Tek.no

Test

Sony Ericsson W508

Audun M. Solheim
29 Aug 2009 12:00

Design og brukervennlighet

Kamskjell, flipptelefon, klafftelefon, foldemobil - kjært barn har mange navn. I dette tilfellet bærer barnet, nærmere bestemt Sony Ericsson W508, Walkman-navnet, en merkevare som Sony Ericsson utvilsomt er glad for å ha i sin portefølge. Walkman-navnet betyr imidlertid ikke, i motsetning til hva Sony Ericsson sikkert vil hevde, automatisk en suveren musikktelefon.

W508 er en forholdsvis tynn sak.
Tastene er flate og gir ikke så mye respons.

Midt på treet

Walkman-merke eller ikke, vi kan røpe først som sist at W508 på ingen måte vil være noe bomkjøp for deg som er på utkikk etter en hendig musikktelefon til en normal pris.

Prismessig ligger W508 midt på treet, og kan sies å være en ganske så gjennomsnittlig telefon når vi ser på spesifikasjonene.

Utseendet har et visst plastikk-preg, men formatet er absolutt funksjonelt. W508 er forholdsvis tynn til å være i kamskjell-format, og breier seg ikke spesielt ut i andre retninger heller.

Positivt nok gir den også et solid kvalitetsinntrykk. Foldemekanismen virker solid, og telefonen lar seg enkelt åpne med én hånd. Knirk og andre ulyder la vi ikke merke til under testperioden.

Selv om du kanskje ikke tar av bakdekselet titt og ofte, må vi nevne at dette var noe knotete. Uansett om du skal ta det av eller på så er det hele en litt plundrete affære.

Dekselkongen

Det bringer oss inn på en mulighet som nærmest har ligget brakk siden glansdagene til Nokia 5110, 3210 og så videre rundt årtusenskiftet, nemlig muligheten til å bytte deksel.

Du kan nemlig bytte deksel på W508. På fronten er det kun det svarte feltet rundt det ytre displayet som er uforandret. Så får tiden vise om verden igjen er moden for utskiftbare deksler, vi tror vel kanskje at andre måter å gjøre mobilen personlig på er mer aktuelt nå om dagen.

Tastene er også flate

I likhet med telefonen selv er også tastene flate. Til å være Sony Ericsson har de brukbar størrelse, men flatheten gjør at de ikke gir all verden av respons. Menytastene er spesielt små, og er medvirkende til at tastesettet må sies å være under middels.

Bøyelige skjermer har ikke funnet veien inn i mobiltelefoner enda, så skjermen er naturligvis også flat. Skjermen har friske farger og er forholdsvis skarp uten å imponere. Størrelsen på 2,2 tommer ville for ikke mange år siden gitt stående ovasjoner, nå synes vi det er i minste laget.

For vanlig bruk som å ringe og sende meldinger fungerer dog skjermen naturligvis helt utmerket.

Allikevel brukervennlig

Selv om tastene som nevnt ikke er all verden å rope hurra for, er W508 på tross av dette grei å bruke. Forklaringen er selvsagt menysystemet, som er kjent fra en drøss med tidligere Sony Ericsson-telefoner. Som vi tidligere har sagt, er dette et av de beste menysystemene for vanlige mobiltelefoner som ikke retter seg mot forretningsbrukeren.

Perfekt er det riktignok ikke, den største mangelen er kanskje at du ikke får vist kalenderoppføringer på forsiden av skjermen, en funksjon vi vet svært mange setter pris på. Som standard tilbys du et nokså animert tema på menyene, noe som gjør at responsen blir litt treg. Dette løser du enkelt ved å bytte over til et av de andre temane som telefonen leveres med.

OK tilbehør

Esken til W508 bugner kanskje ikke av spennende tilbehør, men du finner det du trenger for å bruke telefonen slik du har tenkt. Overføring av musikk, bilder og andre filer kan du gjøre både med datakabelen eller kortleseren som følger med. Minnekortet på 2 GB gjør at du faktisk har plass til brukbart med musikk på telefonen.

Som seg hør og bør for en telefon med utskiftbare deksler, følger det med et ekstra, mønstret, frontdeksel i pakken.

  • W508
  • Batteri
  • Lader
  • Hodesett med overgang til minijack
  • Datakabel
  • USB kortleser
  • 2 GB minnekort
  • Ekstra deksel
  • Bruksanvisning
  • CD med programvare

Les også