TestSupertooth Disco Twin

Mer trådløs moro fra Supertooth

Vi har testet tvillingversjonen av Supertooths smarte Disco 2-høyttaler.

Plassert på en peishylle gir anlegget grei lyd til hverdagsbruk. Men Hi-Fi er det ikke.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Dette er en rimelig og god løsning for deg som vil høre musikk fra mobilen eller nettbrettet på trådløse stereohøyttalere.

Dobbel effekt - bedre stereoperspektiv

Høytalersettet fra Supertooth består av to enheter som kan brukes hver for seg eller sammen. Bruker du dem sammen vil den ene være «master» koblet direkte til mobilen, mens den andre kobler seg til masterhøyttaleren. Når oppsettet er gjennomført vil høyttalerne spille hver sin kanal.

Om du ser på høyttaleren vil du se at det tilsynelatende er den samme som Supertooth tidligere har presentert under navnet Supertooth Disco 2. Når det gjelder lydkvalitet, volum, batterikapasitet og rekkevidde, er spesifikasjonene heller ikke endret. Det nye er altså at høyttaleren kan kobles til en «tvilling», slik at de spiller hver sin kanal.

Lyden er best når høyttalerne ikke står for langt fra hverandre.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Da vi skrev om Disco 2 bemerket vi at høyttaleren ikke var i stand til å gi lyden et skikkelig stereoperspektiv, til tross for at det sitter to elementer i høyttaleren. Dette problemet er naturlig nok løst, når du har to høyttalere som du kan plassere mange meter fra hverandre. Men fri sikt mellom enhetene kan du plassere dem opp mot 20 meter fra hverandre. Men vi oppdaget raskt at dette er i lengste laget av flere grunner.

Noen begrensinger

For det første blir forbindelsen ustabil når avstanden er mer enn 10 meter. Beveger du deg i rommet kan det fort være nok til å svekke signalet så mye at det blir brutt. For det andre er effekten på høyttalerne ikke egnet for større avstander. Lyden blir rett og slett for sped. Høyttalerne egner seg best for bruk med en meter eller to imellom dem, samtidig som du selv ikke befinner deg stort lenger unna enn dette.

Masterhøyttaleren er tydelig merket.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Supertooth Disco Twin er virkelig trådløse høyttalere. De kan lades opp, og fulladet spiller høyttalerne i flere timer før de ber om mer strøm. På moderat styrke spiller de i nærmere ti timer, men har du promillehørsel kan du utmerket godt spille batteriene tomme på under tre timer.

Noen å snakke med

Nettopp det at høyttalerne er batteridrevne gjør at de blir svært plasseringsvennlige. Med fasong omtrent som en litt firkantet vase, tar høyttalerne heller ikke mye plass.

Supertooth Disco Twin kan faktisk snakke til deg. Når du slår de på, sier de «hei». Deretter forteller de om de er høyre eller venstre høyttaler. Når du skrur dem av sier de «ha det». De snakker riktig nok engelsk, og ordforrådet er sørgelig begrenset. Noen god samtalepartner er dette nok ikke.

32 watt utgangseffekt

Du kan styre musikkspilleren på mobilen fra hvilken høyttaler du vil, eller du kan styre alt fra mobilen.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Det er ikke mikrofon i Supertooth Disco Twin, så løsningen er ikke egnet for konferansesamtaler. Ved anrop stopper musikken, og når samtalen er over starter den igjen. Du blir neppe helten på festen om du bruker Supertooth Disco Twin, og musikken stadig blir avbrutt fordi noen ringer til deg.

Supertooth Disco Twin har 2x2 høyttalere på 8 watt. Det gir til sammen 32 watt. Men det sier seg selv at du neppe vil spille på deg særlig mange naboklager med dette anlegget. Lyden er ikke kraftig nok til å bære over større avstander. Innenfor et begrenset område er lyden likevel fyldig og god. Best låter det om du slipper å skru opp musikken til maks. Høyttalerne gir også bedre lyd om de plasseres mot en vegg eller i et hjørne, så bassen får litt ekstra refleks. Har du en spiller med APTx-støtte, vil signaltapet ved overføring over Bluetooth være minimalt.

Andre lydkilder

Kobler du til en høyttaler via linjeinngangen, vil den andre ikke spille av lyden. .Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Det er mulig å koble ekstern lydkilde til høyttaleren, men denne spiller bare i høyttaleren den er koblet til. Vil du ha stereolyd via linjeinngangen må du bruke en splitter som sender høyre og venstre kanal hver til sitt. Da blir løsningen langt mindre smidig, ettersom alt er kablet sammen.

En slik kabel gir også det beste resultatet om du skal bruke høyttalerne for å få bedre lyd når du ser film på mobil eller nettbrett. Selv om lyden her kan overføres via Bluetooth, så er det lite praktisk når du ser på film. På grunn av bufferen i lydoverføringen vil du oppleve at lyden i høyttalerne ikke er synkron med bildet, noe du nok vil oppleve som temmelig frustrerende.

Hvem passer så denne løsningen for?

Tja. Prisen er nesten 1500 kroner, og det betyr at her er det litt å velge mellom. Supertooths løsning kan langt på vei erstattes av en mer standard trådløs høyttaler. Men om du vil ha grei stereolyd i et litt mindre rom, som et soverom, kjøkken, kontor eller på en altan, så er dette en god løsning. Den egner seg også godt for den som er på reise. Å lade en høyttaler tar omtrent to timer. Dermed kan du lade på skift. Det betyr at du ikke trenger å pakke begge laderne i bagasjen.

Høyttalerne er også fine å ha med på stranda, i skogen eller på camping. De veier bare 570 gram per stykk, og til sammen blir det 1140 gram å pakke med seg. Til nød kan du også nøye deg med bare å ta med en høyttaler. Den vil da fungere på samme måte som Supertooth Disco 2.

Supertooth Disco gir mye for pengene, men havner også mellom to stoler. Det blir litt for lite kraft for party-musikken, og da kan du antakelig like gjerne velge en enda enklere og rimeligere løsning. SAmtidig er det god lyd og god funksjonalitet størrelse og pris tatt i betraktning.

Foto: Amobil.no
Les også
Slik produseres mobiltilbehøret ditt
Les også
Dette er et kraftverk av en trådløs høyttaler
Les også
Denne mobilhøyttaleren tåler en trøkk
Les også
Supertooth Disco 2: Liten høyttaler med mye lyd
Les også
Supertooth Melody: Trådløst for musikk og tale
Les også
Supertooth HD-W: Liten håndfri med svært god lyd
Les også
Supertooth Buddy vs Jabra Cruiser
annonse