Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Canon Ixus 310HS

Avrundete hjørner får kameraet til å se mindre ut.

Innledning

Med Ixus 310 HS leverer Canon et lekkert og lommevennlig kamera med mye snadder gjemt bak den trykkfølsomme skjermen. Designen er umiskjennelig Ixus og viderefører tradisjonen med lekre kameraer i høy kvalitet.


Fysisk
Kameraet er avrundet i kantene og med varierende tykkelse. Det gjør det pent å se på og det glir lett ned i en lomme. Den store trykkfølsomme skjermen dominerer hele baksiden og omtrent alt du skal gjøre, gjøres via denne. God vidvinkel med meget høy lysstyrke liker vi. Kameraet har 4,4x zoom og er ikke imponerende lyssterkt på tele. Bildestabilisator kompenserer for noe av dette.

Skjermen er på 8cm (3,2 tommer) og alle innstillinger gjøres ved å trykke på denne. Oppløsningen er ikke like høy som på enkelte andre kameraer men fungerer bra. Du får all informasjon du trenger på skjermen. Batteriet skal holde til 180 bilder, som er ganske svakt. Men det følger med egen batterilader, som er positivt.

Ikke nok med 4,4x zoom? Les testen av Canon SX30 IS med 35x zoom.

I bruk
Kameraet er meget velutstyrt med funksjoner for både lek og mer seriøs fotografering. Betegnelsen HS i kameranavnet står for “High speed”, og kameraet er raskt på mange områder. Du må sjelden eller aldri vente på det. Autofokusen er presis og rask, og du kan trykke på skjermen der du ønsker å fokusere i bildet.

Rent og ryddig design, men er det praktisk?

Det som vesentlig skiller dette kameraet fra mengden er den trykkfølsomme skjermen. Dersom du liker denne typen grensesnitt, er det flott. Hvis du ikke liker det, vil du nok irritere deg en del. Canon kunne gjort mer ut av mulighetene dette grensesnittet gir, med tydeligere menyer og mulighet for brukertilpasninger nå er det lett å bli forvirret eller å gå seg bort.

Les også: Test: Avanserte kompaktkameraer

Bildekvalitet
Ixus 310 HS skårer høyt på bildekvalitet på nesten alle områder. Den gir skarpe bilder med mye detaljer på alle ISO-verdier, har god hjørneskarphet og svært god fargegjengivelse. Dynamikkomfanget er midt på treet. Fargefeilbrytninger er for stor, noe du vil se i kontrastrike områder nær bildekanten.

Trenger du høyere bildekvalitet? Les testen vår av hybridkameraer

Konklusjon
Canon har levert et solid produkt som overbeviser på de aller fleste områder. Vi er ikke så glade i trykkfølsom skjerm, og skal man ha det må, må løsningen være bedre enn dette. Vi ville også gjerne sett høyere batterikapasitet. Bortsett fra det, er det lite å utsette på kameraet. Kan du leve med trykkfølsom skjerm, er dette et kamera vi kan anbefale.

Les også: Test: Sony DSC-HX7V