Tek.no

Test

Nokia 6681

Magnus Antonsen
17 Juni 2005 12:29

Design og kvalitet

Nokia 6681 er utseendemessig nesten identisk med sin storebror 6680. Den eneste forskjellen er at 6681 mangler videokamera på fremsiden. Grunnen til dette er at telefonen ikke har 3G-støtte, og at det derfor ikke er behov for et ekstra VGA-kamera til videosamtaler.

Størrelse og vekt
At nevnte kamera er fjernet gjør at 6681 er slanket med to gram i forhold til sin storebror, til en vekt på 131 gram, men du skal selvsagt ha veldig følsome hender for å merke akkurat den forskjellen. 6681 er over 30 gram tyngre enn for eksempel Sony Ericsson K750i, mens vektforskjellen er 13 gram mer enn Nokias noe eldre Symbian-modell 7610. Med andre ord er dette ingen lettvekter.

Med mål på 108,4 x 55,2 x 20,5 mm er 6681 heller ingen liten telefon. Det er spesielt bredden som gjør at den virker litt stor. Den er over 5,5 cm bred og over en halv cm bredere enn den litt billigere Symbian-modellen 3230. Dybden er det ingen ting å utsette på, og 6681 ligger fint i lommen til tross for at den er langt unna å være markedets minste telefon. Vekten er jevnt fordelt, så telefonen ligger godt i hånden.

God kvalitet
Kvaliteten på 6681 virker til å være meget god. Vi har prøvd å både klemme og vri på den, uten særlig effekt. Den sitter som støpt, og gir ikke fra seg noen ulyder. Til tross for at den hovedsaklig er dekket av plast, har 6681 et eksklusivt preg. I sidene ligger det en stripe metall som både gir telefonen stivhet, og gir utseendet et ekstra friskt pust.

Kameradekslet er en del av bakdekslet, noe som fungerer overraskende bra. Til å begynne med følte vi at dette kunne være en litt svak løsning, men det viser seg å holde mål. Kameradekslet glir lett opp og ned, og holdes på plass av en fjær. Det byr heller ikke på problemer å få tatt av hele bakdekslet. Under kameradekslet finner vi kameralinsen, samt et kameralys. Vi håper Nokia kan fortsette med slike løsninger i fremtiden, siden vi synes dette fungerer veldig bra.

SMS-fanatikerens drøm
Tastesettet på telefonen er det samme som vi roste under vår test av 6680. Disse tastene er rett og slett blant de beste vi har brukt. De har god respons, bråker ikke og ligger plassert på en måte som gjør at alle tastene er lett tilgjengelige både med en og to hender. Det eneste minuset vi kan se, er at man kan komme til å trykke navigasjon ned når man skal trykke inn "2"-tasten. Har du litt store fingre, må du her legge litt vinkel på tommelen for å unngå dette.

På venstre side av telefonen er det plassert en tast for talemeldinger. Denne funksjonen blir mer og mer vanlig på nye telefoner, men støttes dessverre ikke av noen norske operatører. På høyre side er på/av-knappen, samt en luke som skjuler minnekortet til telefonen. Det er fullt mulig å bytte minnekort mens telefonen står på, noe vi er store tilhengere av. Husk at alle åpne filer og programmer som er lagret på minnekortet vil bli lukket med en gang du åpner denne luken.

Som en liten oppsummering kan vi si at vi liker utformingen til 6681 meget godt. Vi liker spesielt godt tastesettet og kameraløsningen. Vi må likevel si at 6681 er litt i største laget til å ikke ha støtte for 3G, og at vi er litt skuffet over at Nokia ikke kan dekke over åpningene for laderen og håndfrisettet.

Les også