Tek.no

Test

Nokia MD-1 Music Stand

Marius S Eltervåg
24 Juli 2005 18:38

Nokia Music Stand

Nokia har lansert et sett med høyttalere som kan kobles til Nokia-telefoner med musikkspiller eller radio. Med slike høyttalere burde telefonene ha alle forutsetninger for å kunne pumpe ut kvalitetslyd i høyt volum, men fungerer det i praksis? Vi har testet Nokia Music Stand.

Mobiltelefoner som kan spille av musikk og radio blir stadig mer normalt. Disse fungerer akkurat som andre bærbare musikkspillere, og kommer godt med på lange bussturer og kjedelige forelesninger. De fleste multimedietelefoner kommer også med integrert høyttaler, slik at man kan lytte til musikk uten å trenge øreplugger.

Problemet med slike høyttalere er at man har klare begrensninger både når det kommer til lydkvalitet og volum. Nokia Music Stand MD-1 kan være løsningen på dette problemet - hvis man eier en Nokia-telefon, vel å merke.

MD-1 er enkelt og greit et sett med stereo-høyttalere som kan kobles til Pop-porten man finner på Nokias telefoner. Høyttalerne har innebygd forsterker, noe som åpner for både høyere lyd og bedre lydkvalitet. I tillegg har høyttalerne egen antenne for å forsterke radiosignalene når man bruker en telefon med radio.

Innebygd håndfri og lader
MD-1 har også fått mikrofon, noe som gjør det mulig å bruke den som håndfri, i tillegg til at telefonen blir ladet når den er tilkoblet. Dermed trenger man ikke bekymre seg for at batteriet skal ta kvelden mens man hører på musikk, noe som dessverre ikke er et helt ukjent fenomén blant eiere av musikktelefoner.

Før man kan ta i bruk MD-1 må man gjøre følgende:

1. Plugge i strømadapteren
2. Koble til telefonen

Man trenger med andre ord ikke være rakettforsker for å få dette tilbehøret til å fungere. Når man skrur på radioen eller spiller av musikkfiler sendes lyden automatisk ut til høyttalerne. Dette fungerer med andre ord nøyaktig slik det gjør med et vanlig hodesett.

Volumkontrollen til MD-1 finner man på høyresiden, i form av et lite rullehjul. Under dette finner man en knapp som brukes til å skifte låt eller radiokanal. Man trenger altså ikke gjøre dette fra selve telefonen.

Les også