Test1More True Wireless ANC

1More er en svært god konkurrent til Apple, Sony og Sennheiser

Støydempingsproppene fra 1More gjør en solid debut, spesielt lydmessig. Ellers er det litt som fortsatt må ryddes opp i.

«Den beste true wireless-lyden vi har hørt», var opprinnelig tittelen på denne testen. Så kom coronapandemien og forsinket selve produktet, og ikke minst lanserte Sennheiser sine Momentum True Wireless 2 og overtok tittelen vi hadde planlagt.

«True wireless»-kategorien er uansett ikke en enkel kategori å debutere i, spesielt ikke når du tar aktiv støydemping med i betraktningen og hovedkonkurrentene plutselig heter Apple, Sennheiser og Sony. Men det er nettopp det kinesiske 1More prøver seg på.

1More er nye for oss i Tek.no, men de har generelt fått god omtale for de andre ørepluggene sine rundt omkring – spesielt «triple driver»- og «quad driver»-pluggene med flere elementer ombord. Flere elementer har også dagens testprodukt, kalt 1More True Wireless ANC.

De har nemlig det 1More (eller 1MORE, hvis vi skulle fulgt deres stilisering av merkevaren) kaller «hybrid dual driver design». med både en balansert armatur som tar seg av de høye tonene og en dynamisk driver for bass og mellomtone. Det skal i teorien gi bedre lyd enn hva som er mulig å få til med et enkelt element som skal ta seg av hele registeret.

1MORE EHD9001TA
8
Meget bra

1MORE EHD9001TA

sitat"1More leverer knallgod lyd, men det mangler litt på andre områder"

Fordeler

 • Krysse av
  Svært engasjerende lyd
 • Krysse av
  Sitter stort sett godt på plass
 • Krysse av
  Aktiv støydemping
 • Krysse av
  Pent etui i metall og trådløs lading
 • Krysse av
  Qualcomm True Wireless Stereo+, Aptx og AAC
 • Krysse av
  Stabil tilkobling

Ting å tenke på

 • Bytt
  Støydempingen er ikke veldig imponerende
 • Bytt
  Ikke vann-/svetteresistent
 • Bytt
  Autopausefunksjonen er for følsom for løping (men kan skrus av)
 • Bytt
  Svak samtalekvalitet i støyete omgivelser
 • Bytt
  Noe svak batteridriftstid

For en lyd!

Og vi kan jo like godt ta den biten først: 1More-pluggene låter rett og slett helt fabelaktig. De har først og fremst en skarphet og definisjon i diskanten vi sjelden opplever, og de kutter dessuten av akkurat på rett sted for at de ikke skal bli skjærende eller slitsomme. Om det går an å si at man har en lydmessig kløe et sted, så klør 1More-proppene oss akkurat så hardt vi vil og med akkurat passe bruk av negler til at gåsehuden iblant brer seg nedover armene.

Etuiet til 1More er slankt og pent og har ikke minst en matt metallfinish.

Diskanten suppleres av en meget tørr, presis og kontant bass og en ganske fyldig mellomtone, og resultatet er en ganske imponerende helhet som er direkte fornøyelig å lytte til. Sennheiserne vi nevnte i starten vil vi nok fortsatt rangere som ørlite foran, men 1More følger hakk i hæl, og det er nesten slik at det dreier seg om smak og behag.

Sennheiserne er hakket mer luftige, har et litt høyere detaljnivå og en diskantgjengivelse som er hakket mer raffinert, mens 1More-proppene nok har litt mer fylde, bass og engasjement.

Det kan muligens argumenteres med at kineserne har dyttet inn litt vel mye «ekstra alt», og at en litt mer tilbakelent diskant og mellomtone hadde vært å foretrekke, men det avhenger også litt av hva du hører på. På litt insisterende popmusikk eller i litt mer rockete retning kan det iblant bli litt vel mye av det gode, mens varmere sjangre virkelig låter fabelaktig her.

