Test

Motorola H300

  Flamingo Vekt: 21 gramBundel: Lader med bordstativ, bæresnorFarger: mørk grå, hvitt, rosaBatteri: Tale: 30 timer. Hviletid: 30 dager.Målt rekkevidde: 9 meter innendørs.Blåtann-versjon: 1.2Finn priser i prisguiden

I forrige uke testet vi en rekke ultraportable blåtann-hodesett med vekt på under 10 gram. Motorola H300 smetter definitivt ikke i den kategorien med sine 21 gram på baken, men har likevel noe å by på.

Det som er spesielt med Motorola H300 er at den ikke trenger å lades opp. Hodesettet bruker nemlig et helt vanlig AAA-batteri som kan skiftes ut på et øyeblikk.

Det utskiftbare batteriet er også en fordel for deg som reiser mye. Dette sparer deg fra å drasse med deg laderen, eller håpe på at du ikke mottar for mange samtaler dersom du ikke tar den med deg.

Og ikke nok med at batteriet i H300 er utskiftbart. Det har i tillegg god batterilevetid. Mens vanlig samtaletid i et blåtannhodesett er mellom 3 og 10 timer, holder dette hodesettet ut i hele 30 timer eller 30 dager i standby.

Klikk for større og flere bilder i prisguiden - (Foto: Einar Eriksen, Henrik H. Svendsen)

Design - Ergonomi
H300 ser faktisk ikke veldig pen ut, til tross for at det kommer i både mørk grå, hvitt og rosa. Hodesettet er rett og slett alt for stort til å se se pent ut. Det verste er den dominerende tykkelsen.

Det er også tydelig at plastikken er av billigste sort, og det gjør at hele hodesettet egentlig bare ser ut som en stor klump med plastikk. Når du trykker på knappene knirker og knaker hodesetter, og siden hodesettet gjerne er plassert inntil øret er det ikke å unngå å irritere seg over.

Hodesettet sitter behagelig på øret, og du kan ha den hengende store deler av dagen uten å merke ubehag. Den henger imidlertid bare i øverst i øreflippen, og dingler litt når du beveger deg.

Ekko for motparten
Lydkvaliteten i H300 er helt OK, og du hører motparten klart og tydelig. Høyttaleren er imidlertid plassert litt langt borte fra øregangen, noe som gjør det litt vanskelig å høre motparten når du befinner deg i et område med litt støy.

Motparten hadde lite positivt å komme med. Vi fikk ofte tilbakemeldinger at morparten hørte ekko av seg selv. Når du er i støyende områder kan du heller ikke regne med at motparten hører hva du sier.

Konklusjon
H300 er en rimelig stor sak, og kjennes ut som billig plastikk. Det knirker og knaker rett og slett for mye. Men så koster hodesettet bare mellom 250 og 350 kroner.

Finn flere priser i prisguiden >>

Vi synes også hodesettet sitter godt på øret, til tross for at det er tungt. Det leverer også helt til topps når det kommer til både rekkevidde og batterilevetid, noe som er godt gjort til denne prisen.

AAA-batteriet kan også skiftes ut på en rekordenkel måte, og et nytt batteri gir deg 30 timers taletid. Lydkvaliteten er også bra, men motparten kan oppleve et plagsomt ekko.

Alt i alt er det absolutt ikke noe bomkjøp, med tanke på den lave prisen.

Les også
Ny blåtannversjon - nye muligheter
Les også
Krystallklar lettvekter
Les også
Hodesett under 10 gram
annonse