Test

Test av Sigmas tele-zoom

Testresultater

Sigma 50-150 mm f/2.8 II EX DC APO HSM er en meget lyssterk telezoom for systemkameraer med bildebrikke i APS-C format. Objektivet leveres med fatninger for Canon, Nikon, Pentax, Sony og Sigma kameraer, alle med rask og stillegående HSM fokusmotor. En oppgradering ble foretatt i desember 2007, merket med "II", som er den versjonen som selges i dag.

Les hele testen av objektivet hos vårt søstermagasin Digit.no.
Her kan du se bilder tatt med objektivet.
Den høye lysstyrken gir ikke bare et lyst søkerbilde, men bidrar også til å fremheve hovedmotivet ved at bakgrunnen blir uskarp. En tilnærmet sirkelrund blenderåpning fra ni lameller sørger for at bakgrunnen får en naturlig uskarphet. Objektivet har 100 cm nærgrense ved alle brennvidder, som gir 1:5,3 forstørrelsesgrad ved 150 mm.

Bra pris
Vår konklusjon av Sigma 50-150 mm f/2,8 II EX DC APO HSM er at objektivet er et godt kompromiss i relasjonen optisk ytelse, størrelse/vekt, byggekvalitet, spesifikasjoner (zoom, lysstyrke og HSM-motor) og - ikke minst - pris, som ligger rundt 6-7000 kroner.
For å klare målsetningen om høy fast lysstyrke (f/2,8), kompakte mål og en overkommelig pris, har Sigma sett seg nødt til å begrense zoom-området til 3x zoom og utelate optisk bildestabilisator.
Når det gjelder de optiske ytelsene har kompromissene vært få og relativt små. Liksom søstermodellen Sigma 18-50 mm f/2,8 er det først og fremst ved største blenderåpning at svakhetene kommer til syne.

Noen kompromiss

Et optimalt objektiv har både høy oppløsningsevne og høy kontrast, men det er ikke enkelt å få til en slik kombinasjon innenfor en rimelig kostnadsramme. Sigma har valgt den vanligste veien, å kompensere manglende oppløsningsevne med høy kontrast. Selv om det går på bekostning av definisjonen av små detaljer, gir det et visuelt inntrykk av høy skarphet. For de fleste fotografer og for de fleste motiver, vil det være den mest fornuftige løsningen.

Mekanisk er det ikke noe å utsette på Sigma 50-150 mm f/2,8 II EX DC APO HSM, bortsett fra at vi savner optisk bildestabilisator, samt forsegling mot fuktighet og støv. Dessuten er det mange som klager over at fløyelsbelegget på Sigmas objektiver lett blir ripete og stygt, slik at objektivet ser mer slitt ut enn det i virkeligheten er.

Denne nye versjon "II" av 50-150 mm zoom-en er den eneste som er i regulær handel i dag. Den har HSM fokusmotor og leveres i fatninger for Canon, Nikon, Pentax, Sony/Minolta og Sigma. Tilpasset solblender og etui følger med.

Med en pris rundt 6-7000 kroner er Sigmas tele-zoom langt rimeligere enn originalobjektiver med tilnærmet samme zoomområde, f/2,8 i lysstyrke og ultrasonisk fokusmotor.

Slik scorer Sigma 50-150 mm f/2,8 II EX DC APO HSM i vår testlab: 

Les også
Kompakt trio fra Pentax
Les også
Test av Sigma 150-500mm telezoom
Les også
Test av Sigma 120-400 mm telezoom
Les også
Objektivene du trenger
Les også
Her er Canon EOS 7D
Les også
Test av Nikon D5000
Les også
Test av Canon EOS 500D
Les også
Test av Fujifilm Finepix F200 EXR
Les også
Test av Nikon D3x
Les også
Test av Olympus E-30
annonse