Til hovedinnhold

Gemini Rue - Høykvalitet på lavbudsjett

Av: Joachim Froholt, Gamer.no

Dyster fremtid

Gemini Rue er et film noir-aktig science fiction-spill med en mørk stemning. I starten får du rollen som Azrael Odin, en tidligere leiemorder som har vendt mafiafortiden ryggen og nå jobber for politiet. Han er på jakt etter broren sin, og det siste sporet tar ham til planeten Barracus. Denne planeten er i praksis under kontrollen til Boryokudan-syndikatet, som driver bandittvirksomhet i interplanetarisk skala, noe som naturlig nok kompliserer etterforskningen litt. Snart finner han imidlertid ut at broren er tatt til Center 7, en mystisk institusjon ingen helt vet hvor er.

Enkel grafikk

Gemini Rue er nok et bevis på at man ikke trenger høye budsjetter eller etablerte spillstudioer for å lage gode spill. Grafikken i dette pek-og-klikk-eventyret hadde kanskje passet bedre for 20 år siden, men ikke la det stoppe deg. Spillet skilter nemlig med en historie og handling som utkonkurrerer det meste innenfor sjangeren, og det bør ikke ta lang tid før mysteriet rundt leiemorderen Azrael Odin, hans bror og den mystiske og ukjente Delta Six hekter deg.

Ligner en film

Spillet har dessuten en filmaktig struktur hvor det stadig skjer noe nytt, og handlingen sjeldent står stille særlig lenge. Dette betyr riktignok at gåtene i spillet sjeldent er spesielt minneverdige eller tidkrevende, og de gangene du setter deg fast er det sannsynligvis fordi du ikke vet hva du skal gjøre og ikke fordi du sliter med en vanskelig oppgave. Selve gåtene er logiske, og generelt svært godt integrert i handlingen.

Skyting og død

Gemini Rue leverer også flere skytesekvenser, noe som puristene innenfor eventyrsjangeren kanskje ikke er så begeistret for. De bør imidlertid ikke skape store problemer, for de er aldri veldig vanskelige. Spillet følger forøvrig ikke den uskrevne loven som sier at eventyrspill aldri skal ta livet av spillfigurene, men det har jeg ingen problemer med. Spillet er alltid tydelig på når man er i fare og når man ikke er det, og det at man kan dø tilfører et ekstra element av spenning vi vanligvis ikke får i sjangeren.

Begrenset målgruppe

Spillets tradisjonelle stil og utpregede retrografikk gjør at det kanskje har en litt begrenset målgruppe, men hvis du synes det er vel så moro å spille et eventyrspill fra nittitallet som du synes det er å spille et moderne 3D-spill, passer Gemini Rue med andre ord utmerket. Hvis du irriterer deg over at et spill som Minecraft har «dårlig» grafikk bør du nok prøve noe annet (men i så fall er vel sjansen stor for at skjermbildene har skremt deg bort for lengst).

Merk: Gemini Rue kan kjøpes via digital distribusjon, direkte fra utviklerne.

Dom PC: 7/10 GODT

Les hele anmeldelsen av Gemini Rue på Gamer.no

annonse