Tek.no

Test

Corsair Padlock 2

30 Mar 2010 16:16

Introduksjon

La oss si at en krysning mellom Jack Bauer, 50 Cent og MacGyver bryter seg inn i huset ditt, peprer løs med en Tommy Gun i renspikka Mr. T-stil, før forbryteren rigger badekaret til å eksplodere ved hjelp av en ostehøvel. I forbifarten ser han minnepinnen din, som tilfeldigvis inneholder plantegningene til det hvite hus. Er innholdet sikret mot, la oss kalle ham, Chuck Norris2 sine ondsinnede planer?

Da kan det hende du burde hatt en Corsair Flash Padlock 2, en minnepinne av den særdeles sikre typen. Her snakker vi om en rekke krypteringsfunksjoner og passordbeskyttelser, samt at hele minnepinnen er pakket inn i et skall som burde motstå vår (dessverre) fiktive innbruddstyv. Vi setter minnepinnen på prøve!

Takk til Corsair som sendte produktet til test.

Spesifikasjoner

  • Tilkobling: USB 1.1 og 2.0
  • Kapasitet: 8 GB
  • Skrivehastighet: Ikke oppgitt
  • Lesehastighet: Ikke oppgitt
  • Vekt: Ikke oppgitt

Medfølgende utstyr:

  • Minnepinnen
  • Nøkkelbånd
  • USB-kabel

Les mer om minnepinnen på Corsairs egne hjemmesider.

Design

Hvis man sammenligner dagens testkandidat med den forrige generasjonen, har det skjedd en ganske så solid endring ved det ytre. Produsenten har nå valgt å benytte det kjente designet fra Voyager-serien. Dette betyr at minnebrikkene i seg selv er godt beskyttet i en pakke av gummi. Kontakten er også godt forsterket med en dose hard plast.

I bruk

Minnepinnen er både bredere og høyere enn en normal USB-kontakt, men vi opplevde ikke noen spesielle kompatibilitetsproblemer med dette. Du får riktig nok ikke plass til to slike enheter satt over hverandre på et hovedkort, men du får plass til minnepinnen og en normal USB-kabel. Corsair har også lagt ved en kabelskjøt, noe som eliminerer dette problemet.

Voyager-serien til nevnte produsent har hatt enkelte problemer med at selve kontakten kan knekke. Padlock 2 har på sin side fått en solid bit med plastikk støpt inn rundt kontaktens festepunkt. Akkurat dette punktet er dermed betydelig mer solid enn tidligere, noe som gjør jevnt over robust. Corsair slenger også med en garanti på hele 10 år med dette produktet, med både mail- og telefonhjelp inkludert.

Les også