Tek.no

Test Kingston DataTraveler HyperX 3.0

Her er en frekk fant av en minnepinne

Har du USB 3.0 og en solid seddelbunke til overs bør du se på denne.

10 Feb 2012 21:20

Spesifikasjoner

USB 3.0 blir stadig mer utbredt, og godt er det. Det betyr nemlig at USB 3.0-toget vil gå stadig raskere og at vi får stadig mer stash som benytter grensesnittet. Med USB 3.0 fikk vi en teoretisk tidobling av ytelsen, og dagens test er dedikert til en USB 3.0-basert minnepinne fra Kingston.

Minnepinnen er lagt til HyperX-serien, og det innebærer at dette er det råeste som finnes fra Kingston. Vi blir for eksempel lovet hele 225 MB/s ved lesing, og det er relativt freskt fra en minnepinne. Samtidig skal vi ikke glemme at dette er en greie som har ganske så mye til felles med en SSD, og der er 225 MB/s på ingen måter noe som blåser deg av stolen.

Prisen er også av det freske slaget, snaue 2000 kroner koster dagens testprodukt. 2000 kroner for 128 GB med lagring er ikke akkurat billig, men her betaler man mye for å klemme en hel SSD inn på en minnepinne.

Takk til Kingston som sendte pinnen til test.

Spesifikasjoner

  • Tilkobling: USB 2.0 og 3.0
  • Kapasitet: 128 GB (Finnes også med 64 og 256 GB)
  • Skriveytelse: 135 MB/s
  • Leseytelse: 225 MB/s
  • Vekt: Ikke oppgitt
  • Størrelse (LxBxH mm): 74,99 mm x 23,29 mm x 15,9 mm)
Lokket passer bare en vei
Trangt er ikke alltid godt
Bak er det også dårlig med plass

Minnepinnen leveres uten noen former for tilbehør, rent bortsett fra en enkel bæresnor.

Design

DataTraveler HyperX 3.0 er en oppsvulmet og fet minnepinne. Noen grep er man nødt til å ta dersom man skal greie lage en minnepinne med 128 GB lagringskapasitet. Litt slurvete kan vi si at en hel SSD er på innsiden av minnepinnen. Minnepinnen får fremdeles plass i lommen, men plass tar den.

Fargevalget er holdt til svart og blått, der det svarte feltet er formet som en stor X på hver side. I tillegg står det HyperX med hvit skrift. Alt i alt synes vi minnepinnen ser fin ut, og det er lite tvil om hvem som er produsenten.

I bruk

Siden minnepinnen er såpass kraftig skaper det enkelte problemer for nærliggende USB-porter. På vår testmaskin endte det opp med at den andre USB 3.0-porten ikke kunne brukes. Om det blir et problem for deg avhenger i stor grad av avstanden mellom portene, men erfaringsmessig står disse ganske tett stablet.

Et annet irritasjonsmoment er at lokket kun passer en vei. Du kan se hvilken vei lokket skal, men det er på ingen måter intuitivt når du skal ha på lokket i en fei etter å ha overført filene dine.

Minnepinnen fungerer ellers naturlig nok akkurat slik den skal, du kobler den til maskinen og den vises som et lagringsmedium du kan fylle med ulike filer.

Les også