TestSonos Play:3

Gjør musikken til en lek

Prisen er lav og den er enkel å bruke.

Spesifikasjoner og oppsett

I løpet av sommeren som gikk lempet Sonos ut en enda rimeligere innstegsmodell til enn ZonePlayer S5, eller Play:5. Mens S5 koster rundt 3200 kroner, så kan du komme deg unna med 2400 kroner for Play:3. Så det store spørsmålet blir da, hva må man gi slipp på?

Som sin storebror, ZonePlayer S5, så trenger man til Play:3 en spesiell nettverksadapter fra Sonos for å gjøre den trådløs. Dette adapteret kobles med vanlig nettverkskabel i ditt eksisterende nettverk. Alternativt er det en rekke andre Sonos-produkter som har denne innebygget, men da må altså første Sonos-produktet i kjeden være plugget i med nettverkskabel. Ut over det trenger man en strømkabel før man er klar.

En annen begrensning med Play:3 er at den kun har en nettverkskontakt, den blir på mange måter et endepunkt. I tillegg har man ikke mulighet til å koble til andre enheter på baksiden av Play:3.

Spesifikasjoner

Vi finner totalt tre forsterkere på innsiden av Play:3, samtlige klasse-D. Av høyttalerelementer finner vi en diskant, to mellomtoner på tre tommer og et basselement. Om man har to stykk Play:3 kan disse settes opp i stereo. Målene er på 26,8 x 13,2 x 16,0 cm og vekten er på 2,6 kg. Play:3 kommer i hvit eller svart. På baksiden er det et 1/4" skruehull som kan brukes til å feste et veggbeslag, veggbeslaget er på sin side ekstrautstyr. I tillegg er det en nettverkskontakt og strømkabel.

Oppsett

Etter at du har pakket ut enheten din har du i utgangspunktet to valg. Hvis du allerede har et Sonos-oppsett stående kan du nøye deg med det enkle alternativet. Det du da gjøre er å koble til strømmen, samt trykke på to knapper på Play:3 slik at denne kobler seg på det eksisterende oppsettet. Dermed er det bare å gi enheten en passende beskrivelse og kjøre på med favorittmusikken.

Hvis dette derimot er din første Sonos-enhet blir det hele noe mer omfattende. Start med å koble til strømkabelen og nettverkskabelen, disse kobles så til sine respektive veggkontakter. Deretter må du legge inn programvaren Sonos Desktop Controller. Første gang vi la inn denne fikk vi en del problemer med brannmuren ikke hadde blitt skikkelig åpnet, selv om vi hadde gitt programvaren grønt lys gjennom brannmuren under installasjon. Hvis du har problemer er dette altså en ting å sjekke.