Tek.no

Test

OCZ Throttle 32 GB

23 Juli 2009 15:00

Minnepinnen

OCZ burde være kjent for de fleste. Selskapet er nok mest kjent for sine minnemoduler, men de har også slått seg godt opp på blant annet SSD-er, strømforsyninger og minnepinner. Nå har de kommet med en ny variant som har fått navnet Throttle.

Det som er greia med Throttle er uten tvil grensesnittet. OCZ har nemlig tatt i bruk ekstern SATA i tillegg til vanlig USB. Som vanlig USB-minnepenn skiller ikke Throttle seg nevneverdig ut, sånn rent bortsett fra at man må bruke en USB-kabel for å koble den til. Det er bruken av ekstern SATA som gjør at denne skiller seg ut. Teoretisk sett skal man nemlig her kunne få en vesentlig bedre ytelse enn med USB.

Spesifikasjoner

  • Støtter ekstern SATA, samt USB 1.1 og 2.0
  • Kapasitet: 32 GB (Finnes i 8 og 16 GB)
  • Skrivehastighet: 30 MB/s
  • Lesehastighet: 90 MB/s
  • Vekt: Ikke oppgitt
  • Størrelse: 79,1 x 29,9 x 10,3 mm

Medfølgende utstyr:

  • Lagringsenheten
  • USB-kabel

Les mer om minnepinnen hos OCZ.

Design

OCZ Throttle gjør ikke så mye ut av seg. Den er relativt anonym med sin svarte plastkropp. Rundt om på minnepinnen står det OCZ og Throttle både en og to ganger. Samtidig er den ganske bred slik at den fremstår som flat.

I bruk

Throttle er svært enkel i bruk, og det er jo det en minnepinne skal være. Det eneste som potensielt kan skape litt problemer er at man trenger en powered eSATA-port. Har man ikke det vil ikke enheten våkne til liv. Alt håp er dog ikke ute. Enheten fungerer finfint via USB og dersom man kobler på USB-kabelen mens enheten står i en ekstern SATA-port vil den trekke det den trenger av strøm fra USB-porten slik at man kan utnytte ytelsen på den eksterne SATA-porten.

Hvis du skal bruke den via I/O-panalet på maskinen kan du få en utfordring. På en av maskinene vi testet på var den eksterne SATA-kontakten plassert mellom to USB-kontakter, som begge var i bruk. Da ble det rett og slett ikke plass til Throttle ettersom den er såpass bred. Løsningen ble å flytte de to USB-kablene som var koblet til. For vår del var det intet problem, men dersom du ikke har mulighet til å flytte på dem så har du en utfordring.

På bildene under ser vi at det går greit med en vanlig USB-kontakt, mens en minnepinne ikke får plass. Dette vil avhenge fra hovedkort til hovedkort.

Takk til OCZ som sendte oss minnepinnen til test.

Les også