sett på en stund.

ZTE Tania har to store ulemper. Den viktigste er at den knapt har plass til noe som helst, og du kan heller ikke putte inn minnekort for å få mer plass.

Full på null komma niks

Fire gigabyte med lagringsplass er alt du får, og av dette er noen hundre megabyte opptatt fra begynnelsen av. Det betyr at du kun kan ta med deg et minimum av musikk, video og bilder på tur.

Manglende støtte for minnekort er en begrensning samtlige Windows Phone-telefoner i Europa lider under. Så godt som alle Tanias konkurrenter har imidlertid minst dobbelt så mye lagringsplass inkludert fra start, og betaler du litt mer får du 16 GB boltreplass.

Alt krever plass

At du ikke kan lagre noe særlig på Tania holder den tilbake i mange sammenhenger. Du får ikke plass til noe særlig musikk – enten du overfører din egen, eller lagrer spillelistene dine på Spotify eller Wimp. Video kan du egentlig glemme. De største spillene tar gjerne mellom 100 og 200 MB lagringsplass per stykk. Selv om telefonen kan kjøre dem får du ikke plass til særlig mange.

Alt i alt er det mye som tar plass på en telefon. Selv om du ikke er særlig krevende på noe enkelt område, kommer sannsynligvis Tania til å være full etter ganske kort tid. Da har du kun to valg dersom du vil lagre mer. Slett noe av det du alt har lagret, eller bytt ut Tania med en annen telefon.

Elendig skjerm

Den andre store ulempen du må leve med hvis du kjøper ZTE Tania er en dårlig skjerm. Det hjelper ikke at skjermen er stor, når den samtidig er en av de blasseste skjermene vi har sett i en ny telefon de siste par årene. Både lysstyrke og innsynsvinkel kunne også vært bedre.

I tillegg føles skjermen nærmest ru når du trekker fingrene over den. Det gjør at de gode menyene i ZTE Tania ikke fungerer fullt så godt som vi er vant til. Vi vet ikke helt hvorfor det skjer, men Tania er dessuten nesten alltid skitten. Tar du opp ZTE Tania og en en hvilken som helst annen Windows-mobil fra samme lomme er skjermen på tania så skitten at du knapt ser innholdet på skjermen, mens konkurrenten bare har et par fingermerker.

Lydkvaliteten under samtale er ikke allverden. Det går greit å ringe med ZTE Tania, men lyden er ofte litt mer grumsete enn vi er vant til. I tillegg får vi ikke stilt opp lydvolumet særlig høyt. Sliter du med hørselen bør du altså velge noe helt annet enn Tania.

Det som tross alt fungerer

Det du får for 2500 kroner er en Windows-telefon som tross alt fungerer. Som på andre telefoner med Microsofts operativsystem er menyene svært gode og intuitive. Telefonen er også rask på de fleste områder.

Du kan koble opp telefonen mot Microsofts skytjeneste Skydrive, og du kan redigere alle filene dine i en av de mest omfattende Office-pakkene på en mobil plattform.

Å sette opp e-postsynkronisering er bittelitt knotete lagt opp, men så fort alt er på plass fungerer Tania utmerket til e-post.

I tillegg fungerer nettleseren godt, og det går helt greit å forfatte tekstmeldiger.

Til slutt

ZTE Tania kan kjøre apper, men lagringsplass og brukbar skjerm er også viktige egenskaper for en smarttelefon. Siden Tania har store mangler på disse områdene, er den i praksis en av få smarttelefoner som egentlig er best egnet for enkel bruk. Det hjelper ikke at lydkvaliteten i samtale også er under middels.

Hvis du er på jakt etter et bedre alternativ med Microsofts Windows-menyer bør du heller se nærmere på Samsungs Omnia W. Her får du litt mindre skjerm enn på ZTE Tania, men skjermen er en AMOLED-variant med svært god fargegjengivelse. Omnia W er heller ikke permanent skitten, slik Tania er. Du må regne med å betale en hundrelapp eller to mer for Omnia W, men det er den verd.

HTC Radar har litt større skjerm enn Omnia W. Også her er skjermen betydelig bedre enn i ZTE Tania, og du får åtte gigabyte lagringsplass til filer og apper.

Vi har ikke rukket å teste Nokias splitter nye Lumia 710 ennå, men til omtrent samme pris tyder alt på at den er et betydelig bedre kjøp enn ZTE Tania.

Hvis Windows ikke er et must for deg er det kanskje Sony Ericssons Arc S som er Tanias viktigste konkurrent. Den koster omtrent det samme, har en stor og fabelaktig skjerm – og den har støtte for minnekort. Kort sagt er den et bedre alternativ på alle områder.

annonse