Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Samsung UE55D8005

Ekstremt tynn ramme.

Test: Samsung UE55D8005

Hvordan en flatskjerm tar seg ut i stua er ikke uvesentlig for mange, og i flere tilfeller avgjørende for valg av ny TV. En kjedelig anonym skjerm passer nødvendigvis ikke inn en moderne stue.

Da vi testet fjorårets 8000-serie fra Samsung kom denne som et friskt pust med en ramme laget i børstet aluminium. Samtidig var bildekvaliteten på skjermen jevnt over god.

Nå har vi testet årets 8000-serie fra Samsung, UE55D8005. Selskapet har med denne nye modellen tatt mange steg videre når det kommer til design. For her får du kvalitet over hele fjøla, pakket inn i et skikkelig lekkert ytre – selv om prisen er litt i stiveste laget.

Ekstremt smale rammer

Ut av esken er det slående hvor smale rammene på den nye 8000-serien har blitt. For fjorårets UE46C8705 er fortsatt blant de slankere TV-ene på markedet, men sammenlignet med den nye D8005 er fjorårets modell rent overvektig.

Meget tynn ramme.

Rammen på D8005 måler rett i underkant av en centimeter totalt. De første fem millimeterne er en rett flate foran på skjermen, mens de siste fem bretter seg bakover mot siden av TV-en. Dermed virker skjermen enda smalere enn hva den faktisk er. Det er brukt aluminiumsfinish i rammen og den er kun tykkere der logoen, belyst i hvit lys, setter en skikkelig prikk over i-en.

Logoen er gjør rammen noe tykkere

Foten er tilsynelatende den samme som ble brukt på både 7000- og 8000-serien i fjor, og gjør på ingen måte skam på årets modell. For vi syns fortsatt den er blant de stiligste variantene på markedet, med sin originale utforming. Foten har fire ben som alle har en blank, krommet overflate.

Skjermen er heller ikke tykk.

En ting som trekker ned er at skjermen ikke står rett med denne foten. En rask måling med linjalen viser at det skiller over to centimeter på høyre og venstre side, der skjermen heller nedover mot den siden der alle tilkoblingene sitter på baksiden (høyre side). Dette skyldes ifølge Samsung vårt testeksemplars røffe behandling til og fra messer og diverse testbenker den siste tiden, og de forsikrer samtidig om at modellen du kjøper vil være helt rett.