Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestApple Magic Mouse 2

Lever Magic Mouse 2 opp til navnet?

Vi har testet Apples nye mus.

Vi har nylig testet både Apple Magic Keyboard og Magic Trackpad 2 – nå er turen kommet til den nye Magic Mouse 2. Alle de tre produktene ble lansert samtidig som Apple lanserte nye iMac-er i oktober.

Den nye Magic Mouse-versjonen er både lettere og sterkere enn tidligere, og Apple har gjort endringer på undersiden av musen slik at den skal gli lettere på bordflaten.

Mens Magic Trackpad 2 skiller seg veldig fra Apples første pekeplate både når det gjelder utseende og funksjonalitet, ser Magic Mouse 2 nesten helt lik ut som den første versjonen som kom i 2009.

Mindre og lettere

Selv om musen ser ganske lik ut, så er det likevel noen mindre endringer her og der. Musen er blitt litt mindre, den er nå 11,35 x 5,71 x 2,16 cm stor – mens forgjengeren var 11,5 x 5,8 x 2,20 cm stor. Ikke de helt store forskjellene, med andre ord – og du ser neppe forskjell på de to. Vi prøvde å legge den gamle og den nye musen ved siden av hverandre, og det var omtrent umulig å se forskjell, med mindre du tok en kikk på undersiden av musen.

Magic Mouse 2 er pen å se på. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Utseendemessig er det ikke så mye å si – annet enn at musen ser virkelig lekker ut. Toppen av musen er buet og i gjennomsiktig glass (plast?) med hvitt under, mens underdelen av musen er i det som ser ut som aluminium – men som egentlig er plast.

Men i alle dager, Apple! Plasseringen av ladekontakten gjør at du ikke får brukt musen når den lades. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Den største nyheten med Magic Mouse 2 er at den har fått innebygget batteri som du lader opp med en Lightning-kabel. Dermed slipper du å bytte AA-batterier, slik du må på forgjengeren. Men Apple har gjort en gedigen tabbe – de har plassert Lightning-kontakten på undersiden av musen. Dermed får du ikke brukt musen når du lader den. På den gamle kunne du bytte batterier og være produktiv igjen i løpet av noen sekunder. Her burde Apple ha lært av for eksempel Logitech, som har ladekontakten i fronten av musen – slik at du kan bruke musen med kabel når du lader.

Smart pekeoverflate

Det å sette opp Magic Mouse 2 er så enkelt som det får blitt. Du kan enten gjøre det på den tungvinte måten ved å gå inn i Systeminnstillinger og velge Mus, og deretter Konfigurer Bluetooth-mus – eller du kan bare koble musen til Mac-en med en Lightning-kabel. Da pares musen og Mac-en automatisk.

Noe av det smarteste med Magic Mouse 2 (og forsåvidt forgjengeren) er at musen har en berøringsfølsom overflate. Overflaten er helt glatt, og fingeren glir svært lett over den.

Du kan rulle opp og ned i dokumenter eller på nettsider ved å bevege pekefingeren oppover eller nedover, mens et sveip sidelengs lar deg bla til neste eller forrige side (for eksempel til forrige side i nettleseren). Du kan faktisk rulle i alle retninger – for eksempel på skrått oppover eller nedover i et regneark eller et annet dokument.

I innstillingsmenyene kan du aktivere ulike funksjoner for pekeoverflaten. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Sveiper du sidelengs med to fingre, blar du mellom flere skjermer i OS X – eller veksler mellom programmer som kjører i fullskjermsvisning. Men pass på at du stryker veldig lett over overflaten – hvis ikke har musen lett for å forskyve seg på bordflaten, i hvert fall hvis du ikke bruker musematte.

Du kan også tappe lett to ganger på museoverflaten med to fingre for å hente frem Mission Control – oversikt over alle programvinduene du har oppe.

En annen funksjon, som du selv må aktivere, er Smart Zoom. Denne fungerer ved at du tapper to ganger med en finger for å zoome inn på elementer. Smart Zoom fungerer for eksempel i nettleseren (både Safari og Chrome, men ikke Firefox), i Apples PDF-forhåndsvisning og i Bilder-programmet eller ved forhåndsvisning av bilder.

Ellers fungerer museklikk på vanlig måte, ved at du trykker ned overflaten på musen. Trykker du på høyre side av musen, høyreklikker du.

Hvor god er egentlig Magic Mouse 2?

Magic Mouse 2 er en helt grei mus, men ergonomien er så som så. Undertegnede bruker til daglig en Logitech Performance MX, som er ergonomisk utformet så hånden hviler på musen i en mer naturlig vinkel – noe som kan være viktig for å unngå «musearm». Det er ingen tvil om at Logitech-musen er i en helt annen divisjon enn Magic Mouse 2 når det kommer til ergonomi. Vi har også testet en nyere modell, Logitech MX Master, og det er rett og slett en veldig mye bedre mus på alle måter enn Magic Mouse 2. Og prisen er omtrent den samme.

Ikke lett å se forskjell på nye og gamle Magic Mouse. Den nye til venstre i bildet. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

På ett punkt vinner imidlertid Magic Mouse 2: Den ser griselekker ut – og er du opptatt av god design og at musen skal stå i stil med resten av Apple-utstyret ditt, da har verken Logitech eller noen av de andre produsentene så veldig mye å stille opp med. Og touch-funksjonene på Magic Mouse 2 er veldig gode – vi liker spesielt det å kunne rulle opp og ned med lett berøring av museoverflaten.

Konklusjon og alternativer

Logitech Performance MX (avbildet) – og nye MX Master – er en mye bedre mus, men den ser jo ikke like lekker ut som Magic Mouse 2. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Vi liker godt Magic Mouse 2 – men ikke så godt at vi ikke byttet tilbake til en mer ergonomisk mus etter at testperioden var over.

Har du den første Magic Mouse-versjonen, er det ingen grunn til å oppgradere.

Undertegnede har brukt den første utgaven ganske mye tidligere, og det er knapt noen forskjell på den nye og den gamle – verken utseendemessig eller funksjonsmessig. Den eneste grunnen til å oppgradere måtte være at du vil ha en mus med innebygde batterier.

Hvis du ikke ha en Apple-mus, ville vi heller gått for en bedre mus fra noen av konkurrentene. Vi har allerede nevnt Logitech MX Master til rundt 900 kroner, som vi ga 9 av 10 poeng og Anbefalt-stempel da vi testet den tidligere i år. Ta også en kikk på de andre musene vi har testet på denne samlesiden.

Vi hadde mye mer sansen for denne Apple-nyheten:
TEST: Apples nye Magic Trackpad 2 er faktisk litt magisk »

Få også med deg testen av nye Apple Magic Keyboard »

Apple Magic Mouse 2
6
Helt greit

Apple Magic Mouse 2

sitatApples mus er kanskje den peneste på markedet, men ikke den beste

Fordeler

 • +
  Pekeoverflate med fingerbevegelser
 • +
  Pen design
 • +
  Oppladbar

Ting å tenke på

 • Idiotisk lading fra undersiden
 • Dårlig ergonomi
 • Forskyver seg på bordet om du stryker for hardt
annonse
Apple Magic Mouse 2I samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
out of stock
Midlertidig utsolgt
Ikke på lager
annonse