Tek.no

Test LowePro Messenger 180 AW

En gammel traver fornyer seg

LowePro er ikke lenger det trauste valget.

Are Thunes Samsonsen
5 Mai 2012 04:57

Utvendig

Fra tid til annen tester vi fotobagger, og som oftest er det svært populært blant leserne. Jakten på den perfekte fotobag er som alle vet håpløs, men de fleste med en aktiv fotohobby prøver stadig likevel.

Bagen vi ser på i dag er fra LowePro, og vi takker FocusNordic for velvillig utlån av testobjekt. Det dreier seg om en LowePro Messenger 180 AW.

Bagen er konstruert i et grovt og litt stivt lerretsaktig stoff, som virker temmelig solid og slitesterkt. Andre kjente bager er konstruert i lignende stoff, for eksempel ThinkTank Retrospective-serien.

Stroppene er laget i et ligndende stoff, også det temmelig grovt i vevingen, men de er likevel ikke så stive at det er ubehagelig. Slike stropper blir også gjerne mykere ved bruk, men disse er i tillegg ganske myke i utgangspunktet.

Stroppender og glidelåsgrep er dekket av et skinnaktig stoff som vi ikke helt klarer å bestemme oss for om er ekte skinn eller skai. Uansett liker vi oppmerksomheten LowePro har viet detaljene her, og det meste ser gjennomtenkt og vel utført ut. Alle fester og justeringsbeslag på stroppene er av anodisert metall. dermed vil de ved ekstreme belastninger bøyes før det brekker, på en annen måte enn plast vil. Positivt også dette valget, synes vi.

Skulderstroppen har en stor og godt polstret skulderbeskytter som hjelper til å fordele belastningen på en svært god måte. Den er forholdvis stiv, men er passelig kurvet og har et stort anti-skli-felt på innsiden. En av de beste løsningene vi har sett på lenge! Takket være kurvingen sklir den ikke noe særlig rundt på stroppen, og holder seg på plass på ca midten, hvor den skal være. Eneste små ulemper vi finner med akkurat denne er at den er tidvis ubehagelig dersom man sitter på bussen med bagen i fanget uten å ta stroppen av skulderen. Joda, temmelig spesiell situasjon. På grunn av den store og stive polstringen på stroppen er det også vanskelig å pakke vekk skulderstroppen på en enkel og diskret måte, men det er heller ikke akkurat noe mainstream-behov skulle vi tro.

På fremsiden av polstringen er det forresten en liten stropp med trykknapp på. Hva denne skal brukes til vet vi ikke, men det synes rimelig å anta at det er for å hekte på en annen beholder av et eller annet slag. Mobillomme, for eksempel, eller en mappe for minnekort og batterier.

Toppen av bagen har et håndtak fra side til side. Dette er en del tynnere og enklere enn skulderstroppen, men er festet på samme sted i begge ender. Det fungerer fint til når man skal bære bagen i neven, og kan strammes etter behov. Strammingen er litt småfiklete, men fungerer ellers ganske godt.

Under frontlommen finner man en borrelåslukket åpning som skjuler regntrekket. Det henger fast i en stropp, og holder til vanlig til i det som dannet ytre vegg av frontlommen. Det er bra at regntrekk følger med, og at det er bortgjemt på denne måten når det ikke er i bruk, men vi skulle helst sett at det kunne demonteres uten saks. En liten bit borrelås på tampen av festestroppen hadde gjort nytten.

På hver side er det sidelommer. Ikke særlig store, men de holder til en flaske brus eller lignende, og de er utstyrt med strikk i toppen og laget slik at de har litt utvidelsesmulighet. Like over åpningen sitter et bredt bånd av samme type som skulderstroppen, som ting kan festes i, for eksempel objektivtasker eller lignende.

På baksiden av Messenger 180 AW finner vi en stor og tynn lomme som kan passe for små bærbare PCer, nettbrett, notatblokk, og lignende. Praktisk ikke bare på grunn av størrelse og utforming, men også fordi slikt ting er bedre beskyttet når de er mellom bagen og kroppen.

Nederst i denne lommen er det en glidelås nummer 2 (for øvrig den eneste som ikke har "skinn" på grepet), og åpner man denne faller ting ut. Til gjengjeld vil man da kunne tre hele bagen nedpå håndtaket på trillekofferten, i stedet for å være nødt til å tvinne skulderstropp og annet rundt bare for å få bagen til å henge sånn noen lunde. En fin løsning fra LowePro her, men ikke uten potensielle problemer dersom man ikke tenker på å tømme lommen først.

neste side ser vi på innsiden.

Les også