Både Apples Airpods Pro og Sonys WF-1000XM3 låter også godt, men begge har en tendens til noen ganger å bli litt for skarpe i toppen, kanskje Airpods mer enn Sonyene. Flere ganger (spesielt før Sennheiserne kom) tok vi oss i å lengte tilbake til 1More kun for lydens skyld – så gode er de faktisk.

1MORE EHD9001TA

Corona kom i veien

1More TW ANC ble opprinnelig lansert på CES-messen i Las Vegas i januar, og vi har hatt testeksemplaret en god stund allerede.

Grunnen til at vi har holdt igjen med denne testen så lenge er todelt - nedstengingene i Kina ga forsinkelser både i produksjonen og ikke minst i utviklingen av en ny fastvare til proppene.

1More-etuiet øverst til venstre. Rundt med klokka Jabra Elite Active 75t, Sennheiser Momentum TW2 og Apple Airpods Pro.

Den opprinnelige fastvaren proppene ble levert med var nemlig et godt stykke unna å være ferdigutviklet. Den hadde i hovedsak tre problemer:

 • Støydempingen endret lydbildet i altfor stor grad. Det hele ble «grumset til» med en mer prominent og ikke minst mye mer løssluppen bass som også gikk utover den tidligere så klare og fine diskanten. Det låt rett og slett ikke like bra med støydempingen aktivert.
 • Proppene var ikke pålitelige når det gjaldt å skru seg på med en gang man tok dem ut av etuiet. I altfor mange tilfeller måtte de skrus på manuelt.
 • Autopausefunksjonen når man tok pluggene ut av øret var ikke mulig å skru av, og spesielt på løpetur gjorde det at musikken pauset seg i tide og utide, noe som var fryktelig irriterende.

Alle disse tingene skal være forbedret med den siste fastvareoppdateringen (0.03.44), og 1More forteller oss også at de jobber med å forbedre den foreløpig veldig grunnleggende appen som hører til (kalt 1More Music).

Lyden med støydempingen aktiv er fortsatt hakket mer basstung enn lyden uten støydemping, men de to er nå mye, mye nærmere hverandre. Vi vil ikke lenger fraråde å bruke støydempingen kun av den grunn. At støydempingen påvirker lydgjengivelsen er heller ikke veldig uvanlig, men det er sjelden forskjellen er så stor som den her var før oppdatering.

1More bruker vinger til å holde proppene på plass i ørene. Det fungerer greit, men andre lager mer diskré propper.

Store, men sitter ganske godt

1More TW ANC er også ganske store øreplugger. De er ikke like Frankenstein-aktige som Boses SoundSport Free, men tankene går litt dithen når vi tar dem på og ser oss i speilet.

De stikker nemlig ganske langt ut av øret, og er definivt ikke like diskré som en del av de andre parene vi har testet i det siste. Heldigvis er vektfordelingen grei og de har også små ringer som du fester inne i «viken» over ørekanalen, så de sitter faktisk ganske godt på plass.

Unntaket er kanskje løping, hvor det faktum at hovedvekten av massen sitter så langt utenfor øret merkes ekstra godt. For undertegnede glir de i alle fall sakte, men sikkert ut av øret og må justeres på ganske ofte. Både Sennheiser Momentum TW2 og Jabra Elite 75t sitter på sin side bom fast hele løpeturen, tross at de ikke har noen vinger eller liknende som holder dem på plass.

Pluggene har et touchpanel utvendig, hvor dobbelttapp gjør at du bytter mellom de fire støydempingsmodusene – høy, lav, passthrough og av. De har også en liten knapp øverst på begge pluggene, som brukes til å skru lyden opp (høyre) og ned (venstre) eller hoppe mellom låter ved å holde inne. Det fungerer helt greit i praksis, men vi har stadig opplevd å bytte mellom støydempingsmoduser uten at det egentlig var meningen.

