Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestCanal Digital ADB HD PVR 5720 CDX

Denne skal du ha

Canal Digitals nye opptaksdekoder er milevis bedre enn den gamle.

ADB HD PVR 5720CDX

Oppdatert: Se side 3.

Skal du se TV i dag trenger du en dekoder. Som Canal Digital-kunde har opptaksdekoderen fra Sagem vært eneste alternativ frem til nå. Det er ikke til å legge skjul på at opptakeren fra Sagem har skapt hodebry for mange.

Nå har vi fått Canal Digitals nye opptaksdekoder ADB HD PVR 5720 CDX på testbenken. Og vi er ikke i tvil; er du kunde hos Canal Digital er det denne du skal ha.

Stabil

I løpet av helgen har vi stresstestet ADB-dekoderen med både opptak, filmleie og frenetisk skifting av kanaler. Og opptakeren har i skrivende stund ikke låst seg en eneste gang.

Den har tvert i mot taklet alle utfordringene uten problemer. Den er en ren fryd å bruke - sammenlignet med den nåværende opptakeren fra Sagem.

Rask

For ADB HD PVR 5720 CDX er langt mer responsiv enn sin forgjenger. Oppstartstiden er kun tre-fire sekunder fra du slår den på til bildet vises. Også menyene går raskt å bla seg igjennom, og fjernkontrollen responderer raskere og mer presist.

Det tiltross for at det er samme fjernkontroll som følger med ADB-dekoderen, som du bruker på Sagem-boksen i dag.

Støysvak

En av de ulempene med opptaksdekoderen fra Sagem er støy. Det er ikke uten grunn at den blant annet har fått tilnavnet "Hårføneren".

Dette hadde nok Canal Digital friskt i minnet da de valgte ADB som sin neste leverandør av opptaker. For den nye PVR-en er nemlig meget støysvak. Den utvendige viften på baksiden er fjernet, og i tillegg er det valgt støysvake komponenter. Sammen med et stivt karosseri er resultatet en forbløffende stillegående dekoder. Eneste måten du kan høre at denne avgir støy, er å legge øret inntil selve dekoderen.