Tek.no

Test

Her er ukens anbefalte apper

I ukens apper kan du skaffe en reisekompis, investere på Kickstarter eller få vann i munnen!

Montasje: Shutterstock/Tek.no
Sigve Losnegård
6 Mar 2016 08:00

Kickstarter

Spark noe i gang!

Kickstarter ble kåret til en av «De beste oppfinnelsene i 2010», men ble startet i 2009. Her snakker vi om å være forut for sin tid!

Et av de artigste stedene på nettet ble startet av tre energiske, unge amerikanere som syntes det var synd at så mange gode ideer gikk til spille på grunn av mangel på finansiering. Det førte til at begrepet «crowd funding», folkefinansiering, ble skapt, og resulterte i alle de ulike prosjektene som legges ut for å lokke folk til å investere. Ingen må betale noe før et angitt minstemål er nådd, men hvis det nås, trekkes kontoen din for beløpet du har lovt å investere, selv om prosjektene ofte renner ut i sanden likevel. Pebble Time, Pono Player og spillet «Exploding Kittens» ble derimot enkelt finansiert.

Når du starter appen, havner du i «Discover»-delen. Her kan du bla gjennom en haug «staff picks»-prosjekter som trenger finansiering, alt fra en liten strømmedings som spiller Spotify-musikk til lekeland, leirbål-litteratur og skjerf som skal forestille enhjørningsbæsj og zombieinnvoller (!). Det er fascinerende å se hvor god fantasi mange har. Men at noe så enkelt som en bag med litt flere lommer enn normalt kan finansieres enkelt, forteller litt om potensialet til Kickstarter. Du trenger aldri å bevege deg lenger inn i appen, for alle prosjektene i de 15 kategoriene kan være morsomme nok å sjekke ut. Men du kan også lage en konto og logge deg inn i appen via Facebook for å følge venner som støtter prosjekter. Og da kan du også investere av hjertens lyst.

Kickstarter

Format: Android og iPhone

Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Les også