Til hovedinnhold

Bedriftsmobil med klasse

Bedriftsmobil med klasse

Testresultater

Lekker design, god batterikapasitet, GPS, WLAN, EDGE og Super-3G. FM-radio.
Litt tung. Mangler fotolys. Litt lite respons i QWERTY-tastaturet. Ikke 3,5 mm audioutgang.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

HTC står sterkt i bedriftsmarkedet med sine modeller i S-serien.
 
Kjappere
Funksjonsmessig følger S740 trofast i sporene etter S710 og S730. Samtidig strekkes strikken stadig litt lengre. I dette tilfellet er operativsystemet oppgrdert fra Windows Mobile 6.0 til 6.1, prosessoren er raskere, og telefonen har fått mer minne (RAM).
I tillegg til dette er 3G-radioen oppgradert med støtte for nedlasting opp til 7,2 Mbit/s. Men om du opplever sufreopplevelsen som raskere enn på S730, så skyldes det nok snarere prosessorkraften enn tilkoblingshastigheten. I Norge er det foreløpig smått med 7,2-nett, og når de kommer er det antakelig mer for å bedre kapasiteten i nettene enn for å gi hver enkelt bruker større fart.
S740 har fått 3,2 megapiksler kamera, og i tillegg er det GPS i den nye versjonen.
Grafikk
Det er også gjort noen endringer i det grafiske grensesnittet, slik at telefonen nå minner mer om modellene i Touch-serien. Litt paradoksalt, for er det en ting denne mobiltelefonen ikke har, så er det nettopp touch. S740 er en Windows Mobile, og ikke en Windows Mobile Professional. Det betyr at den ikke har trykkfølsom skjerm, men opptrer mer som en ordinær mobiltelefon.
Det betyr også at den mangler noe på programvaren, særlig for opprettelse av dokumenter. Her må du ha en mal eller et dokument å redigere på. Filer du mottar som vedlegg kan du også åpne og redigere.
Lekker
Men om HTC har lagt stein på stein i utviklingen av S740, så er designen en revolusjon. Vi syntes S730 var ett skritt tilbake i forhold til S710, men nå har HTC tatt tre skritt frem, og S740 er blitt en griselekker mobiltelefon.
Nå er den ikke så mye mindre enn forgjengeren, for det den har tapt i bredde tar den i noen grad igjen i høyden. Men vi foretrekker høy og slank fremfor liten og tjukk. Dessuten er telefonen blitt mye penere. Her har S-serien gått fra joggedress til smoking.
Vi omtaler S730 som en bedriftsmobil, men den er selvsagt like anvendelig for den som bare er ute etter en avansert meldingstelefon med mediespiller, kamera og GPS.
Tastatur
Telefonen har fullt qwerty-tastatur, i tillegg til det tradisjonelle mobiltastaturet. Du kan ikke betjene qwerty-tastaturet med en hånd, slik du kan på Nokia E71. Men du kan skrive tekstmeldinger med en hånd på T9-tastaturet. Disse tastene har en nesten helt flat og glassaktig overflate, slik resten av fronten har.
Vi er normalt ikke begeistret for denne løsningen, for det gjør at du må konsentrere deg litt for å finne de rette trykkpunktene. Men tastene er store og løftet ørlite opp i underkant. Det gjør at vi får akseptabel flyt på tastingen.
Qwerty-tastaturet er ikke det beste vi har kjent. Her er fire tasterader der hver tast er formet som en liten pute. Touch Pro har et liknende tastatur, men med fem rader. Tastene på S740 er mye bredere enn på Touch Pro, mens høyden er den samme. Men siden det mangler en hel tasterad, så må vi bruke en funksjonstast for å velge mellom tall og tekst, og langt flere av tastene har fått dobbeltfunksjoner.


Vårt testeksemplar er engelsk, mens telefonen som kommer i butikk vil ha norske taster. 
Kvalitet
Glidemekanismen er svært presis, og selv om det er mye plast i chassiset, så virker S740 som en kvalitetsmobil. Baksiden er i matt sort med den samme fasett-formen som Touch Diamond.
Lydkvaliteten er god, men det medfølgende hodesettet trekker musikkopplevelsen ned. Hvorfor HTC ikke satser mer på kvalitetslyd er en gåte. Du kan heller ikke bruke ditt eget headsett uten å kjøpe en overgang til 3,5mm plugg.
Minnekortet er imidlertid ikke noe du bytter i en fei. HTC har plassert kortet under en luke bak på toppdekselet. Du slipper å vippe ut batteriet, men må løsne SIM-kortet for å komme til. Når luken åpnes slår telefonen seg av.


