Tek.no

Test

ZTE Blade - Android-telefon som imponerer

Einar Eriksen
Einar Eriksen
15 Mar 2011 09:08

ZTE Blade er blant de aller billigste Android-mobilene du får kjøpt i dag. På papiret har denne best skjerm i sin prisklasse, svært mye teknologi og gode multimediefunksjoner. Vi har gått den lovende telefonen nærmere etter i sømmene.

Mye for pengene

Designmessig lar vi oss imponere av Blade. Materialvalget virker ikke spesielt dyrt og fremstår ikke eksklusivt, men likevel virker telefonen kompakt, solid og svært godt sammenskrudd og er helt uten knirkelyder. Det er absolutt ingen selvfølge for en telefon i Blades prisklasse.

Fin beste pris på ZTE Blade i Prissøk

God skjerm

Skjermen er en toppmodell i sin prisklasse, og den holder et høyt nivå. Skjermen er større og oppløsningen høyere enn i konkurrerende modeller, og den oppleves dermed som skarp samtidig som den gir god oversikt. Ringing og skriving av tekstmeldinger fungerer helt strålende og av nyttefunksjoner stiller telefonen med det aller meste.

Ikke den raskeste

Teknologimessig skuffer heller ikke Blade oss. Den mangler riktignok NFC, som eksempelvis gir muligheter til å betale med mobilen i fremtiden, og den har heller ikke Bluetooth 3.0 som gir langt høyere overføringshastigheter enn Bluetooth 2.1. Den gir heller ikke de aller raskeste hastighetene hverken i trådløse nettverk eller i de raskeste super-3G-nettene.

For å få disse ekstra finessene må du imidlertid betale tre tusenlapper mer, så vi snakker om et stort prissteg for et lite steg opp på teknologifronten.

Hvorfor velge noe dyrere?

Blade gir mye teknologi for pengene, og du kan bruke den til stort sett det samme som du kan bruke en toppmodell til. Så hvorfor kjøpe en toppmodell når Blade koster mange tusen mindre?

Selv om Blade har den beste skjermen i sin prisklasse, er det lang vei til de krystallklare og responsglade skjermene du finner i for eksempel Samsung Nexus S og LG Optimus 2X. I tillegg synes vi Blade lugger litt mye i menyene og under nettsurfing, og musikken har en tendens til å hakke når du gjør andre ting samtidig. Toppmodellene stiller med raskere prosessorer og i skrivende stund også nyere programvare.

Dermed får du en bedre mobilopplevelse med LG Optimus 2X, Samsung Nexus S og HTC Desire HD, selv om du kan kjøre WiMP, Spotify, Angry Birds og det meste av applikasjoner også i Blade.

På multimediefronten stiller dyrere mobiler ofte med langt bedre kamera og musikkspiller enn det Blade kan skilte med.

For 1500 kroner er det likevel ingen tvil om at ZTE Blade gir mest for pengene. Dersom du gjerne kan betale litt mer for en raskere mobil med bedre kamera, bedre musikkspiller og større skjerm bør du se på Huawei U8800.

Lurer du på noe?
Les hele testen av ZTE Blade på Amobil.no

Les også
ZTE Blade II: Her får du mye for pengene
Les også
Spar tusenvis på de ti beste smarttelefonene
Les også
Disse mobilene stråler mest
Les også
Mobilskolen del 1
Les også
Sony Ericsson Xperia Arc
Les også
Nokia E7 - Dyr og treg
Les også
LG Optimus 2X - Råest på markedet
Les også
Huawei Titan U8800: Denne mobilen er et røverkjøp
Les også
Samsung Nexus S
Les også
Samsung I5800 Galaxy 3
annonse

Les også