Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestRoccat Ryos MK Pro

Dette spilltastaturet var verdt å vente på

Roccat brukte lang tid på å få bryterne mekaniske.

Introduksjon

Da vi besøkte Roccat-boden på CES-messen i fjor fikk vi en smakeprøve av deres første mekaniske tastatur, som nå omsider er lansert og tilgjengelig i butikkene. Den tyske spillutstyrprodusenten har vært veldig sent ute med å skifte ut membranteknologien til fordel for mekaniske brytere, men den lange ventetiden har forhåpentligvis ikke vært forgjeves.

I dag skal vi ta en kikk på toppmodellen, Ryos MK Pro, for å se hva Roccat har kokt i sammen med god tolmodighet.

Roccat Ryos MK Pro. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no
To USB 2.0 porter har fått sin plass på høyresiden av tastaturet. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

I esken blir vi møtt av et velvoksent tastatur med fullt, nordisk tastaturoppsett. Designet bærer preg av stumpe vinkler og en rekke stilige detaljer, og skiller seg ut fra det meste vi har sett. Rundt tastene er det en flate belagt med blanke prikker som gir tastaturet et skinnende ytre, uten at det trekker til seg synlige fingermerker. På nedsiden er det en lang og slak håndledsstøtte, som det ikke er mulig å fjerne fra tastaturet.

Cherry MX Brown-bryterne har hver sin egen LED, som lyser i velkjent blåfarge. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

På venstre hjørnekant er det 3,5-millimeters utgang for viderekobling av lyd og mikrofon, og i motsatt hjørne er det plassert to USB 2.0 porter. Vi synes det er på høy tid at tastaturene begynner å komme med USB-hub av versjon 3.0, men vi har fortsatt til gode for å se dette hos noen av konkurrentene.

Tastehettene er laget av PBT-plast, som er kjent for å vare lenger før de blir blanke og glatte. Disse er festet med en stabiliseringsmekanisme fra Cherry MX, som er den vanligste standarden på markedet. Vårt eksemplar er utrustet med brytere av den allsidige typen MX Brown, men tastaturet leveres også med de mest populære alternativene, det vil si MX Red, Blue og Black.

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Omfattende knappekonfigurasjon

Ryos MK Pro har fått fem mekaniske makroknapper på venstresiden, og rett under mellomromstasten er det tre konfigurerbare tommelknapper. På FN-raden er det en haug med hurtigtaster som kan brukes i lag med FN-knappen, som blant annet justering av volum, medienavigasjon, opptak av makroer og hurtigoppstart av programmer. I tillegg til dette er Caps Lock-knappen som standard konfigurert å være en såkalt Easy-Shift-knapp, som ved inntrykk kan gi ny funksjonalitet til alle andre taster.

Dette bør være nok i bøtter og spann til de fleste bruksområder, men store muligheter kan bli mer til frustrasjon enn nytte om det ikke er lett å få en nyttig konfigurasjon på plass. Ta en titt på spesifikasjonslisten til Ryos under og bli med videre på neste side for å lese om hvordan programvaren og tastaturet i bruk »

-
Mekaniske brytereCherry MX Brown, leveres også med Red, Black og Blue.
N Key RolloverFull Key Rollover (NKRO) via USB
Livslengde50 millioner klikk
BaklysBlått
LysfunksjonerFem forskjellige styrkenivå. Hver tast kan konfigureres individuelt eller i grupper.
TilkoblingTo USB 2.0, 3,5 mm jacker for lyd og mikrofon
Kabel1,8 meters flettet USB-kabel
TastehetterPBT-plast med Laser-etset skrift
TastelayoutNordisk
TilleggUSB 2.0 hub med to utganger 3,5 mm lyd og mikrofonutgang Integrert håndleddstøtte Medieknapper og hurtigtaster med FN-tast Alle knapper kan konfigureres som makro Fem makroknapper Tre tommelknapper Innebygd minne og prosessor for hardware-støttet makroopptak og lagring av profiler

Roccat sendte tastaturet til test.