Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSonos Play:3

Gjør musikken til en lek

Prisen er lav og den er enkel å bruke.

Spesifikasjoner og oppsett

I løpet av sommeren som gikk lempet Sonos ut en enda rimeligere innstegsmodell til enn ZonePlayer S5, eller Play:5. Mens S5 koster rundt 3200 kroner, så kan du komme deg unna med 2400 kroner for Play:3. Så det store spørsmålet blir da, hva må man gi slipp på?

Som sin storebror, ZonePlayer S5, så trenger man til Play:3 en spesiell nettverksadapter fra Sonos for å gjøre den trådløs. Dette adapteret kobles med vanlig nettverkskabel i ditt eksisterende nettverk. Alternativt er det en rekke andre Sonos-produkter som har denne innebygget, men da må altså første Sonos-produktet i kjeden være plugget i med nettverkskabel. Ut over det trenger man en strømkabel før man er klar.

En annen begrensning med Play:3 er at den kun har en nettverkskontakt, den blir på mange måter et endepunkt. I tillegg har man ikke mulighet til å koble til andre enheter på baksiden av Play:3.

Spesifikasjoner

Vi finner totalt tre forsterkere på innsiden av Play:3, samtlige klasse-D. Av høyttalerelementer finner vi en diskant, to mellomtoner på tre tommer og et basselement. Om man har to stykk Play:3 kan disse settes opp i stereo. Målene er på 26,8 x 13,2 x 16,0 cm og vekten er på 2,6 kg. Play:3 kommer i hvit eller svart. På baksiden er det et 1/4" skruehull som kan brukes til å feste et veggbeslag, veggbeslaget er på sin side ekstrautstyr. I tillegg er det en nettverkskontakt og strømkabel.

Oppsett

Etter at du har pakket ut enheten din har du i utgangspunktet to valg. Hvis du allerede har et Sonos-oppsett stående kan du nøye deg med det enkle alternativet. Det du da gjøre er å koble til strømmen, samt trykke på to knapper på Play:3 slik at denne kobler seg på det eksisterende oppsettet. Dermed er det bare å gi enheten en passende beskrivelse og kjøre på med favorittmusikken.

Hvis dette derimot er din første Sonos-enhet blir det hele noe mer omfattende. Start med å koble til strømkabelen og nettverkskabelen, disse kobles så til sine respektive veggkontakter. Deretter må du legge inn programvaren Sonos Desktop Controller. Første gang vi la inn denne fikk vi en del problemer med brannmuren ikke hadde blitt skikkelig åpnet, selv om vi hadde gitt programvaren grønt lys gjennom brannmuren under installasjon. Hvis du har problemer er dette altså en ting å sjekke.