Test

Canon Ixus 310HS

Avrundete hjørner får kameraet til å se mindre ut.

Innledning

Med Ixus 310 HS leverer Canon et lekkert og lommevennlig kamera med mye snadder gjemt bak den trykkfølsomme skjermen. Designen er umiskjennelig Ixus og viderefører tradisjonen med lekre kameraer i høy kvalitet.


Fysisk
Kameraet er avrundet i kantene og med varierende tykkelse. Det gjør det pent å se på og det glir lett ned i en lomme. Den store trykkfølsomme skjermen dominerer hele baksiden og omtrent alt du skal gjøre, gjøres via denne. God vidvinkel med meget høy lysstyrke liker vi. Kameraet har 4,4x zoom og er ikke imponerende lyssterkt på tele. Bildestabilisator kompenserer for noe av dette.

Skjermen er på 8cm (3,2 tommer) og alle innstillinger gjøres ved å trykke på denne. Oppløsningen er ikke like høy som på enkelte andre kameraer men fungerer bra. Du får all informasjon du trenger på skjermen. Batteriet skal holde til 180 bilder, som er ganske svakt. Men det følger med egen batterilader, som er positivt.

Ikke nok med 4,4x zoom? Les testen av Canon SX30 IS med 35x zoom.

I bruk
Kameraet er meget velutstyrt med funksjoner for både lek og mer seriøs fotografering. Betegnelsen HS i kameranavnet står for “High speed”, og kameraet er raskt på mange områder. Du må sjelden eller aldri vente på det. Autofokusen er presis og rask, og du kan trykke på skjermen der du ønsker å fokusere i bildet.

Rent og ryddig design, men er det praktisk?

Det som vesentlig skiller dette kameraet fra mengden er den trykkfølsomme skjermen. Dersom du liker denne typen grensesnitt, er det flott. Hvis du ikke liker det, vil du nok irritere deg en del. Canon kunne gjort mer ut av mulighetene dette grensesnittet gir, med tydeligere menyer og mulighet for brukertilpasninger nå er det lett å bli forvirret eller å gå seg bort.

Les også: Test: Avanserte kompaktkameraer

Bildekvalitet
Ixus 310 HS skårer høyt på bildekvalitet på nesten alle områder. Den gir skarpe bilder med mye detaljer på alle ISO-verdier, har god hjørneskarphet og svært god fargegjengivelse. Dynamikkomfanget er midt på treet. Fargefeilbrytninger er for stor, noe du vil se i kontrastrike områder nær bildekanten.

Trenger du høyere bildekvalitet? Les testen vår av hybridkameraer

Konklusjon
Canon har levert et solid produkt som overbeviser på de aller fleste områder. Vi er ikke så glade i trykkfølsom skjerm, og skal man ha det må, må løsningen være bedre enn dette. Vi ville også gjerne sett høyere batterikapasitet. Bortsett fra det, er det lite å utsette på kameraet. Kan du leve med trykkfølsom skjerm, er dette et kamera vi kan anbefale.

Les også: Test: Sony DSC-HX7V