Her er ukens anbefalte apper
I ukens apper kan du skaffe en reisekompis, investere på Kickstarter eller få vann i munnen!
Innhold
Kickstarter
Spark noe i gang!
Kickstarter ble kåret til en av «De beste oppfinnelsene i 2010», men ble startet i 2009. Her snakker vi om å være forut for sin tid!
Et av de artigste stedene på nettet ble startet av tre energiske, unge amerikanere som syntes det var synd at så mange gode ideer gikk til spille på grunn av mangel på finansiering. Det førte til at begrepet «crowd funding», folkefinansiering, ble skapt, og resulterte i alle de ulike prosjektene som legges ut for å lokke folk til å investere. Ingen må betale noe før et angitt minstemål er nådd, men hvis det nås, trekkes kontoen din for beløpet du har lovt å investere, selv om prosjektene ofte renner ut i sanden likevel. Pebble Time, Pono Player og spillet «Exploding Kittens» ble derimot enkelt finansiert.
Når du starter appen, havner du i «Discover»-delen. Her kan du bla gjennom en haug «staff picks»-prosjekter som trenger finansiering, alt fra en liten strømmedings som spiller Spotify-musikk til lekeland, leirbål-litteratur og skjerf som skal forestille enhjørningsbæsj og zombieinnvoller (!). Det er fascinerende å se hvor god fantasi mange har. Men at noe så enkelt som en bag med litt flere lommer enn normalt kan finansieres enkelt, forteller litt om potensialet til Kickstarter. Du trenger aldri å bevege deg lenger inn i appen, for alle prosjektene i de 15 kategoriene kan være morsomme nok å sjekke ut. Men du kan også lage en konto og logge deg inn i appen via Facebook for å følge venner som støtter prosjekter. Og da kan du også investere av hjertens lyst.
Kickstarter
Format: Android og iPhone
Pris: Gratis
Last ned til Android » Last ned til iPhone »
Kommute
Reisekamerat
Hender det at du får lyst til å surfe på nettet mens du sitter på bussen, men uten å bruke dyrebar data?
Det kan være du har brukt opp datakvoten, at det er dårlig datadekning på buss eller tog, eller at du syns det er unødvendig å bruke dyr data du kunne ha lastet ned gratis før du dro hjemmefra. Kommute er en app som lar deg lagre nettsider på forhånd, slik at du kan lese dem på bussen uten å bruke data, og uten at du trenger å gjøre så mye for å få det til før du drar hjemmefra eller fra jobben.
Når du starter appen, kan du logge deg inn via Facebook, Twitter eller e-post. Deretter gir du appen lov til å sende deg varslinger, før du forteller dem hvilket tidspunkt du vil at den skal laste ned morgen- og ettermiddagsutgaven. Deretter kan du velge første nettsted blant mange utvalgte, eller prøv å legge til et selv. Jeg valgte VG, og det tok et kvarter å laste det ned, men poenget er at det skal lastes ned i bakgrunnen mens du gjør andre ting. Trenger du ikke bilder, kan du laste ned innholdet raskere. Uansett går alt litt kjappere med de ferdig tilpassede nettstedene, som The Guardian, Time, USA Today, Gizmodo, Reddit, Gawker, FHM, Rolling Stone og mange andre.
De fleste hovedsakene har linker som fungerer offline, slik at man kan lese artiklene det henvises til på forsiden. Også en god del linker som dukker opp i artiklene, fungerer offline. Velger du ett av de utvalgte nettstedene, er de spesialtilpasset appen og fungerer enda bedre. Betaler du 29 kroner, kan du legge til et ubegrenset antall nettsteder.
Kommute
Format: iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app
Yummly
Nammenam
Hender det at du lurer på hva du vil ha til middag, og ender opp med det du tror går raskest å lage? "Har paven rar hatt?" spør du.
Ja, den er rar! Og du trenger kanskje en app som vet hva du liker og hjelper deg med å komponere en middag for deg.
Når du åpner Yummly, kan du velge om du vil kobles via Facebook, Google eller e-post, samt angi litt om kjønn og alder, hvis du vil. Så velger du favorittmattyper fra et utvalg på oppunder 30, alt fra spansk og fransk mat, via soul food, meksikansk og japansk, til barnevennlig, cajun og svensk (!) mat. Så huker du av for eventuelle allergier og dietter og fjerner det du ikke liker, før du angir hvor flink du er til å lage mat. Nå blir du presentert for en haug retter du kan melde interesse for, og jeg garanterer deg at du får vann i munnen av bildene. Så synkes alt, og du kan trykke på «Get started». Under «just for you» presenteres retter appen tror du liker, under «explore» finner du mat i alle kategorier, fra rask mat til dietter og festmat. Du kan velge oppskrifter utfra smak, diett, kjøkken, høytid, allergier, tilberedelsestid osv. Oppskriftene hentes fra Epicurius, AllRecipie og flere, samt matblogger som Chow og Serious Eats. Du kan også sjekke næringsinnholdet, og i iPhone er appen integrert med Helse-appen. Lagring av oppskrifter skjer ved at du trykker på Yum-symbolet. Dermed oppdager appen hva du liker og gir deg forslag på oppskrifter den tror du kan tenke deg å lage. Jo flere oppskrifter du lagrer, desto nøyaktigere blir den i forslagene sine.
Har du en saus eller en kilo kjøtt det haster å få spist, eller nylig har kjøpt, kan du sette dem opp på en handleliste Yummly tar utgangspunkt i når den kommer med forslag på retter. Du kan også dele oppskrifter og gi dem karakterer.
Appen fungerer også på Apple Watch.
Yummly
Format: Android, iPhone og Windows Phone
Pris: Gratis, kjøp i app
Last ned til Android » Last ned til iPhone » Last ned til Windows Phone »
Ukens Mobilspill
Herlig gjensyn med vår rullende venn
Uansett hva man måtte ha å utsette på Badland 2, så kan ingen nekte på det faktum at dette er et nydelig spill. Det er uten tvil et av de peneste spillene du får tak i på App Store om dagen, og det alene er nesten verdt prisen.
Utover grafikken er spillet ganske så likt eneren. Du styrer fortsatt en stor, svart klump gjennom en rekke ulike hindringer og farer. Den største forandringen, og det spillet egentlig trengte mest, er at styringen denne gangen er mye bedre.
Den er mer presis, og man har mye større kontroll på bevegelsene til figuren. Utover dette er det en rekke små forandringer, samt nye elementer i de ulike nivåene som gjør at spillet føles større, og akkurat passe nytt for en oppfølger.
Badland 2
Format: iOS
Pris: 49 kroner
Ukens mobilspill er hentet fra artikkelen «Månedens ti anbefalte mobilspill» hos vårt søsternettsted Gamer.no. Se de ni andre spillene her »