Det er nesten overraskende hvor vanskelig det er å få følsomheten til disse touchpanelene til å sitte, og 1More klarer det altså ikke helt.

1More-proppene er definitivt ikke blant de minste vi har prøvd.

Ikke støydemping i toppklasse

Støydempingen er ikke den mest imponerende, men kombinert med den passive støydempingen gir den en helt grei reduksjon i omgivelsesstøyen. Andre er betydelig bedre til å redusere mer ujevn støy som knatring på tastaturet, men 1More gjør likevel en helt OK jobb med å fjerne de jevne, lavere frekvensene fra trafikk, flymotorer og liknende. På dette området er imidlertid både Apple og Sony bedre, og førstnevnte er nok den fremste i true wireless-kategorien enn så lenge.

Den tilhørende appen er som nevnt svært enkel foreløpig, og av ting vi ikke kan gjøre direkte fra øreproppene gir den egentlig bare mulighet til å skru autopausefunksjonen av og på og å oppdatere fastvaren. Det er dessuten irriterende at det kreves en 1More-konto for å kunne bruke appen, noe som fremstår fullstendig unødvendig. Produsenter må virkelig slutte å stille slike krav, spesielt når det ikke har noen funksjon annet enn å samle inn epostadressene våre.

Proppene kan kobles til kilden individuelt, slik at den første proppen du tar ut av etuiet til enhver tid blir hovedproppen, og så sendes lyden derfra til den andre. Det gjør dessverre at strømforbruket på de to proppene blir ganske ujevnt, og hovedproppen bruker betydelig mer strøm enn den andre.

Appen til 1More er foreløpig ekstremt grunnleggende. Det er lite du kan gjøre her som du ikke også kan gjøre direkte på proppene.

Middels batteri

Batterilevetiden er heller ikke 1More TW ANCs sterkeste side, tross at 1More hevder en liten bedring etter den siste fastvareoppdateringen. Vi kan ikke si at vi merker så veldig stor forskjell. 1More hevder proppene skal holde ut inntil fem timer med støydempingen av, fire timer med dempingen på.

Det er nok under ytterst optimale forhold, for rundt fire timer uten støydemping virker å være det meste vi klarer å tyne ut av dem. Det skal sies at proppene støtter funksjonen Qualcomm True Wireless Stereo Plus, som gjør at Android-telefoner med minst Snapdragon 855 skal kunne sende lyden til begge proppene samtidig, noe som både gir lavere forsinkelse og jevnere strømforbruk.

Touchpanelet (der logoen sitter) er det mulig vi ville ha droppet om vi kunne. Vi håper i alle fall det blir mulig å skru det av etter hvert.

Undertegnede har dessverre ikke hatt tilgang på en slik i innspurten av testen, men strømforbruket på «slavepluggen» gir jo en god indikasjon på hvordan det vil fungere i praksis. Denne bruker nok 15–20 prosent mindre strøm enn pluggen som brukes til å videresende lyden fra iPhone eller rimeligere Android-telefoner, så du vil nok kunne skvise ut den timen som mangler versus 1Mores anslag om du har en Android-telefon med flaggskipbrikken Snapdragon 855. Alle andre vil måtte bytte hovedplugg etter 50–60 prosents batteribruk for å få mest mulig ut av 1More-proppene.

Etuiet huser for øvrig rundt to og en halv ekstra lading, så total batterilevetid skal være inntil 18 timer uten støydemping og 14 timer med, som må sies å være noe middels sammenliknet med en del av konkurrentene. Sennheisers Momentum TW2 har for eksempel en oppgitt batteritid på sju timer på en lading og ytterligere fire ladinger i etuiet, totalt 35 timer. Vi håper kanskje 1More klarer å skvise ut enda litt gjennom fremtidige fastvareoppdateringer.

