Tek.no

Test Roccat Ryos MK Pro

Dette spilltastaturet var verdt å vente på

Roccat brukte lang tid på å få bryterne mekaniske.

Torstein Sørnes, Hardware.no
6 Apr 2014 13:00

Introduksjon

Da vi besøkte Roccat-boden på CES-messen i fjor fikk vi en smakeprøve av deres første mekaniske tastatur, som nå omsider er lansert og tilgjengelig i butikkene. Den tyske spillutstyrprodusenten har vært veldig sent ute med å skifte ut membranteknologien til fordel for mekaniske brytere, men den lange ventetiden har forhåpentligvis ikke vært forgjeves.

I dag skal vi ta en kikk på toppmodellen, Ryos MK Pro, for å se hva Roccat har kokt i sammen med god tolmodighet.

Roccat Ryos MK Pro. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no
To USB 2.0 porter har fått sin plass på høyresiden av tastaturet. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

I esken blir vi møtt av et velvoksent tastatur med fullt, nordisk tastaturoppsett. Designet bærer preg av stumpe vinkler og en rekke stilige detaljer, og skiller seg ut fra det meste vi har sett. Rundt tastene er det en flate belagt med blanke prikker som gir tastaturet et skinnende ytre, uten at det trekker til seg synlige fingermerker. På nedsiden er det en lang og slak håndledsstøtte, som det ikke er mulig å fjerne fra tastaturet.

Cherry MX Brown-bryterne har hver sin egen LED, som lyser i velkjent blåfarge. Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

På venstre hjørnekant er det 3,5-millimeters utgang for viderekobling av lyd og mikrofon, og i motsatt hjørne er det plassert to USB 2.0 porter. Vi synes det er på høy tid at tastaturene begynner å komme med USB-hub av versjon 3.0, men vi har fortsatt til gode for å se dette hos noen av konkurrentene.

Tastehettene er laget av PBT-plast, som er kjent for å vare lenger før de blir blanke og glatte. Disse er festet med en stabiliseringsmekanisme fra Cherry MX, som er den vanligste standarden på markedet. Vårt eksemplar er utrustet med brytere av den allsidige typen MX Brown, men tastaturet leveres også med de mest populære alternativene, det vil si MX Red, Blue og Black.

Foto: Torstein Sørnes, Hardware.no

Omfattende knappekonfigurasjon

Ryos MK Pro har fått fem mekaniske makroknapper på venstresiden, og rett under mellomromstasten er det tre konfigurerbare tommelknapper. På FN-raden er det en haug med hurtigtaster som kan brukes i lag med FN-knappen, som blant annet justering av volum, medienavigasjon, opptak av makroer og hurtigoppstart av programmer. I tillegg til dette er Caps Lock-knappen som standard konfigurert å være en såkalt Easy-Shift-knapp, som ved inntrykk kan gi ny funksjonalitet til alle andre taster.

Dette bør være nok i bøtter og spann til de fleste bruksområder, men store muligheter kan bli mer til frustrasjon enn nytte om det ikke er lett å få en nyttig konfigurasjon på plass. Ta en titt på spesifikasjonslisten til Ryos under og bli med videre på neste side for å lese om hvordan programvaren og tastaturet i bruk »

Roccat sendte tastaturet til test.

Les også