Original plassering av minnekortet
Kamera
Kameraet mangler fotolys, men tar greie bilder for bruk i meldinger eller blogger. Noe dedikert kameramobil er det definitivt ikke, selv om telefonen har fått en egen kameraknapp. I fotomenyen ser vi at HTC sliter med norske tegn, og funksjonen for selvutløser heter her Selvutlřser. Du kan heller ikke holde fokusområdet.
Når du trykker på utløseren stiller kameraet fokus og tar bilde med det samme det får fiks. Det gjør det litt vanskelig, for ikke å si håpløst, å ta bilder i avgjørende øyeblikk.
Stabil
Vi opplever S740 som en stabil mobiltelefon med god lyd. Nettleseren fungerer greit, selv om den ikke kan måle seg med det vi ser på telefoner som Iphone eller andre smartmobiler med større skjerm. Forsiden viser klokke og begivenheter, i tillegg til at den har snarveier til en rekke applikasjoner som vær, nettleser og musikkspiller.
Her har du også mulighet til å tilpasse til din egen smak.
GPS
Telefonen har GPS, men ikke noe navigasjonsprogram. Det finnes løsninger du kan kjøpe og installere selv, eller du kan holde deg til den enklere løsningen Google Maps. Google Maps finnes i telefonen, og kan vise deg hvor du er og forklare veien til stedet du søker. Den viser vei på kartet, men sier ikke ifra om når det er på tide å svinge hit eller dit, slik fullverdige navigasjonsløsninger gjør.
Telefonen kan med andre ord gjøre det meste en langt dyrere smartmobil kan. Prislappen ligger i øyeblikket mellom 4000 og 4500 kroner i nettbutikkene, og Cdon.com averterer den i skrivende stund helt ned til 3428 pluss frakt.

Bildeeksempler

Testresultater

Lekker design, god batterikapasitet, GPS, WLAN, EDGE og Super-3G. FM-radio.
Litt tung. Mangler fotolys. Litt lite respons i QWERTY-tastaturet. Ikke 3,5 mm audioutgang.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Lekker design, god batterikapasitet, GPS, WLAN, EDGE og Super-3G. FM-radio.
Litt tung. Mangler fotolys. Litt lite respons i QWERTY-tastaturet. Ikke 3,5 mm audioutgang.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Testresultater
Størrelse/Batteri-
Størrelse116.3 x 43.4 x 16.3 mm
Vekt140 g
Standby-tid400 timer
Taletid6 timer
Tilkobling-
BluetoothKrysse av
USB-portJa Ja, Mini USB
Meldingsfunksjon-
TasteutformingSe omtale i artikkelen
MMSKrysse av
EpostKrysse av
Sosiale tjenesterJa Ja, Windows Live
OrdbokKrysse av
Kamera/Display-
Brukervennlighet, kameraEnkelt å bruke
Bildegjengivelse inneMiddels god
Bildegjengivelse dagslysGod
Bildeoppløsning3,2 megapiksler
VideoopptakKrysse av
Skjermstørrelse320x240 2,4 tommer
Fargedybde65 000
Minne-
Minnekapasitet256 (RAM)
Støtte for minnekortKrysse av
Nettverk-
UMTSJa Ja, 7,2 Mbit/s
EDGEKrysse av
1900-bånd (trippelbånd)Krysse av
WLANKrysse av
GPSKrysse av
Tilbehør/Media-
FM-radioKrysse av
MediaspillerKrysse av
JavaKrysse av
Stereo handsfreeKrysse av
Generelt-
TotalinntrykkEn forbedret versjon av "sveitserkniven" S730
PrisklasseMedium
MenynavigeringMeget bra
BrukervennlighetMeget bra
DesignMeget bra
Støttede applikasjoner-
Spill på mobilKrysse av
Utgåtte egenskaper-
GPRSKrysse av
IRBytt
Push and talkKrysse av
Nye egenskaper-
LTEKrysse av
NFCKrysse av
SAR-verdiKrysse av
WIMAXKrysse av
DMBKrysse av
TouchJa0
Mer om
annonse