Tek.no

Test

Panasonic Lumix Fx100

Svein Eriksen
11 Mar 2008 04:00

Overblikk

Introduksjon

Panasonics FX-serie består av kompakte og lommevennlige kameraer med relativt høy finish. De konkurrerer mot Canons Ixus-modeller, Sonys W-serie samt en rekke modeller fra andre fabrikanter. Vi ser her på Fx100 som er toppmodellen med 12 megapiksler.

Panasonic var tidlig ut med bildestabilisator og har nå denne finessen i alle sine modeller. 28mm vidvinkel er en annen egenskap som skiller Fx100 og flere andre Fx-modeller fra den store mengden. Fx100 ble lansert i mai 2007 så det har vært på markedet en stund. Det var PMA messe mens vi testet kameraet og da fornyet Panasonic Fx-serien, men det kom ingen direkte erstatning for Fx100. Den populære modellen Fx33 (8 megapiksler) ble derimot oppgradert til Fx35 og fikk 10 megapiksler, og er dermed nærmeste alternativ fra Panasonic.

Les hele testen her.

Fysisk

Fx100 er utstyrt med en 3.6x zoom og sensor med 12 megapiksler. Kamerahuset er laget i metall og selv om det finnes mange mindre modeller er Fx100 helt klart et kamera i den ultrakompakte klassen.

I bruk

Det er vanskelig finne de helt store forskjellene til andre kameraer i denne klassen, men Fx100 er litt tregt på fokusering og oppstart.

Bildekvalitet

Ingen store overraskelser når det gjelder bildekvalitet. Resultatene blir bra under ideelle forhold, men i dårlig lys må ISO skrus opp og det går ut over bildekvaliteten.

Konklusjon

Bildegallerier

Les også