Tek.no

Test Apacer AH552 USB 3.0 32 GB

Minnepinne med utrolig hastighet

Spørsmålet er bare om det er bra nok.

12 Juli 2011 09:45

Apacer AH552 32 GB er den første minnepinnen vi har testet som benytter USB 3.0. Den nye USB-standarden tillater en teoretisk overføringsytelse opp mot ti ganger høyere enn forgjengeren, men vi ser i praksis at det holder seg en god del lavere enn dette.

Ytelsen AH552 kan levere ligger langt over USB 2.0-generasjonen. De tidligere minnepinnene la seg i absolutt beste tilfelle på 35 MB/s, mens dagens testobjekt dytter unna opptil 123 MB/s. Det er nesten fire ganger ytelsen, noe vi virkelig setter pris på.

Vi vil samtidig legge til et lite notat: Selv om skiftet her er meget høyt, skal det sies at 123 MB/s i 2011 ikke akkurat er grensesprengende. Det er i det området hastigheten tradisjonelle interne harddisker ligger. Denne minnepinnen er riktig nok av den første USB 3.0-generasjonen, men vi vil påpeke at vi hadde trodd ytelsen skulle være noe høyere. Dette er nødvendigvis ikke kritikk av Apacer spesielt, men heller USB 3.0-standarden generelt sett.

Her kjøper du Apacer AH552 32 GB billigst

Uansett, Apacer leverer her er en kompakt minnepinne. Den inneholder hele 32 GB minne i et kompakt format som blir så godt som skjult i lomma. Du får også minnepinnen i en 64 GB-utgave, med samme format.

Prisen er heller ikke avskrekkende. For tiden koster den minste utgaven 720 kroner. Det er en god del for 32 GB portabelt minne i kompakt format med USB-tilkobling, men det er ikke spesielt mye mer enn minnepinner basert på USB 2.0. Det setter vi pris på, og vi forventer at prisene i mellom de to generasjonene jevnes ut så snart konkurransen blir litt hardere.64 GB-utgaven koster for øvrig det dobbelte, altså i underkant av 1500 kroner.

Totalt er AH552 32 GB en minnepinne vi er meget fornøyd med. Prisen er akseptabel og ytelsen er langt bedre enn hva vi tidligere har opplevd. Totalt sett ser vi på denne som et godt kjøp, men vi velger å holde igjen anbefalingen til vi har et bredere testgrunnlag vi kan vurdere ut i fra. Vi skal innen kort tid komme tilbake med en egen test av harddisker med USB 3.0, og vi satser på å få inn flere USB 3.0-minnepinner i tiden fremover.

Les hele testen av Apacer AH552 på Hardware.no

annonse

Les også