Et kvarters lading i etuiet skal for øvrig være nok til rundt to (optimistiske) timer med spilletid, og etuiet støtter trådløs lading og lader ellers med USB-C. Alt i orden der, altså.

Samtalekvaliteten i støyete omgivelser er på sin side ganske svak. Om det er mye støy rundt der klarer ikke algoritmene å hente frem stemmen din i det hele tatt, så det motparten får servert er bare grøt. Til samtaler innendørs og i stille omgivelser fungerer de dog helt greit.

Vi er tilbøyelige til å anbefale 1More True Wireless ANC kun basert på lydkvaliteten.

Konklusjon

Så hvordan skal man konkludere, da? Noe av den beste lyden vi har hørt i denne typen produkt, men kun middels batteritid og noen andre små særegenheter, men ingenting som vi vil kalle for «dealbreakere» for et slikt produkt.

Vel, en viktig faktor som vi ikke helt kjenner til er hva som blir prisen når produktet lanseres «offisielt» i Norge. Foreløpig er det kun noen ytterst få butikker som har produktet inne, og den billigste krever foreløpig over 2.500 kroner. Det kan nok hende er litt i overkant av hva vi ville betalt, med tanke på at det da ikke er så veldig mange hundrelappene opp til Sennheiser Momentum TW2.

I USA er de for eksempel oppgitt til å koste 199 dollar, så litt avhengig av hvordan kronekursen blir fremover bør de ikke koste så veldig mye over 2.000 kroner. Da er vi også betydelig mer interessert (og av den grunn avventer vi også med en eventuell anbefaling).

1MORE EHD9001TA
8
Meget bra

1MORE EHD9001TA

sitat"1More leverer knallgod lyd, men det mangler litt på andre områder"

Fordeler

 • Krysse av
  Svært engasjerende lyd
 • Krysse av
  Sitter stort sett godt på plass
 • Krysse av
  Aktiv støydemping
 • Krysse av
  Pent etui i metall og trådløs lading
 • Krysse av
  Qualcomm True Wireless Stereo+, Aptx og AAC
 • Krysse av
  Stabil tilkobling

Ting å tenke på

 • Bytt
  Støydempingen er ikke veldig imponerende
 • Bytt
  Ikke vann-/svetteresistent
 • Bytt
  Autopausefunksjonen er for følsom for løping (men kan skrus av)
 • Bytt
  Svak samtalekvalitet i støyete omgivelser
 • Bytt
  Noe svak batteridriftstid

Gode alternativer til 1More True Wireless ANC

Bedre støydemping

Apple AirPods Pro

fra 2149:-

Når vi snakker helt trådløse propper med støydemping er det vanskelig å komme utenom Apples AirPods Pro. De byr etter vår mening på den aller beste støydempingen av alle, lyden er god og batteritiden helt grei. Den spesielle brikken innvendig gjør også at disse snakker ekstra godt med en iPhone, men prisen på rundt 3.000 kroner er høy.

Sonys flaggskip

Sony WF-1000XM3

fra 1390:-

Sonys WF-1000XM3 satte på mange måter standarden da de ble lansert, og fortsatt er dette et meget godt valg. De er i likhet med 1More-proppene ganske store, så de er nok ikke det mest ideelle valget om hovedformålet er løping, men WF-1000XM3 byr på særdeles god lyd, god støydemping og god batteritid til en ikke altfor dyr penge. Disse ser vi også iblant på tilbud.

Et billigere alternativ

Supra Headphones Nero-TX TWS

fra 899:-

Om du ikke vil bruke flerfoldige tusen på ørepropper, er disse fra svenske Sound by Sweden et godt alternativ. De låter svært godt til prisen, selv om de ikke er på nivå med 1Morene, og har dessuten et lite trumfkort i ermet. Etuiet fungerer nemlig som nødlader for andre enheter, eventuelt gir det solide 80 timer total batterilevetid i proppene. Et godt kjøp til under tusenlappen.

annonse